Titánok–FTC-Telekom 1-0

   

A 43 védéssel shutoutot elérő Szeles Martin vezérletével a Titánok legyőzték a Ferencvárost.

Ambrus Csongoré volt az első lövés, Hajós Rolandé az első helyzet, nem óvatoskodtak a csapatok. Az 5. percben Tóth Adrián legyorsulta a komplett hazai védelmet, fonákját Szeles tette ki oldalra. A jó iramú nyitó harmadban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, az elszánt Titánok felvették a kesztyűt esélyesebb vetélytársukkal. Sőt a 14. percben megszerezték a vezetést. Emberelőnyben Fekete Alex megkerülte a kaput, az érkező Szkakodubhoz passzolt, aki kilőtte a hosszút (1-0). Azonnal feljebb kapcsolt a Ferencváros, össztűz zúdult a fehérvári kapura, de távolról és közelről sem tudtak egyenlíteni Kógerék. Szeles spárgázott és röpködött a ketrec előtt, több nagy védést bemutatva őrizte az előnyt. A kiegyenlített játékot hozó első felvonásban a Titánok 10-9-re megnyerték a kapura lövést, és ami fontosabb, 1-0-ra elhozták a harmadot is.

A szünet után próbált ritmust találni az FTC, de igazán nagy helyzetekig nem jutott. A Titánok veszélyes ellenakcióinál résen kellett lenniük, egy kettő-egyes kontra végén Alapi tesztelte Nagy Kristófot. Ahogy teltek a percek, fokozták a nyomást a vendégek, Hegyi majd Boros próbálkozott távolról, Szeles Martin állta a sarat. A 28. percben Dézsi hozta fel a korongot, Somogyi szabálytalanul leütközte. Jól játszották a fórt a fehérváriak, Szkakodub többször közel járt a másodikhoz. Maradtak a jégen a speciális egységek, csak fordított szereposztásban, emberelőnyben sem tudták áttörni a falat Kógerék. A hazaiak sokat korcsolyázva már a semleges harmadban letámadták és megzavarták ellenfelüket. A hajrára felpörgött a meccs, Fekete lőtt mellé egy kontrát, a másik oldalon Hajós Roland került ziccerbe, a kipattanóból Tóth Gergő ismételt, Szeles bravúrokat bemutatva megóvta kapuját a góltól. Hiába lőttek jóval többet kapura a zöld-fehérek, 40 perc után is farmcsapat vezetett.

A záró harmad elején is az egyenlítésért küzdő vendégek voltak aktívabbak, Szeles kapuja előtt folyt a játék. A kapus továbbra is csapata vezére volt, Pavuk majd Somogyi kísérletét is ártalmatlanította. A ferencvárosi fölény emberelőnyt kamatozott, önfeláldozóan, sokat blokkolva ezt is kivédekezték a fehérváriak. Öt az ötben Fowlie szólózott, Szelessel ő sem bírt. Feszülté váltak a játékosok, egyre gyakoribbá váltak az összekapaszkodások. Az 52. percben Kulmaláék a kapuvasat is eltalálták emberfórban, majd ismét Szeles pillanatai következtek. A hajrában szinte felborult a pálya, mindent egy lapra feltéve rohamoztak a ferencvárosiak. Fodor Szabolcs időt kért, kapusát is lehívta, ez sem segített. Szeles vezérletével kitartottak a hősiesen harcoló Titánok és a forduló legnagyobb meglepetését okozva legyőzték az FTC-Telekom csapatát.

titftc

fotó: Titánok

Nem lehet ki- és bekapcsolni a pályán

   

Mestermérleg a Titánok győzelme után.

Anatoli Bogdanov vezetőedző, Titánok: „Egyértelműen ez volt a legjobb 60 percünk a szezonban. Az első és legfontosabb dolog az volt, hogy megmutattuk, helyünk van ezen a szinten, és tudunk így játszani egy kemény ellenfél ellen. Két lehangoló vereség után érkeztünk erre a találkozóra, hiszen a Ferencváros és az Újpest is nagy verést mért ránk. Volt is egy csapatmegbeszélésünk, ahol arra kerestük a választ: hogyan tovább? Mit kell csinálnunk, hogy fejlődni tudjunk? A srácok ragyogóan reagáltak a dologra. Az egész a vasak közötti tökéletességgel kezdődött, Szeles lenyűgöző volt. Az új fiatalok, nagyrésze U18-as, kiválóan teljesítették a dolgukat. Nulla gólt kapni a Fraditól kemény feladat bármelyik csapat számára ebben a ligában.”

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: „Jól látszott a mai meccsen is, hogy mennyire fontos, ki mennyire fókuszál egy mérkőzésre, mennyire van ott fejben és az is látszik, hogy nem lehet ki- és bekapcsolni a pályán. Nem álltunk készen az összecsapásra, az első harmadunk az elképesztő volt. Utána elkezdtünk dolgozni, de nem volt elég a végére. Tudtuk nagyon jól, hogy a Titánok 60 percig melózni fog, de sajnos nem tudtunk elég nagyot váltani meccs közben. Végig keményebben játszottak, mint mi, meg is érdemlik a győzelmet. A végén is a hat az öt elleni szituációban vagy háromszor blokkoltak, ami jól jellemzi a hozzáállásukat. Megérdemelték a pontokat, keményebben dolgoztak és sokkal koncentráltabbak voltak.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 272 néző. Játékvezetők: Wolf, Wolf, Árkovics, Pallós.
Szeles: 100% (Belomojev)
K
Nagy K.: 94,1% (Arany)
Salamon, Reiter, Dézsi, Lundin, Keceli-Mészáros
1
Karmeniemi, Boros, Fowlie, Tóth A., Kulmala
Farkas B., Asztrahancev, Ambrus Cs., Fekete, Szkakodub
2
Hegyi, Sarcia, Kóger D., Tamminen, Somogyi
Kóger B. L., Molnár, Csiszer, Alapi, Grin
3
Bán, Seregély, Hajós, Pavuk, Tóth G.
Szabó P., Nochta, Nagy A., Jábor, Mayer
4
Komáromy, Farkas L. S., Roczanov, Galántai
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:20 FHA PP Szkakodub Fekete Ambrus Cs.
17 Kapura lövések száma 43
6 Kiállításpercek 4

Egy pontos lövéssel szereztek meglepetést a Titánok

   

Az 1-0-s hazai sikerrel zárult Titánok–FTC-Telekom mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum