Hydro Fehérvár AV19?Salzburg 3-4

   

A székesfehérváriak hiába vezettek 3-0-ra, büntetőkkel kikaptak a salzburgiaktól.

Remek iramú hokival indítottak a csapatok. A lövések sem maradtak el, alig egy perc után már mindkét kapu veszélybe került. Az első balhéra sem kellett sokáig várni: Brennan támadta a sípszó után Tirronent, akit társai erélyesen megvédtek. A vendégek voltak aktívabbak, mégis a Volán szerzett vezetést: a 8. percben Sarauer ügyesen lőtte rá a pakkot Erdély korcsolyájára, ahonnét az a kapuba került (1-0). A játékvezetők videóztak, nem láttak rugómozdulatot, így érvényesítették a találatot. A harmad derekán kettő az egy ellen jöhetett a Salzburg, Campbell remek helyezkedéssel feküdt a korong útjába. A 15. percben jött a második fehérvári gól. Túlságosan mélyen letámadtak az osztrákok, Atkinson a saját alapvonala mögül szenzációsan indította Petant, aki gólig vitte a szólót (2-0). Egy perc sem telt el, amikor a nagy energiával játszó harmadik sor is hozzátette a magáét: Magosi visszatett korongját Németh Kristóf lőtte a hálóba (3-0). A hajrában a vendégek kapuvasig jutottak. Magabiztos magyar előnnyel zárult az első játékrész.

Az álomszerű első harmad után rémálomszerű folytatás következett. Schneider azonnal helyzetbe került, itt még Tirronen kisegítette övéit, de egy perccel később már tehetetlen volt: Nissner közelebb lopta magát, majd kipúpozta a hálót (3-1). Támadásban maradt és a 23. percre nyílttá tette a mérkőzést a Salzburg: Thaler megpattanó lövése talált utat a kapuba (3-2). A vendégek agresszív játékának ellenszerét nem találták Erdélyék , szerencsére az egyenlítés elmaradt. A meccs felénél a speciális egységek kerültek főszerepbe. Előbb egy hazai emberelőny, majd 4 a 4 elleni játék következett, Atkinson szép csel után majdnem betalált, végül egy emberhátrányt kellett megoldani. Atkinson nagyon élt, meglódulásai állandó veszélyt jelentettek, de az eredmény nem változott. A hajrára újabb Volán-fór maradt kihasználatlanul. Hiába lőttek kétszer annyit kapura a vendégek, a Fehérvár kitartott. Izgalmas záró harmadra volt kilátás.

A harmadik felvonás elejére nagyon odafigyeltek Kevin Constantine tanítványai, fegyelmezett játékkal elejét vették az osztrák rohamoknak. Sarauer kiállításáig jól zárt a retesz. Ekkor Heinrich kék vonalas lövésébe Loney ért bele, a 47. percben kezdődhetett minden elölről (3-3). Rafflék lendületből kis híján a vezetést is megszerezték, Tirronen állta a korong útját. Az utolsó tíz percet salzburgi lövések és mezőnyfölény vezette fel. Fordult a kocka, egy Kuralt-Jacobs összjáték után utóbbi közelijét Tolvanen tolta oldalra, majd a kilépő Erdélyt tüntették el szabálytalanul. Az emberfórból nem sikerült visszavenni a vezetést sőt, Tirronen védésére volt szükség, hogy ne kerüljünk hátrányba. Nyílt sisakos küzdelem folyt a döntő gólért. Hiába, 60 perc nem volt elég, hogy eldőljön az összecsapás. A hosszabbításban az osztrákok álltak közelebb a győzelemhez, de betalálniuk nem sikerült. A büntetőknél Petan, Erdély és Jacobs sem járt sikerrel, míg a másik oldalon Järvinen gólt szerzett, megszerezve a bónuszpontot csapatának (3-4).

avsrbs-211126

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum