Villach?Hydro Fehérvár AV19 2-3

   

A hazaiak véleményes góllal fordítottak, ám a Volán másfél perccel a vége előtt kapusát lehozva egyenlített, majd az 1+1-gyel záró Sarauer találatával behúzta a pluszpontot.

A fehérváriaknál továbbra sem állt rendelkezésre a Terbócs, Stipsicz, Bartalis trió, s kétmeccses eltiltása okán immár Colin Jacobs sem. Utóbbi helyét Rétfalvi Kristóf vette át Shaw és Mihály Ákos között a harmadik sor támadótriójában, a fiatal színmagyar negyedik sorban pedig a 2002-es születésű Dobmayer Dominiket első ICEHL-bajnokijára nevezte a védelembe Kevin Constantine.

Lendületesen kezdett a Volán, már az első másodpercektől bátran támadta Bernard kapuját. Az olasz válogatott portás a harmadik percben még nagyot védett, de aztán egy felperdülő korongot Sarauer szépen kapott le a levegőből, s tette is vissza egyből a kéknél megérkező Campbell elé, akinek nagy lövése lelassult ugyan Bernardon, de valahogy átcsorgott a mamutok között. A lendület eztán alábbhagyott, tíz perc múlva jött is az egyenlítés: hazai fórban körbejárt a korong, mígnem Kosmachuk úgy döntött, megindul a kapu felé, nem lépett ki senki blokkolni, a kanadai szélső a bulikör közepéről ki is lőtte a jobb felsőt ? az osztrákok így első emberelőnyüket rögtön kihasználták. Két perccel a nyitó harmad vége előtt Hári léphetett ki ziccerben, Bernard védett, testre ütés miatt kiszórták a fehérvári pontkirályt üldöző védőt, a vendégfór alatt azonban hajszál híján a Villach szerzett újabb gólt.

A fordulás után öt perccel aztán érdekes góllal már az osztrákok vezettek. Egy kapu mögötti kavarodás során Hári borította rá a kaput Tirronenre, a hálóőr alatt estében bepiszkálta a korongot Richter, az elmozduló ketrec rázuhant a finnre, ám a játékvezetők maratoni videózás után érvényesnek ítélték a találatot. Az első harmad második felével együtt ez a periódus is a hazaiaké volt, a negyven percet követő 32:12-es kapura lövési mutató beszédes statisztika.

A záró játékrész valamivel kiegyenlítettebb játékot hozott, a Fehérvár végül másfél perccel a vége előtt, kapusát lehozva egalizált: az üresen maradó Petan büntette meg a ketrec mögé feleslegesen kikolbászoló Bernard-t. Slusszpoén lett volna, ha Magosi a győztes gólt is megszerzi a végjátékban, ziccerét azonban fogta az olasz kapus, így jöhetett a túlóra, melyet az 1+1-gyel záró Sarauer egy kettő az egy elleni lerohanás után zárt le tűpontos lövéssel. A Fehérvár így a vasárnapi hosszabbításos vereség után hosszabbításos győzelemmel folytatta, hátránya ezzel öt pont a Grazban is simán nyerő Ljubljanával szemben.

vsvavs

fotó: VSV/Krammer

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum