FTC-Telekom–Titánok 6-0

   

A ferencvárosiak Nagy Gergő és Rasmus Kulmala nélkül is kiütéses sikert arattak a vasárnap délutáni mérkőzésen.

A Kontinentális Kupán agyrázkódást szenvedő Rasmus Kulmala mellett ezúttal a csapatkapitány Nagy Gergő sem állhatott Fodor Szabolcs rendelkezésére, a zöld-fehérek kapujában eközben Nagy Kristóf kezdett a fehérvári farmcsapat ellen. Az FTC két legjobbja nélkül is nekiesett ellenfelének, már az első pillanatoktól fogva óriási nyomás nehezedett a Titánok hátsó alakzatára és Szeles Martin kapusra, utóbbinak elévülhetetlen érdemei voltak benne, hogy a Fradi csak 1-0-ra ment az első harmadban, miután negyedórát követően Somogyi törte fel a reteszt Kóger Dániel asszisztjából. A játék képe ritkán látható fölényt mutatott, a nyitó húsz percben gyakorlatilag csak egy csapat volt a pályán, a 22:2-es kapura lövési statisztika mindennél árulkodóbb. A fordulás után sem engedett ki a Ferencváros, a meccs felénél egy öt és félperces periódus alatt minden kérdés eldőlt: a később a meccs legjobbjának megválasztott Farkas Simon előbb éles szögből duplázta meg a hazai vezetést, majd Kóger kotort be egy kipattanót, a 37. percben pedig Hajós hatalmas góllal már 4-0-ra növelte az előnyt. A záró harmadban a Fradi kicsit kiengedett, a Titánok pedig nagy erőket mozgósítottak legalább a becsületgól megszerzéséért, fórban és egyenlő létszámnál is többször nagyot kellett védenie Nagy Kristófnak. A szépítés azonban végül nem jött össze, mi több, a zöld-fehérek egy kései emberelőnyt is kihasználtak a hatmeccses gólcsendjét megtörő Tóth Adrián révén, három másodperccel a lefújás előtt pedig az élete első felnőttgólját megszerző Galántai Richárdé lett a stílusos zárszó.

Az FTC a mérkőzés nagy részét uralva ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott, ezzel a tabella élére ugrott, pontazonossággal az egy-egy meccsel többet játszó Csíkszeredával és Gyergyóval.

ftctit

fotó: FTC-Telekom

Minden téren remekül hoztuk le a meccset

 

Mestermérleg az FTC-Titánok meccs után.

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: „Az ilyen mérkőzéseken, amelyeken a papírforma szerint egyértelmű, ki az esélyes, sokszor nehéz megvalósítani, hogy a jégen is érvényesüljön ez a különbség. Nem könnyű végig koncentráltnak maradni, de ez ma nekünk sikerült. Ráadásul nem csak támadásban, hanem ami igazán fontos, védekezésben is. Nem nyíltunk ki, nem hagytuk magára a kapusunkat, minden téren remekül hoztuk le ezt a meccset, működött a csapatjáték. A legvégén azért lehetett érezni, hogy nem az történik, mint az első ötven percben, de már azért benne volt a fejekben az, hogy négy góllal vezetünk a vége előtt kevéssel. De ennek ellenére nagyon rendben volt a játékunk, és ennek nagyon örülünk.”

Anatoli Bogdanov vezetőedző, Titánok: „Mindent kitettünk a jégre ma, amit tudtunk. Voltak sérültjeink is, a szokottnál rövidebb kerettel tudtunk kiállni. Ennek ellenére nagyon nagy melót tettek bele a srácok a meccsbe, jól játszottunk emberelőnyben és emberhátrányban is. Senkivel kapcsolatban nem lehet hiányérzetem, azon a szinten, ahol most tartunk, egy ilyen ellenfél ellen ebben a meccsben ennyi volt, kiadtunk mindent magunkból.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 393 néző. Játékvezetők: Berger, Berger, Pallós, Pálkövi.
Nagy K.: 100% (Arany)
K
Szeles: 87,8% (Belomojev)
Karmeniemi, Boros, Pavuk, Fowlie, Tóth A.
1
Farkas B., Reiter, Dézsi, Lundin, Keceli-Mészáros
Seregély, McFadden, Kóger D., Tamminen, Somogyi
2
Dolinar, Molnár, Nagy A., Ambrus Cs., Fekete
Hegyi, Sarcia, Hajós, Galántai, Tóth G.
3
Kóger B. L., Szabó P., Csiszer, Alapi, Szkakodub
Bán, Farkas L. S., Komáromy, Roczanov
4
Kucsma, Győrffy, Szabó Cs., Mayer
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:37 FTC Somogyi Kóger D. Tamminen
2-0 30:25 FTC Farkas L. S. Sarcia
3-0 34:32 FTC Kóger D. Seregély Tamminen
4-0 36:06 FTC Hajós Karmeniemi Galántai
5-0 58:08 FTC PP Tóth A. Hajós Karmeniemi
6-0 59:57 FTC Galántai Karmeniemi Fowlie
49 Kapura lövések száma 23
8 Kiállításpercek 8

Somogyi finoman ért bele Kóger lőtt passzába

 

Az FTC-Telekom–Titánok mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 20., szerda
FELK 17:00 FHADAB 6-4VÉGE
FELK 18:00 MISUTE 2-3VÉGE
FELK 18:30 FTCDEB 3-1VÉGE
szeptember 22., péntek
FELK 18:00 DABFHA 1-2VÉGE
ICEHL 19:15 AVSRBS 1-4VÉGE
szeptember 23., szombat
SZK 18:00 FTCBJA 4-0VÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 24., vasárnap
ICEHL 17:30 KACAVS 7-3VÉGE
FELK 18:30 DEBMIS 3-5VÉGE
szeptember 26., kedd
ICEHL 19:15 AVSG99 
szeptember 29., péntek
EL 17:30 SCCGYE 
EL 18:30 AVSDAB 
EL 18:30 MISDEB 
EL 18:40 BJAUTE 
ICEHL 19:15 VICAVS 
Partnerünk
Archívum