A KMH és a MAC is nyert az EWHL-ben

 

Megvan Horváth Imola első pontja a svéd élvonalban.

EWHL Supercup

Vasárnap a MAC Budapest a Vienna Sabrest látta vendégül. Az első harmadban többet próbálkoztak a bécsiek, de Németh Anikó jól védett. A magyar együttes szerzett vezetést Gowie Alexandra révén, de a Sabres gyorsan egyenlített, aztán 3-1-re el is lépett. A hajrában egy kettős fórt kihasználva minimálisra csökkentette a hátrányt a MAC, de az egyenlítés nem jött össze, ráadásul az osztrákok lőttek még egyet, így 4-2-re győztek. A Sabresben Jókai-Szilágyi Kinga négy lövéssel kísérletezett, és kapott egy kisbüntetést is. A MAC a Planegg után másodszor kapott ki ebben a sorozatban, a bécsiek pedig második meccsüket is megnyerték. A csoportnak még a Budapest JA a tagja.

EWHL

A MAC a másik nemzetközi sorozatban győzelemnek örülhetett, az SKP Bratislavát verte szétlövésben 5-4-re. A szlovák alakulat 3-0-ra elhúzott bő negyedóra alatt, innen állt fel Kis András csapata. Iveta Klimasova volt csapatának talált be, aztán fórból Németh Bernadett volt eredményes. 2-4 után Garát-Gasparics Fanni szerzett gólt ? két assziszt után ?, majd az 55. percben Nicole Guagliardo egyenlített. A hosszabbítás nem hozott döntést, a szétlövésben pedig Németh Anikó bravúrjai után Guagliardo lőtte a győztes büntetőt.

A címvédő KMH szombaton játszott a pozsonyi együttessel és 6-2-re nyert. Már a hatodik percben 3-0-ra vezetett az újbudai csapat, és az SKP szépítése után is folytatta a hatékony hokit. Carly Bullock kétszer volt eredményes, Lara Escudero 1+3-mal zárt, Knee Sarah, Huszák Alexandra és Rhyen McGill is betalált.

A Budapest Jégkorong Akadémia két hazai vereséggel zárta a hétvégét. A Vienna Sabres 3-0-ra nyert a fiatalokból álló együttes ellen. Az SKP Bratislava 3-1-re bizonyult jobbnak. Horváth Maja még egyenlíteni tudott, de aztán a szlovák csapat nagy csatában diadalmaskodott.

DEBL

Az osztrák ligában a KMH II 4-3-ra nyert a Sitzbühel/Kufstein otthonában, a győztes gólt Kerekes Kármen az 58. percben szerezte. A címvédő 9-1-es sikerrel zárta túráját Linzben, az Ice Cats ellen, Kerekes mellett Pásztor Flóra, Cserjési Dorka és Orbán Petra is duplázott.

A MAC csapata is nyert, 4-2-re múlva felül Bécsben a Capitals Flyers együttesét. Csiszer Sarolt és Velcek Milica is két-két gólt lőtt.

U25

Az A osztályban a KMH 5-3-ra győzött a MAC Marilyn otthonában. A B csoportban a Rampage, az FTC, a Hatvan és az Angels sikerét hozta az előző kör.

Légiósok

A svéd élvonalban Horváth Imola együttese továbbra is nyeretlen. A második helyezett Brynas 8-0-ra ütötte ki a Göteborgot, majd a Leksand 4-2-re bizonyult jobbnak. Utóbbi meccsen a magyar center gólpasszt adott, ez volt az első pontja az SDHL-ben.

Az amerikai egyetemi bajnokságban Seregély Míra a Maine színeiben már hét találkozót játszott le, csapata kétszer nyert, ötször kikapott. A magyar csatár már két asszisztot jegyzett. Odnoga Lotti és a Dartmouth a mostani hétvégén kezdi az idényt.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum