Hydro Fehérvár AV19–Klagenfurt 2-3

   
A címvédő Postma túlórás találatával két pontot vitt el a Raktár utcából vasárnap este.

A kezdő korongbedobás után azonnal egymásnak estek a csapatok. Szép fehérvári akciót követően Atkinson maradt lent, szerencsére folytatni tudta a játékot. Az első perc végén vezetést szerzett a Klagenfurt: Hundertpfund tökéletes passzával Bischofberger lépett ki és gólig vitte a szólót (0-1). Kőkemény ütközések színezték a remek iramú találkozót. Sarauer küzdött meg a korongért, Petanhoz passzolt, Dahm a helyén volt. A harmad felénél emberelőnyben Magosi és Shaw kapirgált a ketrec előtt, a pakk centikkel kerülte el a kaput. Öt az öt ellen Kuralt lefordulós csel után lőtt, ebből sem jött össze az egyenlítés. Közben a hatmeccses kihagyás után a kapuba visszatérő Tirronenre is szükség volt, a fehérvári portást nem zavarta meg a korán bekapott gól, védéseivel tartást adott társainak. A 18. percben óriási kavarodás volt Dahm kapuja előtt, nem sikerült begyötörni a szabad korongot. A következő támadásnál már nem volt pardon, Magosi passzából Shaw egalizált (1-1). Remek első harmadot produkáltak a csapatok.

Gyors fehérvári emberelőnnyel kezdődött a középső játékrész, mégis Bischofberger ugrott meg, végül kimaradt a szóló. A másik kapunál Háriék sem tétlenkedtek, Dahm állta a sarat. Egy másodpercnyi üresjárat nem volt. A 25. percben másodszor is vezetést szerzett a bajnok: Haudum kanyarodott a kapu elé és lövetett gólt a másik oldalon érkező Fraserrel (1-2). Még a meccs első felében jött az egyenlítés: Kuralt húzott kapura, nem támadták kellő eréllyel, kilőtte a rövid felsőt (2-2). A gól még több energiát adott, Erdélyék beszorították ellenfelüket. A 34. percben kirobbant a feszültség a játékosokból. Tirronen és Vallant akadtak össze, majd kötöttek ki a kapuban, a bunyót csak a játékvezetők gyors közbeavatkozása akadályozta meg. A Klagenfurt 10-ese nehezen fogadta el, hogy mindketten kisbüntetést kaptak. Négy a négy elleni játék következett, előbb Tirronen tolta fölé Ganahl közelijét, majd a másik oldalon Kuralt ugrott ki, gól nem, csak újabb páros kiállítás lett az esetből. A hajrában Jacobs is kiszállt, jól zárt a fehérvári retesz sikerült kivédekezni az emberhátrányt.

Klagenfurti akciókkal indult az utolsó felvonás, Kochék ki is harcoltak egy emberelőnyt. Hári megugrott, lövés helyett Erdélyt próbálta megjátszani, odaértek a bekkek. Az emberhátrányos védekezés ezúttal is remekül működött, a KAC nem tudta megszerezni a harmadikat. Egyenlő létszámban fokozták a tempót a vendégek, volt dolga bőven Tirronennek. Látványos jelenetből kevesebb akadt, de a küzdésre nem lehetett panasz. Az utolsó tíz perchez érve még mindig 2-2 virított az eredményjelzőn. Rájátszás-keménységű, kompakt mérkőzést játszottak a csapatok, 60 perc nem is volt elég, hogy eldöntsék a csatát. Jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban gyorsan döntésre vitte a dolgot a Klagenfurt, 39 másodperc után Postma megszerezte a bónuszpontot érő találatot, a Hydro Fehérvár így egy ponttal gazdagodott.

avskac

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 30., kedd
MK 18:00 MISMAC 1-2VÉGE
MK 18:30 FTCUTE TÖRÖLVE
december 2., csütörtök
EL 17:00 TITGYE 2-5VÉGE
EL 18:00 UTESCC 3-2VÉGE
EL 18:30 FTCBRA 5-1VÉGE
december 3., péntek
EL 17:00 MACBRA 5-1VÉGE
EL 18:30 DEBTIT 7-0VÉGE
EL 19:00 ETOSCC 3-6VÉGE
ICEHL 19:15 AVSZNO 5-1VÉGE
    • DIGI SPORT 2
december 4., szombat
EL 14:15 DABMAC 
EL 17:00 MISGYE 
EL 18:30 UTEFTC 
december 5., vasárnap
EL 14:15 ETOBRA 
ICEHL 17:30 LNZAVS 
EL 18:00 DABSCC 
december 6., hétfő
KHL 17:30 DMOCSZ 
    • SPORT 2
EL 18:00 DEBGYE 
EL 18:00 UTEBRA 
EL 18:30 FTCSCC 
december 7., kedd
ICEHL 19:15 VICAVS 
Partnerünk
Archívum