Hydro Fehérvár AV19–Salzburg 3-4

   

A székesfehérváriak hiába vezettek 3-0-ra, büntetőkkel kikaptak a salzburgiaktól.

Remek iramú hokival indítottak a csapatok. A lövések sem maradtak el, alig egy perc után már mindkét kapu veszélybe került. Az első balhéra sem kellett sokáig várni: Brennan támadta a sípszó után Tirronent, akit társai erélyesen megvédtek. A vendégek voltak aktívabbak, mégis a Volán szerzett vezetést: a 8. percben Sarauer ügyesen lőtte rá a pakkot Erdély korcsolyájára, ahonnét az a kapuba került (1-0). A játékvezetők videóztak, nem láttak rugómozdulatot, így érvényesítették a találatot. A harmad derekán kettő az egy ellen jöhetett a Salzburg, Campbell remek helyezkedéssel feküdt a korong útjába. A 15. percben jött a második fehérvári gól. Túlságosan mélyen letámadtak az osztrákok, Atkinson a saját alapvonala mögül szenzációsan indította Petant, aki gólig vitte a szólót (2-0). Egy perc sem telt el, amikor a nagy energiával játszó harmadik sor is hozzátette a magáét: Magosi visszatett korongját Németh Kristóf lőtte a hálóba (3-0). A hajrában a vendégek kapuvasig jutottak. Magabiztos magyar előnnyel zárult az első játékrész.

Az álomszerű első harmad után rémálomszerű folytatás következett. Schneider azonnal helyzetbe került, itt még Tirronen kisegítette övéit, de egy perccel később már tehetetlen volt: Nissner közelebb lopta magát, majd kipúpozta a hálót (3-1). Támadásban maradt és a 23. percre nyílttá tette a mérkőzést a Salzburg: Thaler megpattanó lövése talált utat a kapuba (3-2). A vendégek agresszív játékának ellenszerét nem találták Erdélyék , szerencsére az egyenlítés elmaradt. A meccs felénél a speciális egységek kerültek főszerepbe. Előbb egy hazai emberelőny, majd 4 a 4 elleni játék következett, Atkinson szép csel után majdnem betalált, végül egy emberhátrányt kellett megoldani. Atkinson nagyon élt, meglódulásai állandó veszélyt jelentettek, de az eredmény nem változott. A hajrára újabb Volán-fór maradt kihasználatlanul. Hiába lőttek kétszer annyit kapura a vendégek, a Fehérvár kitartott. Izgalmas záró harmadra volt kilátás.

A harmadik felvonás elejére nagyon odafigyeltek Kevin Constantine tanítványai, fegyelmezett játékkal elejét vették az osztrák rohamoknak. Sarauer kiállításáig jól zárt a retesz. Ekkor Heinrich kék vonalas lövésébe Loney ért bele, a 47. percben kezdődhetett minden elölről (3-3). Rafflék lendületből kis híján a vezetést is megszerezték, Tirronen állta a korong útját. Az utolsó tíz percet salzburgi lövések és mezőnyfölény vezette fel. Fordult a kocka, egy Kuralt-Jacobs összjáték után utóbbi közelijét Tolvanen tolta oldalra, majd a kilépő Erdélyt tüntették el szabálytalanul. Az emberfórból nem sikerült visszavenni a vezetést sőt, Tirronen védésére volt szükség, hogy ne kerüljünk hátrányba. Nyílt sisakos küzdelem folyt a döntő gólért. Hiába, 60 perc nem volt elég, hogy eldőljön az összecsapás. A hosszabbításban az osztrákok álltak közelebb a győzelemhez, de betalálniuk nem sikerült. A büntetőknél Petan, Erdély és Jacobs sem járt sikerrel, míg a másik oldalon Järvinen gólt szerzett, megszerezve a bónuszpontot csapatának (3-4).

avsrbs-211126

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 18., kedd
ICEHL 18:30 G99AVS TÖRÖLVE
EL 19:00 ETODAB 2-0VÉGE
január 21., péntek
EL 16:00 TITMAC 6-4VÉGE
EL 17:30 GYEBRA 4-0VÉGE
január 22., szombat
MK 14:05 DEBMIS 5-3VÉGE
    • M4 SPORT+
MK 17:15 AVSFTC 5-0VÉGE
    • M4 SPORT+
január 23., vasárnap
MK 14:05 FTCMIS 4-3VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 16:30 BRASCC 0-3VÉGE
MK 17:15 AVSDEB 3-4VÉGE
    • M4 SPORT+
január 24., hétfő
EL 18:40 TITDAB 4-0ÉLŐ
január 26., szerda
ICEHL 19:15 AVSZNO 
Partnerünk
Archívum