MAC HKB Újbuda–Gyergyói HK 5-4

   

A hazaiak háromgólos hátrányból fordították meg a gyergyószentmiklósi elleni mérkőzést, amivel visszavágtak az október elején elszenvedett vereségért.

A MAC HKB kapujába visszatért Bálizs, Djumic helyett Tóth Richárd szerepelt, valamint Varga kimaradt a védelemből. A GYHK-nál Haaranen újra ott volt a hátvédek között, ellenben Sylvestre nem játszott. A 13. percben a hazaiak megszerezték a vezetést, miután Gooch szép cselekkel két hátvéd között betört Rinne kapuja elé, ahol értékesítette a ziccerét. Gyorsan jött a gyergyói válasz, Bodo húzta be fonákkal a korongot egy kapu előtti kavarodás után. A második harmad elején már a vendégeknél volt az előny, miután emberelőnyben Vincze Péter zárta sikerrel a korongjáratást. A 32. percben már 3-1-re vezettek a vendégek, Fejes váltotta gólra Sárpátki szép csel után adott passzát. Kevesebb mint 1 perccel később Benedek megindult, Bodónak tette a pakkot, ő pedig meglőtte a 4. gyergyói találatot. Gyorsan jött az újbudai válasz, kiugratták Dansereau-t, aki harciasan küzdve góllal fejezte be szólóját. A második harmad végén Tóth Gergely egy emberfóros korongjáratás végén 4-3-ra módosította az állást. Az 53. percben Tóth Richárd a szélen betört a GYHK harmadába, befordult Rinne kapuja elé, majd belőtte a korongot a botos kesztyű mellé, ezzel egyenlített a MAC HKB. Csak 28 másodperc telt el, amikor Stevens korongot szerzett, amit belőtt a gyergyói kapus füle mellé, így már 5-4-re az újbudaiak vezettek.

A MAC HKB 5-4-re nyert, hétfőn a Sportklubot fogadja. A Gyergyói HK ugyanezen a napon Debrecenben zárja magyarországi túráját.

macgye-ml_211030_12

fotó: Mudra László/MAC HKB Újbuda

Levettük a gázról a lábunkat, az ellenfél nem

   

Mestermérleg a MAC HKB és a GYHK 9 gólos rangadója után.

Kangyal Balázs vezetőedző, MAC HKB: „Az eleje nem egészen úgy indult, ahogy szerettük volna, aztán egész jó dolgok történtek. Kaptuk azokat a gólokat, óriási hibákat követtünk el, és sokkal jobban játszott abban a periódusban a Gyergyó. Ez meg is látszott az eredményen. Utána történt valami, előhúztunk valamit a tarsolyból. Én azt mondom, hogy valahogy elkezdtünk dolgozni, együtt, közösen és végigtekertük a maradék időt, ami még volt. Ez most arra volt elég, hogy nyerjünk egy góllal. Az előző meccsen szerintem jobban játszottunk, amikor kikaptunk a büntetőkkel, mint most, de most valami olyan maradandót alkottunk, ami ennek a szezonnak a legkedvesebb pillanata volt számomra, és az eddig elvégzett munkának egy visszaigazolása, úgyhogy tiszta szívemből gratulálok a játékosaimnak.”

Szilassy Zoltán vezetőedző, Gyergyói HK: „A mérkőzésben egy fordulat volt, az ellenfél vissza tudott jönni 4-1-ről, megérdemelten. Sajnos ott 4-1-nél azt a maradék időt nagyon kényelmesen oldottuk meg, és egyre szűkült a harmadik harmad végén, levettük a gázról a lábunkat, az ellenfél nem, nyomta tovább. Megérdemelten kiegyenlített, majd meg is szerezte a győztes gólt. Nagy tanulság, hogy 4-1-nél is ugyanolyan feszesen kell tovább hokizni, ahogy addig tettük. Kevesebb helyzetből eredményesebbek voltunk, mint az ellenfél, dolgoztunk, és azt hittük, hogy ez eldőlt. Ma sajnos erre szolgáltunk rá, mert elkényelmesedtünk. Egész más volt a frekvenciája a játékunknak az 5. bekapott gól után. Elképzelhető, hogy a 9 győzelem hozta ezt, hogy “majd úgyis megoldjuk”, hiszen majdnem egy hónapja nem kaptunk ki. Ez benne van, jó tanulás volt, egy jó csapattól kaptunk ki, úgyhogy gratulálok, mert megdolgozott érte. Mi pedig gyakorolunk hétfőre.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 873 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Szeszák, Mokrai.
Bálizs: 85,2% (Farkas)
K
Rinne: 85,3% (Demeter)
Macaulay, Tóth G., Gooch, Schlekmann, Dansereau
1
Haaranen, Kozma Zs., Bodó, Orban, Silló
Garát, Pozsgai, Tóth R., Molnár, Izacky
2
Fejes, Saari, Sárpátki, Vincze P., Szigeti
Csollák, Dóczi, Stevens, Ritter, Kozma D.
3
Györfy, Ferencz Csibi, Benedek, Sándor-Székely, Bíró
Weidemann, Ádám, Pápa
4
Péter, Todor, Lázár, Vincze G.
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:11 BJA Gooch Csollák
1-1 14:21 GYE Bodó Silló Orban
1-2 21:23 GYE PP Vincze P. Orban Haaranen
1-3 31:50 GYE Fejes Sárpátki
1-4 32:40 GYE Bodó Benedek Györfy
2-4 33:52 BJA Dansereau Pozsgai Schlekmann
3-4 38:44 BJA PP Tóth G. Dansereau Macaulay
4-4 52:16 BJA Tóth R. Molnár Garát
5-4 52:44 BJA Stevens Tóth G. Ritter
34 Kapura lövések száma 27
6 Kiállításpercek 6

Gooch átszlalomozott a védők között

 

Így fordított a MAC HKB a Gyergyó ellen.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum