Dalecky 4, Kloz 2 meccses eltiltást kapott

   

A DEAC jégkorongozói mellett Lövei Dávid és Ladányi Balázs 1-1 mérkőzést lesz kénytelen kihagyni.

Két vasárnapi mérkőzés négy fegyelmi határozatot szült. Lövei Dávid, a DVTK Jegesmedvék játékosa a Titánok elleni mérkőzés 55. percében “ellenfelét a korong megjátszásának szándéka nélkül botját magasan tartva a palánktól veszélyes távolságban meglökte. A lökés a Titánok játékosát hátulról érte, amikor arra nem számított, magát védeni nem tudta.” A Fegyelmi Bizottság ezért a Gyergyói HK elleni mérkőzésről eltiltotta a csatárt.

A DEAC két légiósát is elvesztette a szombati, DVTK Jegesmedvék elleni és a hétfői, Gyergyói HK elleni találkozóra. Jan Dalecky ráadásul még két meccset lesz kénytelen pihenni, ugyanis több megtorlatlan szabálytalanságot is elkövetett. Előbb “mindkét kezét magasan tartva, ellenfelét a fején eltalálva palánknak/plexinek lökte, az esettel kapcsolatban kiállítás nem történt, a szabálytalanság következtében az UNI Győr ETO HC játékosa megsérült, a játékot nem tudta folytatni”, aztán “egy palánk melletti korongért folyó harc során ellenfelét lefejelte, a játékvezetők 2 perces kisbüntetést szabtak ki az ezt követő dulakodás miatt, azonban a fejelést nem észlelték, azzal kapcsolatban büntetést nem szabtak ki”, végül “egy korongért folytatott harc során könyökével felütött ellenfele arcára.”

Vojtech Kloznak fejre irányuló támadásért kell két mérkőzést kihagynia. “Vojtech Kloz egy korongért folyó harc során ütközött ellenfelével. Az ütközéskor az elsődleges kontaktpontok a DEAC játékosának válla, és az UNI Győr ETO HC játékosának feje voltak. Bödök Bence nem változatott hirtelen testhelyzetén az ütközést megelőzően, magát veszélyeztetett helyzetbe nem hozta. Vojtech Kloz nem kísérelte meg a korong megjátszását, látható szándéka kizárólag a szabálytalan ütközés volt. Az UNI Győr ETO HC játékosa megsérült, a mérkőzést nem tudta folytatni.”

A DEAC–UNI Győr ETO HC mérkőzés a két hazai eltiltás mellett a vendég csapatnak is hozott büntetést. Ladányi Balázs csütörtökön nem irányíthatja a csapatát az SC Csíkszeredai ellen, miután sportszerűtlen volt a játékvezetőkkel szemben. “A mérkőzés eseménynaplója szerint a sportszakember a mérkőzést követően a mérkőzés egyik játékvezetőjénél sportszerűtlen és vulgáris hangnemben bírálta a mérkőzés játékvezetői tevékenységét. A Fegyelmi Bizottság – a bizonyítékokat a maguk összességében értékelve és meggyőződése szerint elbírálva – tényként állapította meg, hogy Ladányi Balázs az UNI Győr ETO HC csapatának vezetőedzője viselkedésével nem tisztelte a mérkőzés hivatalos személyeinek tekintélyét és magatartásával a sportág szellemiségének nem megfelelő módon viselkedett, ezért a rendelkező részben meghatározott szankció kiszabása mellett döntött.”

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 30., kedd
MK 18:00 MISMAC 1-2VÉGE
MK 18:30 FTCUTE TÖRÖLVE
december 2., csütörtök
EL 17:00 TITGYE 2-5VÉGE
EL 18:00 UTESCC 3-2VÉGE
EL 18:30 FTCBRA 5-1VÉGE
december 3., péntek
EL 17:00 MACBRA 5-1VÉGE
EL 18:30 DEBTIT 7-0VÉGE
EL 19:00 ETOSCC 3-6VÉGE
ICEHL 19:15 AVSZNO 5-1VÉGE
    • DIGI SPORT 2
december 4., szombat
EL 14:15 DABMAC 
EL 17:00 MISGYE 
EL 18:30 UTEFTC 
december 5., vasárnap
EL 14:15 ETOBRA 
ICEHL 17:30 LNZAVS 
EL 18:00 DABSCC 
december 6., hétfő
KHL 17:30 DMOCSZ 
    • SPORT 2
EL 18:00 DEBGYE 
EL 18:00 UTEBRA 
EL 18:30 FTCSCC 
december 7., kedd
ICEHL 19:15 VICAVS 
Partnerünk
Archívum