Hydro Fehérvár AV19–Linz 6-1

   
A Fehérvár Stipsicz, Bartalis és Terbócs nélkül, az első ICEHL-meccsére készülő Németh Kristóffal a soraiban fogadta az egyre jobb formába lendülő Linzet. Hosszú betegség után Tirronen kapus is visszatért, egyelőre a cserepadra.

Csendesen csordogált a mérkőzés, némi meglepetésre az elején Kornakkernek akadt több dolga. A harmad felénél Horváth Milán megpattanó lövése okozott riadalmat a vendégoldalon. A második tíz perc már jobban sikerült. A 13. perben a kiugró Erdéllyel szemben szabálytalankodtak, Nilsson gyorsan kihasználta a fórt, középről, a kék vonalról bombázott a hálóba (1-0). Elérte az utazósebességet a Volán, gyors passzok, lövésig vitt akciók jellemezték a hazaiak játékát. A 18. percben jött az újabb találat: Petan elszáguldott a szélen, remek keresztpasszal megjátszotta a támadást kísérő Atkinsont, akinek könnyű dolga volt (2-0). A megzavarodott vendégek a támadó harmadban is szabálytalankodtak. Remekül sikerült ez az emberelőny is, több kimaradt ziccer után Hári Petannal lövetett gólt (3-0). Lebler elvesztette a fejét, szabálytalankodott, majd a sípszó után földhöz vágta a két fejjel kisebb Hárit.

A linzi kapitány áthúzódó kisbüntetése miatt a középső játékrészt emberelőnyben kezdte a Fehérvár, bár voltak lehetőségek, nem sikerült növelni az előnyt. Kornakker pillanatai következtek, a visszatérő Lebler közelijét és egy kék vonalas bombát is hatástalanított. A meccs felénél továbbra is 3-0-t mutatott az eredményjelző. Komoly kritika a linziekre nézve, hogy felvillanásaik se voltak, a Volán félgőzzel játszva uralta az összecsapást. Egy emberelőny azért összejött a vendégeknek, Pelletier lövését Kornakker szép mozdulattal kapta le a levegőből. Öt az ötben aztán villámgyors hazai kontra futott a jégen, Shaw passzából Nilsson megszerezte saját maga második, csapata negyedik gólját (4-0). Erdély korongátvétele csalt ki tapsot a szurkolókból, majd az osztrákok percei következtek, Kornakker eszén azonban nem tudtak túljárni. Újabb gól nem esett, 40 perc alatt eldőlt az összecsapás.

A záró harmadra Coreaut Höneckl váltotta a linzi kapuban. Ez sem segített, a 44. percben Kuralt is betalált emberelőnyből (5-0). A speciális egységek remekeltek, négy fórból három gólt lőtt Kevin Constantine csapata. A 47. percben Mitsch szólózott, a lövés pillanatában utolérték a bekkek, semmi sem sikerült a vendégeknek. Tíz perccel a vége előtt Atkinson is megszerezte második gólját (6-0). Újra felpörgött a Volán, záporoztak a lövések Höneckl kapujára. A hajrában szépítettek az osztrákok. A játékvezetők hosszas videózás után megadták a találatot, Bretschneider szerezte a becsületgólt (6-1). A Hydro Fehérvár nem játszott csúcsformában, a meccs egyes periódusait megnyomva így is magabiztos győzelmet aratott, amivel a tabella utolsó helyére taszította szebb napokat látott ellenfelét.

avslinz

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 30., kedd
MK 18:00 MISMAC 1-2VÉGE
MK 18:30 FTCUTE TÖRÖLVE
december 2., csütörtök
EL 17:00 TITGYE 2-5VÉGE
EL 18:00 UTESCC 3-2VÉGE
EL 18:30 FTCBRA 5-1VÉGE
december 3., péntek
EL 17:00 MACBRA 5-1VÉGE
EL 18:30 DEBTIT 7-0VÉGE
EL 19:00 ETOSCC 3-6VÉGE
ICEHL 19:15 AVSZNO 5-1VÉGE
    • DIGI SPORT 2
december 4., szombat
EL 14:15 DABMAC 
EL 17:00 MISGYE 
EL 18:30 UTEFTC 
december 5., vasárnap
EL 14:15 ETOBRA 
ICEHL 17:30 LNZAVS 
EL 18:00 DABSCC 
december 6., hétfő
KHL 17:30 DMOCSZ 
    • SPORT 2
EL 18:00 DEBGYE 
EL 18:00 UTEBRA 
EL 18:30 FTCSCC 
december 7., kedd
ICEHL 19:15 VICAVS 
Partnerünk
Archívum