Nagyon fontos mérkőzés vár a DVTK Jegesmedvékre

 

A miskolciak Erste Liga Matiné-meccset rendeznek, ahol a Titánok ellen kell megtörniük vereségszériájukat.

Vasárnap három mérkőzést rendeznek az Erste Ligában. A magyar bázisú bajnokság harmadik matinémeccsét Miskolcon játsszák: az UTE újpesti és a Titánok zalaegerszegi bemutatómérkőzését követően a DVTK Jegesmedvék tarthatnak színes előzetes programokkal tarkított találkozót. A megfiatalított piros-fehér csapatnak komoly lehetősége nyílik arra, hogy megszakítsa a Győrben 8 meccsesre duzzadt pont nélküli sorozatát. Az ETO otthonában visszatért a kapuba a nemrég betegségen átesett Duschek Dávid, akit az elrontott második harmadban ? a középső felvonást 5-0-ra nyerték a győriek ?, a mérkőzés a 33. percében 5 bekapott gól után lecseréltek, majd visszaállt az utolsó harmadra. A Titánok pénteki találkozóját szintén egy rosszul sikerült játékrész tette tönkre: a székesfehérvári fiatalok két felvonás után 2-2-re álltak, aztán az utolsó 20 percben 4-szer is betalált a DEAC. A két csapat ebben a szezonban még nem találkozott, 14:15-től kiderül, megszakad-e a miskolciak hosszú nyeretlenségi sorozata, vagy pedig a Titánok megszerzik a második győzelmüket.

A Dunaújvárosi Acélbikák 2, a MAC HKB Újbuda 1 hetes pihenőt követően játszik újra Erste Liga-meccset. Az újvárosiak igencsak frissen várhatják a találkozót, ugyanis legutóbb október 10-én vívtak bajnokit, ahol 1-0-ra legyűrték a Titánokat, míg 16-án Magyar Kupa-mérkőzésen verték 8-2-re az Újpesti Jégkorong Akadémiát. Ez a két siker önbizalmat adhat a 17:30-kor kezdődő meccsre a DAB-nak, de nem számíthatnak a jelenleg 2 meccses eltiltását töltő Pinczés Olivérre. A MAC HKB szintén csak 2 mérkőzést játszott az elmúlt két hétben: október 10-én 5-1-re nyert Győrben, míg 17-én hosszabbításban 2-1-re kikapott Újpesten. Az újbudaiak védelme betonerős, az októberben lejátszott 5 összecsapáson mindösszesen 8 gólt kapott. A felek október 8-án már játszottak ebben a szezonban, Újbudán 6-1-es hazai siker született, akkor Tóth Gergely 2+2 ponttal, Scott Macaulay 3 gólpasszal emelkedett ki.

A játéknap utolsó találkozóját 18:30-kor játsszák Debrecenben, ahol a két pénteki győztes csap össze. A DEAC a Titánok elleni 6-2-es győzelmével megszakította az ötmeccses nyeretlenségi sorozatát, abból a sikerből Vlagyiszlav Kulesov 2 fontos góllal, míg Rastislav Spirko 4 gólpasszal vette ki a részét. Két nappal ezelőtt már Hetényi Zoltán állhatott a debreceni vasak között, a válogatott kapus 19 lövésből 17-et védett a székesfehérvári fiatalok ellen. Az UNI Győr ETO HC a legutóbbi 4 mérkőzéséből 3-at megnyert, 2-szer a Titánokat, míg pénteken a DVTK Jegesmedvéket verte, utóbbi találkozón Schmál Kristóf 2+2 pontot gyűjtött. Ladányi Balázs csapatának most nehezebb dolga lesz, a cívisvárosiaknál Hetényi kapus mellett Dominik Novotny is visszatért, így összeállt a gólerős Dalecky, Novotny, Turcotte csatártrió.

mis_0080

fotó: DVTK Jegesmedvék

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum