UTE–DVTK Jegesmedvék 3-1

   

Az újpestiek begyűjtötték a 3 pontot a miskolciak ellen, így átvették a vezetést az Erste Liga-tabellán.

Az UTE-nél hiányzott a válogatottal hétvégén a Sárközy Tamás Emléktornán játszó Rajna Miklós és Kiss Dániel, ellenben Balázsi Márton ismét a felnőtt csapatban kapott helyet, a kaput Márkus Levente védte. A DVTK Jegesmedvéknél ott volt a nemzeti csapatba behívott Szirányi Bence és Kiss Roland. A vendég miskolciak kezdték jobban a meccset, emberelőnyben is próbálkozhattak, majd Mihalik ziccerben lőtt mellé. A vendég nyomás ellenére gólt mégis az újpestiek szereztek, Kiss Patrik lopta magát közel egy emberfór során, lövése kijött Duschekről, a kipattanóból Balogh Bence szerezte meg a vezetést. A folytatásban Pecsét egalizálhatott volna, de Kiss Patriknak is meg volt az esélye az előny növelésére. Az első 20 percet Elgestal ordító helyzete zárta.

A második játékrész elején rögtön érkezhetett volna a Jegesmedvék egyenlítése, de az UTE-védők kihúzták a korongot a gólvonalról. Sok hibával játszottak a csapatok, az UTE nyugodott meg először, a 31. percben Csergő középre adásába finoman ért bele Varga Arnold, a korong átcsúszott Duschek lába között, 2-0. Mindkét oldalra fújtak kiállításokat a játékvezetők – egy ideig 3 a 3-ban is játszottak a felek –, a kiegészülést követően Szirányi átlövése ment be a vasról, 2-1. A harmad végén Jagoék emberelőnybe kerültek, letáboroztak a vendég kapu előtt, eredménytelenül.

A harmadik harmad elején a hazaiak kétszer is gyakorolhatták az emberelőnyös játékukat, de nem változott az állás. A DVTK kezdte átvenni az irányítást, Márkus több nagy védést is bemutatott, Vojtkó és Doetzel sem járt túl az eszén. A folytatásban az UTE kivédekezett egy emberhátrányt, majd Walker emberhátrányos szólóját védte Márkus. Három perccel a vége előtt 4 a 4-es szituációban lekorcsolyázott Duschek. 20 másodperccel a vége előtt az elromló hangosbemondó ordító zúgása közepette Suter üreskapus gólt lőtt, 3-1.

Az UTE szoros győzelmével átmenetileg átvette a vezetést az Erste Ligában, a két együttes pénteken
fordított pályaválasztással újra megmérkőzik egymással.

utemis-jm-_MI_1077

fotó: Jani Martin/UTE

A szezon eddigi legrosszabb mérkőzését játszottuk

 

Egyik edző sem volt elégedett az UTE-DVTK után.

Virág Csaba vezetőedző, UTE: „Csak eredményben voltunk jobbak, mutatott játékban nem. Nagyon szenvedtünk, az első perctől az utolsóig akartunk, azzal nem volt gond, de a győzelmet csak elszenvedtük. Sok hibával, fejetlenül mentünk előre, nem volt meg az a struktúra, amit szerettünk volna, és ami idáig megvolt. Edzői szemmel nézve a szezon eddigi legrosszabb mérkőzését játszottuk. Ami örömteli, az a három pont, illetve Levi kapusteljesítménye. Ennél sokkal jobban kell játszanunk, ha pénteken nyerni szeretnék Miskolcon. Az biztos, hogy az ilyen kiszenvedett győzelmek nagyon sokat érnek, de csak egyszer-egyszer lehet így nyerni, hosszútávon nem.”

Tokaji Viktor vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: „A jó védekezésünk megadta a lehetőséget, hogy ezt a mérkőzést eldöntsük, de egyszerűen nem tudunk egy gólnál többet lőni. Mintha a bináris számok halmazában élnénk: vagy nulla, vagy egy. Egy lőtt góllal nagyon nehéz jégkorongmérkőzést nyerni. Az utóbbi időben csak a Győr ellen szereztünk több gólt a Magyar Kupában, de nem tudtuk megismételni azt a teljesítményt, pedig a játékban mindent megtettünk, amit lehetett. Az utolsó dolog hiányzik, próbáljuk megtalálni ennek az indokát. A gólszerzés egy képesség, és most ez a képessége nincs meg a csapatnak.”

Erste Liga, Megyeri út, 391 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Kis-király, Pálkövi.
Márkus: 97,7% (Monostori)
K
Duschek: 94,4% (Kiss B.)
Balázsi, Stadel, Coatta, Németh, Kiss Patrik
1
Hyvarinen, Wehrs, Walker, Galanisz, Mihalik
Jago, Kiss Phil, Kovács A., Just, Benk
2
Hadobás, Doetzel, Elgestal, Lövei, Galajda
Pokornyi, Varga, Csergő, Zsigmond, Suter
3
Kiss R., Szirányi, Vojtkó, Ritó, Miskolczi
Balogh, Kovács S., Nemes
4
Farkas M., Pecsét, Szabad
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Tokaji Viktor, Sainio Jarmo
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:04 UTE PP Balogh Kiss Patrik Németh
2-0 30:58 UTE Varga Csergő
2-1 35:12 MIS Szirányi Kiss R. Galanisz
3-1 59:41 UTE EN Suter
37 Kapura lövések száma 44
14 Kiállításpercek 18

Varga mesterien bökött bele Csergő lőtt passzába

 

Az UTE–DVTK Jegesmedvék videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum