Lesz-e kilencből kilenc az erdélyieknek?

   

Csütörtökön és pénteken egyaránt nyert mindhárom határon túli klub, vasárnap a becsületbeli pontokért hajtanak a magyarországi csapatok.

Két-két mérkőzés után rosszul áll a DEAC, a DVTK Jegesmedvék és az FTC-Telekom szénája az erdélyi túrájukon. A magyarországi együttesek még pontot sem szereztek, ha ez vasárnap sem sikerül nekik, nehéz helyzetből kell folytatniuk a bajnokságot. A játéknap első mérkőzését Brassóban játsszák, ahol a Fradi vendégszerepel. Mindkét csapat 22 ponttal áll, ha rendes játékidőben dől el a mérkőzés, a győztes mindenképpen dobogón áll majd. A brassóiak csütörtökön 7-2-re verték a miskolciakat, majd másnap 4-2-re gyűrték le a DEAC-ot, míg a ferencvárosiak az elmúlt napokban 5-0-ra kikaptak a Sportklub otthonában, majd Gyergyószentmiklóson sokáig jól álltak, aztán néhány fegyelmezetlenségnek köszönhetően kétgólos hátrányba kerültek, ahonnan nem tudtak visszatérni a meccsbe. Mindkét csapatnak főpróba lesz a mérkőzés a Kontinentális Kupára, a zöld-fehérek Budapesten várják majd ellenfeleiket, míg a brassóiak Franciaországba utaznak. Ebben a szezonban még nem találkoztak a felek, tavaly mindkét együttes 1-1 alkalommal nyert otthon és idegenben is.

A DEAC két szoros mérkőzést követően érkezik a Vákár Lajos Műjégpályára. A debreceniek a végjátékban maradtak alul a GYHK-val szemben, majd Brassóban is meccsben voltak közel két harmadon át. A jelenleg 2. helyen álló Sportklub hárommeccses győzelmi szériában van, hazai jégen pedig idei 6 Erste Liga-mérkőzésükből 5-öt behúzott, egyedül az UTE tudott győzni a csíki csarnokban. A DEAC a legutóbbi mérkőzésére kapust cserélt: a szezon első 8 találkozóján Antek Tamás állt a vasak között, de Brassóban Gönczi Lajos kapott lehetőséget, aki 41 lövésből 37-et védett. A Sportklub legutóbbi három meccsén Adorján Attila őrizte a hálót, három gólt kapott, Makszim Szamankov viszont rossz formában van, eddig 3 bajnokin kapott lehetőséget, ezeken 12 alkalommal találtak be neki. A felek szeptember 30-án Debrecenben játszottak, ahol 6-4-es csíki győzelem született.

A ligaelső Gyergyói HK-hoz a DVTK Jegesmedvék látogatnak. A csapatok ellenkező előjelekkel várják a mérkőzést: a gyergyóiak 6 mérkőzés óta veretlenek, míg a miskolciak a legutóbbi 6 találkozójukon pontot sem szereztek. A Jegesmedvék nagyon eltávolodtak az automatikus negyeddöntőt érő 6. helytől, a MAC HKB-hoz képest már 12 pont a hátrányuk úgy, hogy két meccsel többet játszottak az újbudaiaknál. A két együttes jelen formájában még sosem találkozott egymással, ugyanis a GYHK 2018-as Erste Liga-csatlakozásakor a DVTK a szlovák Extraligába távozott, a 2008/09-es idényben pedig még Progymként szerepeltek a gyergyóiak. A Jegesmedvék az eddigi két erdélyi meccsükön kénytelenek voltak nélkülözni Duschek Dávidot, ha vasárnap sem lesz bevethető, sok múlik majd váltótársán, Kiss Bencén.

A játéknap egyetlen magyarországi mérkőzését Újpesten játsszák. A találkozó tétje nem kisebb, minthogy a győztes tapadhat a dobogósokhoz, a vesztes viszont leszakadhat az élmezőnytől. A 3-4. helyen álló Brassó és FTC-Telekom 22 pontos, az UTE 21, a MAC HKB Újbuda 20 ponttal követi őket. A lila-fehérek alapvetően jó formában vannak, viszont csütörtökön váratlanul kikaptak büntetőkkel az addig még nyeretlen Titánok otthonában. Virág Csabának gyorsan ki kell rántania a csapatot a gödörből, ha szeretné megőrizni élboly-reményeit, egy vereség esetén ugyanis gyorsan a 6. helyen találhatja magát a csapat. A MAC továbbra is veretlen rendes játékidőben, ráadásul Kangyal Balázs csapata még csak 8 mérkőzést játszott le a szezonból, miközben a csapatok többsége 10-11 meccsnél tart. Az újpestieknél egyik játékos sem áll pont/meccses átlag fölött, ellenben az újbudaiaknál Trevor Gooch 6+7 pontos, Schlekmann Márk 4+8-nál jár, míg Tóth Gergely hátvéd létére 6 találkozó után 5+3 pontnál.

debscc

fotó: DEAC

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum