Hydro Fehérvár AV19?Linz 6-1

   
A Fehérvár Stipsicz, Bartalis és Terbócs nélkül, az első ICEHL-meccsére készülő Németh Kristóffal a soraiban fogadta az egyre jobb formába lendülő Linzet. Hosszú betegség után Tirronen kapus is visszatért, egyelőre a cserepadra.

Csendesen csordogált a mérkőzés, némi meglepetésre az elején Kornakkernek akadt több dolga. A harmad felénél Horváth Milán megpattanó lövése okozott riadalmat a vendégoldalon. A második tíz perc már jobban sikerült. A 13. perben a kiugró Erdéllyel szemben szabálytalankodtak, Nilsson gyorsan kihasználta a fórt, középről, a kék vonalról bombázott a hálóba (1-0). Elérte az utazósebességet a Volán, gyors passzok, lövésig vitt akciók jellemezték a hazaiak játékát. A 18. percben jött az újabb találat: Petan elszáguldott a szélen, remek keresztpasszal megjátszotta a támadást kísérő Atkinsont, akinek könnyű dolga volt (2-0). A megzavarodott vendégek a támadó harmadban is szabálytalankodtak. Remekül sikerült ez az emberelőny is, több kimaradt ziccer után Hári Petannal lövetett gólt (3-0). Lebler elvesztette a fejét, szabálytalankodott, majd a sípszó után földhöz vágta a két fejjel kisebb Hárit.

A linzi kapitány áthúzódó kisbüntetése miatt a középső játékrészt emberelőnyben kezdte a Fehérvár, bár voltak lehetőségek, nem sikerült növelni az előnyt. Kornakker pillanatai következtek, a visszatérő Lebler közelijét és egy kék vonalas bombát is hatástalanított. A meccs felénél továbbra is 3-0-t mutatott az eredményjelző. Komoly kritika a linziekre nézve, hogy felvillanásaik se voltak, a Volán félgőzzel játszva uralta az összecsapást. Egy emberelőny azért összejött a vendégeknek, Pelletier lövését Kornakker szép mozdulattal kapta le a levegőből. Öt az ötben aztán villámgyors hazai kontra futott a jégen, Shaw passzából Nilsson megszerezte saját maga második, csapata negyedik gólját (4-0). Erdély korongátvétele csalt ki tapsot a szurkolókból, majd az osztrákok percei következtek, Kornakker eszén azonban nem tudtak túljárni. Újabb gól nem esett, 40 perc alatt eldőlt az összecsapás.

A záró harmadra Coreaut Höneckl váltotta a linzi kapuban. Ez sem segített, a 44. percben Kuralt is betalált emberelőnyből (5-0). A speciális egységek remekeltek, négy fórból három gólt lőtt Kevin Constantine csapata. A 47. percben Mitsch szólózott, a lövés pillanatában utolérték a bekkek, semmi sem sikerült a vendégeknek. Tíz perccel a vége előtt Atkinson is megszerezte második gólját (6-0). Újra felpörgött a Volán, záporoztak a lövések Höneckl kapujára. A hajrában szépítettek az osztrákok. A játékvezetők hosszas videózás után megadták a találatot, Bretschneider szerezte a becsületgólt (6-1). A Hydro Fehérvár nem játszott csúcsformában, a meccs egyes periódusait megnyomva így is magabiztos győzelmet aratott, amivel a tabella utolsó helyére taszította szebb napokat látott ellenfelét.

avslinz

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum