A nagymamám is követi az összes eredményt

 

Egyelőre majdnem minden tekintetben tökéletesnek tűnik Sofron István klubváltása: jól érzi magát szülővárosában, Csíkszeredában, jönnek a pontok és a gólok is, egyedül a járvány romániai felfutása ad okot az aggodalomra. Rövid helyzetjelentésre kértük a Sportklub és a válogatott meghatározó játékosát.

12 meccs után 9 gól és 7 gólpassz áll Sofron István neve mellett az Erste Ligában, a MAC HKB Újbudából hazaszerződő játékos csapata pedig a második a tabellán. ?Nagyon jól érzem magam, hiszen félig-meddig hazajöttem, így nagyjából tudtam, mire számíthatok. Tudtam, hogy nem okoz majd nehézséget a beilleszkedés, rengeteg embert ismerek, itt él a nagymamám, a nagynéném, az unokaöcsém, mindenkivel magyarul beszélhetek, így minden adott, hogy jól érezzem magam és jól menjen a játék. Egyedül azt sajnálom, hogy a párom és a kislányom távol van tőlem, bár legutóbb itt voltak tíz napot és hát, sokat járunk Magyarországra, igyekszünk úgy szervezni a mindennapokat, hogy minél többet tudjunk együtt lenni.?

Kérdés, sikerült-e bepótolni odahaza egy s mást az elmúlt hetekben, hónapokban. ?A nagymamámmal és az itteni rokonokkal, barátokkal korábban értelemszerűen kevesebbet tudtam találkozni, volt, hogy csak évente egyszer jártam erre. A pandémia miatt két éve nem voltam otthon, a kislányom is most találkozott újra a nagymamámmal például. Egyébként, igen, sok emlék felötlik most bennem, a régi lakásunk, a régi házunk, a gyerekkori emlékek elevenednek fel, nem véletlenül, hiszen 12 éves koromig minden nyarat itt töltöttünk.? Nem csoda, ha a fogadtatás is szívet melengető volt számára. ?Tényleg nagyon jól fogadtak, mondhatom, hogy az egész városban. Gyakran megszólítanak, megállítanak vagy csak odaszólnak: ?Isten hozott, itthon vagy?. Tudjuk, hogy Erdélyben, Csíkszeredában mit jelent a hoki, itt mindenki hokilázban van, a mamám is pontosan tudja az összes eredményt.?

Sofron István ezzel együtt elmondta, most éppen nem a legfelhőtlenebb napokat élik Romániában. ?Nem a legrózsásabb a hangulat, csúcsokat dönt a vírushelyzet, kicsit pánikban is vagyunk, aggódunk, hogy nagy lezárás jöhet. A szezon elején a nézők 75 százalékát engedhettük be a pályára, ez gyorsan lement 50 százalékra, most épp 30 százalékon állunk. El sem tudom képzelni, mit jelenthet a telt ház a Vákár Lajosban, miközben 700 ember is egyedülálló hangulatot tud teremteni. Édesapám sokat mesélt a telt házas meccsekről, szeretném ezt én is átélni a jégen.?

sofron-sccgye-PZP_5516

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Egyelőre erre várni kell, a korrekt szereplésre viszont nem, a Szereda második a bajnokságban. ?A helyezés mindenképpen pozitív, főleg azért, mert nem is igazán játszottunk mindig jól. Akadozik még a védekezés, a játékunk, sok gólt kapunk, de így is eredményesek vagyunk, ez jó előjel. Azért az utolsó 4-5 meccsel már játékban is elégedettek lehettünk, ahogy érünk össze, egyre jobbak lehetünk. Az én játékomban is van még több, sok helyzetem van, egy csomó kapuvasat lőttem, tudom, hogy megy majd ez még jobban is. Egyelőre elégedettek lehetünk tehát, de még van mit csiszolnunk a játékon.?

Sofron szerint remek a hangulat a csapatban, jó közösséget alkotnak a játékosok, és mindenki beleteszi a melóba a saját részét. A kérdésre, miszerint melyik meccseket emelné ki, nem ad meglepő választ, hiszen a Ferencvárost 5-0-ra verte a csapat, de a Brassót is meggyőző játékkal múlta felül. ?Ezt a két rangadót emelném ki, elég simán nyertük mindkettőt, jól játszottunk és nagyon jó volt a hangulat is, majdnem ezer nézővel. Szükségünk volt ezekre a győzelmekre, mert ahogy említettem, előtte akadozott a gépezet. Volt egy edzőváltásunk a szezon elején, onnantól új erőre kapott a csapat. Bízom benne, hogy ezt a tendenciát tudjuk folytatni.?

A Szereda magyar túra előtt áll az Erste Ligában, október 28-ától sorrendben a Győr, a Titánok, a Dunaújváros és a MAC ellen lép jégre. ?Ez egy nagyon fontos sorozat lesz, de nyilván mindegyik az. Az első nyolc csapat nagyon együtt van, így minden egyes pontra szükségünk van. A négy meccsből hármat olyan csapat ellen játszunk, akik kicsit gyengébben kezdtek, vagy nagyon sok fiatal játékossal állnak ki, így kötelező lenne a győzelem ellenük, miközben tudom, ilyet nem nagyon lehet már kijelenteni. Nagyon jól kell játszani, hasonlóan a MAC elleni meccshez, ami számomra különleges élmény lesz. A Tüskecsarnokba ellenfélként térek vissza egy nagyon jól kezdő MAC ellen, ahol jó légiósok és beérő fiatalok bizonyítanak. Nagyon várom már, és hát négy meccset szeretnénk behúzni a túra során? ? mondta Sofron István.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 28., kedd
EL 18:30 DEBGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCBRA 7-1VÉGE
EL 18:30 MISSCC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 RBSAVS 4-1VÉGE
december 1., péntek
EL 18:00 DEBFHA 2-3 HVÉGE
EL 18:30 FTCUTE 2-1VÉGE
AL 19:00 ASPETO 8-4VÉGE
ICEHL 19:15 AVSVSV 3-2VÉGE
AL 20:45 WRMSPC 5-3VÉGE
december 2., szombat
EL 15:00 DABBJA 2-4VÉGE
ICEHL 17:30 AVSHCI 5-3VÉGE
AL 19:30 FTCVAS ÉLŐ
AL 19:30 ÓHADBF ÉLŐ
AL 20:00 LHLIKO ÉLŐ
december 3., vasárnap
EL 17:00 UTEDAB 
EL 17:30 FHAMIS 
EL 18:30 DEBFTC 
Partnerünk
Archívum