Tóth Tamás megérkezett Észak-Amerikába

   

A 18 éves miskolci csatár a múlt héten már pályára lépett az USPHL Premier bajnokságban. Utánpótlás-körkép.

Észak-Amerika, USPHL Premier

Megérkezett az Egyesült Államokba a juniorválogatott Tóth Tamás is. A 18 éves miskolci csatárral még tavasszal beszélgettünk, akkor egy nyári kiutazásban bízott, ám ez csak most valósult meg. Tóth az elmúlt hetekben a DVTK Jegesmedvék juniorcsapatát erősítette, az alapszakaszban 5 mérkőzésen 2+7 pontot szerzett. Új együttesével, az Islanders Hockey Clubbal rögtön 4 mérkőzést játszott az előző hétvégén, pontot egyelőre még nem gyűjtött.

A Connecticut Junior Rangers showcase-en vett részt a múlt hétvégén, a négy meccsből egyet nyertek. Banga Nándor 2, Szekeres Tamás 1 gólpasszal zárta a hétvégét. Barna Dávid és a Hampton Roads Whalers kétszer játszott a Richmond Generals vendégeként, és mindkét alkalommal vereséget szenvedtek. Barna 1 gólpasszal segítette csapatát.

Észak-Amerika, CSSHLE U18

A kanadai CSSHLE bajnokságban az Ontario Hockey Academy 6-3-ra verte az Okanagan akadémiáját, Molnár Zétény 1 gólpasszt adott.

Csehország, U17

Paksa Levente két hónap után játszott ismét mérkőzést a Prerovban, a múlt héten háromszor is jégre léptek: egy büntetőkkel elbukott meccs mellett két győzelmet könyvelhettek el. Egymás ellen játszott Szemmeroth Gergő és Nemes Márton, a Slavia Praha pedig sima 9-1-es győzelmet aratott a Brno otthonában. Nemesnek remek meccse volt, 1+3-mal segítette csapatát, másnap a Tábor ellen is betalált, az ő gólja állította be a 4-1-es végeredményt. A Brno a Králové vendégeként kapott ki 9-2-re, Szemmelroth csapata mindkét góljánál asszisztos volt.

Finnország, U20 SM-sarja

A KalPa nyerte a magyar érdekeltségű rangadót a finn junior elsőosztályban. A JYP ezúttal Varga Balázs nélkül utazott Kuopióba, és bár megszerezte a vezetést az első percben, a hazaiak fordítottak és 3-1-gyel otthon tartották a pontokat. Horváth Bence játszott a hazai csapatban, pontot nem szerzett. A KalPa a nyolcadik, a JYP a tizenegyedik helyen áll.

Finnország, U18 SM-sarja

Deák Márton és a SaiPa előbb 6-3-ra kikapott a JYP B-től, majd ugyanilyen arányban verte a KalPa második csapatát. Az ifi alsóházban a Farkas Boldizsárt is soraiban tudó Ässät 7-2-es vereséget mért a Bajkó Botonddal felálló KooKoo-ra. Farkasék másnap ismét magyar érdekeltségű csapattal találkoztak, a Jokerit második együtteséhez ismét feljátszott a Mestisből Dobos Bendegúz, és ha már ott volt, akkor vállalt is két gólt a 3-2-re megnyert mérkőzésen. Dobos kiváló szezont fut, a másodosztályban 2,5 pont/meccs körül átlagol, az elsőosztály alsóházában 4 meccsen 5+1 egységet gyűjtött eddig. A Jokerit JoVi a második, az Ässät az ötödik, a SaiPa a hetedik, míg a KooKoo a tizenegyedik helyen áll.

Svédország, J18 Regional

A déli divízióban a Karlskrona a hajrában elbukva 4-2-re kikapott a Vita Hästen vendégeként, majd hazai pályán 3-0-ra verte a Mariestadot. Horváth Donát játszott, a vesztes mérkőzésen gólpasszos volt. A keleti csoportban a Lidingö két győzelmet is aratott, Bécs Péter csapata a Nyköpinget (9-2) és a SDE-t (3-1) győzte le. A Wings Arlanda 4-2-re nyert a Huddinge pályáján, majd hasonló arányban kapott ki otthon a Täbytől. Ivády Milán a vesztes mérkőzésen gólt lőtt, a Täbynél Nádasi Levente nem lépett jégre.

Ausztria, EBJL

Gólpasszokkal jeleskedett Dobcsányi Patrik a Feldkirch magyarországi túrája során. A vorarlbergi együttes a Budapesti JA-t 5-4-re, a Kárpáti Farkasokat 10-4-re és 6-1-re verte. A 17 éves csatár 5 gólpasszt tett a közösbe. Az Okanagan 4-0-ra verte a Villachot, Csicsmann Balázs gólpasszt, Kazsmér Donát gólt szerzett. A felek másnap újból összecsaptak, az Okanagan ekkor 5-2-re győzött, ezúttal az idei második meccsét játszó Dobák Bendegúz volt eredményes.

Németország, DNL U20

Egy hónap után játszott ismét bajnokit Kovács Péter a német juniorbajnokságban. A székely védő a Krefeld augsburgi vendégjátéka során kapott lehetőséget, előbb 4-1-re, majd 3-1-re kaptak ki. A Krefeld nyolcadik a 10 csapatos DNL-ben.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum