Horváth Donát győztes büntetőt lőtt

 

A Karlskora légiósa sikerre vezette csapatát a Växjö ellen.

Svédország, J18 Regional

A Karlskrona két 5-4-es győzelmet aratott a déli divízióban. A Troja ellen rendes játékidőben, a patinás Växjö ellen büntetőkkel nyertek Horváth Donáték. Előbbi mérkőzésen a magyar bekk átadásából született a győztes gól, a Växjö ellen betalált, majd a büntetőlövéseknél ő hajtotta végre a győztes rávezetést. A Karlskrona nyolcadik a tabellán.

A keleti divízióban a Lidingö előbb 5-3-ra kikapott a Södertälje ellen, majd 8-3-ra nyert az Ivady Milánnal felálló Wings Arlanda otthonában. Bécs Péter utóbbi mérkőzésen gólpasszos volt, ez volt idei első pontja. Ivady Milán hiába szerzett vezetést a Wingsnek a Nacka elleni összecsapáson, csapata 4-2-es vereséget szenvedett. Nádasi Levente nem szerzett pontot a Täby múlt heti meccsein: az AIK otthonában 5-0-ra kaptak ki, a Nyköpinget 4-2-re verték. A Lidingö a nyolcadik, a Täby a kilencedik, a Wings a tizedik a divízióban.

Finnország, U20 SM-sarja

Két győzelemmel gazdagodott a JYP a finn juniorbajnokság első osztályában. Varga Balázs csapata a Horváth Bencét ezúttal az ifjúságiak között szerepeltető KalPat 3-0-ra, a Jukuritot 4-1-re verte. Varga nem szerzett pontot. Az alapszakasz vége előtt 2 fordulóval a JYP tizedik a tabellán, nagy a versenyfutás a felsőházi tagságot biztosító első 12 helyért.

Finnország, U18 SM-sarja

Horváth Bence ismét korosztályával szerepelt, a KalPa pedig két győzelmet aratott. Az Ilves pályáján 6-2-re, a Bajkó Botonddal felálló KooKoo ellen 4-1-re nyertek. A KooKoo előző nap a Kärpät otthonában szenvedett súlyos, 14-0-s vereséget. Deák Márton ott volt a K-Vantaa otthonában büntetőkkel 6-5-re alulmaradó SaiPa/Ketterä keretében, a hazaiaknál Szűcs Botond kapus a padon foglalt helyet. Honfitársaihoz hasonlóan Farkas Boldizsár sem szerzett pontot, az Ässät otthon szenvedett 3-2-es vereséget a Jukurittól. A KalPa az ötödik és biztos résztvevője a felsőháznak, a másik négy magyar érdekeltségű csapat minden bizonnyal az alsóházban folytathatja majd.

Finnország, U18 Mestis

Az ifjúsági másodosztályban Dobos Bendegúz duplázott a Győri Zalánt is soraiban tudó SaPKo otthonában 4-2-re megnyert bajnokin, majd 5 pontot szerzett a Ketterä/SaiPa elleni 8-4-es győztes meccsen: üres kapus góllal jutott mesterhármasig, emellett kétszer szolgálta ki társait. Győriék a Pelicans második csapata ellen 5-1-es vereséget szenvedtek másnap. Dobos 12 mérkőzés után 31 pontos, toronymagasan vezeti a 10 csapatos csoport ponttáblázatát. A Viikingit a hatodik, a SaPKo a nyolcadik helyen áll.

Észak-Amerika, ACHA

A 21 éves Szeghalmi Kevin idén az American Collegiate Hockey Association (ACHA) bajnokságban hokizik, amely az NCAA-n kívüli egyetemeket tömöríti. 461 felsőoktatási intézmény tartozik az ACHA égisze alá, Szeghalmi a legmagasabb divízióban játszó University of Delaware játékosa. Idén eddig három mérkőzésen lépett pályára, egy pontot gyűjtött.

Észak-Amerika, USPHL Premier

A Connecticut Junior Rangers 0 pontos showcase-t zárt a hétvégén. A két magyart is foglakoztató Rangers a Junior Bruins és a Islanders HC ellen gólt sem ütött, a Northern Cyclones 5-1-gyel, a South Shore Kings 6-2-vel bizonyult jobbnak náluk. A Cyclones elleni egyetlen gólt Banga Nándor ütötte Szekeres Tamás átadásából, a Kings ellen Banga egy gólpasszt tett a közösbe. A Hampton Roads Whalers kétszer meccselt a Charlotte Rush-sal, Barna Dávidék előbb 3-2-re majd 4-0-ra nyertek. Utóbbi találkozón a végeredményt Barna állította be, hat meccs után 6 pontos.

Ausztria, EBJL

Az osztrák ifjúsági bajnokságban a Feldkirch kétszer győzött Debrecenben. A vorarlbergi klub előbb 4-3-ra, majd hosszabbítást követően 3-2-re nyert. Dobcsányi Patrik mindkét mérkőzésen gólpasszos volt. A Feldkirch második az alsóházban.

Csehország, U17

Nemes Márton gólt lőtt a Ceské Budejovicének, a Slavia Praha 5-3-as győzelmet aratott. Két nappal később a Slavia a Brodot is legyőzte, 3-2 lett a vége. A Technika Brnóban szereplő Szemmelroth Gergő is betalált a Kobra Praha ellen büntetőkkel 5-4-re megnyert mérkőzésen. A Brno az előző körben 6-1-es vereséget szenvedett a Sparta Prahától.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum