DVTK Jegesmedvék–UTE 4-3

   

A miskolciak a két gólt szerző Kiss Roland vezetésével megszakították a 12 bajnoki óta tartó nyeretlenségi sorozatukat a játéknap előtt még ligaelső újpestiek ellen.

A DVTK Jegesmedvéknél ezúttal nem voltak hiányzók, a keret a keddi mérkőzéshez képest Mattyasovszky Gergellyel és Illés Mártonnal bővült. Az UTE kapuját ismét Márkus Levente védte – Rajna ezúttal már ott volt a padon –, ám Kiss Dániel hiányzott és a frissen érkezett Erik Robichaud sem lett nevezve a találkozóra. A mérkőzés első góljára nem kellett sokat várni, a 6. percben a hazaiak korongot szereztek a támadó harmadban, Pecsét helyzetét még védte Márkus, a kipattanót Kiss Roland tette el kötényben. Kisvártatva megjött a lila-fehér egyenlítés, Németh Attila adott le egy lövést a bedobó körből ami utat talált Duschek hálójába. A harmad végén a Jegesmedvék először gyakorolhatták speciális játékukat, de Szirányiék nem jártak sikerrel.

A második játékrész is gyors miskolci góllal indult, Galajda Zsombor húzta rá a korongot a kaput megkerülve, a játékszer valahogy átjutott Márkuson, 2-1. A középső harmad egyértelműen a hazaiaké volt, Mattyasovszky és Walker is megduplázhatta volna az előnyt, ez végül Wehrsnek jött össze, aki egy 4 a 3-as szituáció során talált be messziről. Kétgólos hátrányban ébredezni látszott az UTE, egy remekül megjátszott emberelőnyös figura végén Coatta lőtte a kapu jobb oldalába a korongot, 3-2.

A harmadik harmad első cseréjében Jago másolta le Németh gólját, ugyanúgy a bedobókörből lőtte ki a hosszút, 3-3. A 49. percben Kis Roland duplázott egy emberelőny során, távoli lövését nem láthatta Márkus. A hajrában Miskolczi szabálytalan ütközése nyomán nagy egyenlítési lehetőséghez jutott az UTE, és bár a korong majdnem átment a hazai gólvonalon, Duschekék kibekkelték a két percet. Az utolsó percekben Coatta kiállítása megakadályozta a vendégeket abban, hogy a kapuslehozatuluk igazi veszélyt jelentsen a miskolci kapura.

A DVTK Jegesmedvék 4-3-ra verték a forduló előtt még listavezető UTE-t, 12 mérkőzést követően örülhettek ismét sikernek Tokaji Viktor tanítványai. A miskolciak vasárnap Debrecenbe utaznak, míg az UTE a Dunaújvárost fogadja majd.

misute-DSC_0037

fotó: DVTK Jegesmedvék

Nem dőlhet hátra senki

   

Vezetőedzői nyilatkozatok a DVTK-UTE után.

Tokaji Viktor vezetőedző, DVTK: „Egyrészt nagyon örülünk annak, hogy egy vereségszéria szakadt meg. Ugyan a Győr ellen nyertünk, de az egy kupamérkőzés volt. Nagyon örülök annak, hogy a srácok végig el tudták azt hinni, hogy ezt a mérkőzést meg tudjuk nyerni. Ami fontos volt ebben, az az, hogy mi szereztük az első gólt. Bár magunkra ijesztettünk ezzel a három-hárommal, de meg tudtunk újulni és tulajdonképpen a harmadik harmad felétől kezdve ki-ki mérkőzés folyt. Egy ilyen egygólos mérkőzést megnyerni olyan csapatkarakter mutat, ami bennünk megvan és eddig is megvolt.

Virág Csaba vezetőedző, UTE: „Ma talán jobban is játszottunk, mint az előző mérkőzésen. Azt látni kell, hogyha ez a DVTK ez tényleg odateszi magát és jól tud játszani,  akkor igazából bárkit meg tud verni. De ez egy ilyen liga is: bármelyik csapat képes bármelyik csapatot legyőzni. Nem dőlhet hátra senki.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 2021. nov. 19., péntek.
Duschek: 88,9% (Kiss B.)
K
Márkus: 90,2% (Rajna)
Hyvarinen, Wehrs, Galajda, Lövei, Mattyasovszky
1
Balázsi, Stadel, Coatta, Németh, Kiss Patrik
Hadobás, Doetzel, Farkas M., Mihalik, Pecsét
2
Jago, Kiss Phil, Kovács A., Just, Benk
Kiss R., Szirányi, Walker, Elgestal, Miskolczi
3
Pokornyi, Varga, Csergő, Zsigmond, Suter
Szabad, Illés, Galanisz, Ritó, Vojtkó
4
Balogh, Kovács S., Nemes
Tokaji Viktor, Sainio Jarmo
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:06 MIS Kiss R. Pecsét Mihalik
1-1 10:58 UTE Németh Kiss Patrik Varga
2-1 24:13 MIS Galajda Doetzel Lövei
3-1 30:23 MIS PP Wehrs Elgestal
3-2 39:38 UTE PP Coatta Just Stadel
3-3 40:28 UTE Jago Just Benk
4-3 48:59 MIS PP Kiss R. Ritó Vojtkó
41 Kapura lövések száma 27
14 Kiállításpercek 18

Galajda kapumegkerülős gólt lőtt

 

A DVTK Jegesmedvék–UTE videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum