Dornbirn?Hydro Fehérvár AV19 5-8

   

A nem létező védelmek csatájából a fiatalos lendülettel küzdő fehérváriak jöttek ki jobban, Braeden Shaw már a mérkőzés felénél mesterhármast ünnepelhetett.

A Bolzanóban hét játékosát és edzőjét nélkülöző Fehérvár soraiba Dornbirnben legalább a kétmeccses eltiltását letöltő Colin Jacobs visszatérhetett, a kapuban pedig ezúttal Rasmus Tirronen kezdett. Tökéletesen startolt a Volán, Shaw szemet gyönyörködtető támadás végén már az első perc végén betalált. Tíz perccel később érkezett a hazai egyenlítés: az ex-DVTK-védő Vandane remek keresztpassza után Hancock bombázott a kapuba. Két és fél perc sem telt el, amikor Petan és Sarauer oldott meg egy kontrát, a honosított magyar csatár védhetetlenül ágyúzott a rövidbe, húsz másodperccel a harmad vége előtt pedig egy bulielhozatal után Fournier tett ugyanígy, szinte ugyanonnan, ahonnan nem sokkal korábban társa.

A középső játékrészben aztán elszabadultak az események. A második húsz perc egyből villámgyors gólváltással kezdődött, Padakin találatára egy minutummal később az első ICEHL-találatát megszerző Németh Kristóf felelt, visszaállítva a kétgólos különbséget. A foghíjas, ugyanakkor fiatal és energikus fehérváriaknak feküdt, hogy messze nem a védelmek csatája volt ez, az esztelen oda-vissza rohanásból és a meccs felénél esett gólzáporból szándékuknak megfelelően ők jöttek ki jobban: Shaw a 32. percben szerzett emberhátrányos góljával máris mesterhármasnál járt ? Németh után Dobmayer Dominik is első ICEHL-pontját jegyezhette fel ?, Petan pedig a 36. percben már a nyolcadik(!) Volán-találatot vitte be, ami annyit tett, hogy a magyar csapat átlagban négy és fél percenként lőtt egy gólt (az utolsó kettőt már a 64.7%-kal ?védő? Madlenert váltó Herzog kapta, aki pedig így 60%-kal zárt…).

A nem mindennapi gólfesztivált hozó mérkőzésen az utolsó szó végül a hazaiaké volt a záró harmadban, a mecs 13. találata azonban csak a szépítésre volt elég a lett Jevpalovstól. A Fehérvár így tele sérültekkel is öt ponttal zárta hárommeccses idegenbeli túráját, a körülmények ismeretében ez megsüvegelendő teljesítmény.

decavs

fotó: CDM/Blende47

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 20., szerda
FELK 17:00 FHADAB 6-4VÉGE
FELK 18:00 MISUTE 2-3VÉGE
FELK 18:30 FTCDEB 3-1VÉGE
szeptember 22., péntek
FELK 18:00 DABFHA 1-2VÉGE
ICEHL 19:15 AVSRBS 1-4VÉGE
szeptember 23., szombat
SZK 18:00 FTCBJA 4-0VÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 24., vasárnap
ICEHL 17:30 KACAVS 7-3VÉGE
FELK 18:30 DEBMIS 3-5VÉGE
szeptember 26., kedd
ICEHL 19:15 AVSG99 
szeptember 29., péntek
EL 17:30 SCCGYE 
EL 18:30 AVSDAB 
EL 18:30 MISDEB 
EL 18:40 BJAUTE 
ICEHL 19:15 VICAVS 
Partnerünk
Archívum