Schmál Kristóf lett a hét játékosa az Erste Ligában

 

Az UNI Győr ETO HC 26 éves játékosa főszerepet vállalt a DEAC és a DVTK fölényes legyőzésében.

Már 18 pontja van a Győrnek az Erste Liga idei szezonjában: Ladányi Balázs csapata a Titánok háromszori és a Dunaújváros egyszeri legyőzése mellett a legutóbbi két játéknapon alaposan elpáholta a DVTK Jegesmedvéket (8-1) és a DEAC-ot (5-2, idegenben). Schmál Kristóf a liga weboldalának adott nyilatkozatában arról beszélt, nemcsak emiatt lehetnek elégedettek: ?Szerintem abból is tudtunk táplálkozni, hogy a MAC és a Fradi ellen is helytálltunk, annak ellenére, hogy ott nem kaptunk érte pontot. A MAC elleni végeredmény nem adja vissza, hogy ott is partiban voltunk. Összességében azt mondhatom, hogy mára felnőttünk a feladathoz. Jó formában érzem magam, de nem tudom azt mondani, hogy én, Schmál Kristóf vagyok jó szériában, hanem a sortársaim is abban vannak és a csapat is abban van. Mindenki húz mindenkit, nincs értelme egy embert kiemelni, minden összefügg egymással. Nagyon egyben van a csapat. Mindenki küzd a másikért, közös a cél, és ez a legfontosabb, ez lebeg a szemek előtt. Nagyon egységes a csapatunk.?

Az egységesség persze nem elég a jó szerepléshez, azért a taktikai felkészültség sem mellékes: ?Godóék jól tudják frissíteni a szoftverjeinket. Aki őt ismeri, tudja, hogy nem szeret veszíteni. Nyilván senki sem, de úgy ahogy ő nem szeret, nem szeret úgy senki? Ezt a hozzáállást erősen belénk tudta nevelni.?

A két meccsen 3 gólt szerző és 2 asszisztot jegyző Schmál Kristóf arról is beszélt, a Vasas Győrbe költözését mindannyian egy lehetőségként fogták fel, hiszen a városban nem egy csapat az övék a sok közül, hanem az egyetlen. Érzik is a támogatást, a lelátóról is. Ami pedig az Erste Liga idei szezonját illet, ?Manó? szerint változatos és izgalmas a bajnokság: ?Igazából minden csapat ellen jó és élvezetes játszani, majdnem mindegyik fejlődött is az előző szezonhoz képest. Sok a jó légiós, a fiatalok is tovább fejlődnek, szóval versenyképes, izgalmas bajnokságban játszhatunk. Várom a folytatást!?

A Győr egyébként legközelebb október 28-án a Csíkszeredát fogadja, a mérkőzésen eltiltás miatt nem lehet ott Ladányi Balázs vezetőedző.

Schmal_kristof

Fotó: UNI Győr

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum