Foligno 8 másodperccel a vége előtt döntött

 

Ez a gól volt a Minnesota történetének legkésőbbi győztes találata.

A Vancouver majdnem elszórakozta a biztos győzelmet Philadelphiában. A Canucks a második játékrészben negyedóra alatt négyszer mattolta a Carter Hartot, ennek köszönhetően pedig még két perccel a befejezés előtt is 4-2-re vezetett. A Flyers azonban nagyot hajrázott, és Travis Konecny, valamint Claude Giroux góljaival ráadásra mentette az összecsapást. A plusz öt perc nem hozott döntést, így jöhettek a rávezetések, ahol J.T. Miller és Elias Pettersson góljára nem érkezett válasz a Phillytől. A kanadaiak kettőse nemcsak a büntetők során, hanem a rendes játékidőben is kitett magáért: összesen két góllal és öt ponttal járultak hozzá a győzelemhez.

A Vancouverhez hasonló körülmények között nyert a New Jersey a Chicago ellen. A Devils szűk négy perccel a befejezés előtt még kettővel ment, de a Blackhawks Kirby Dach révén először szépített, majd 26 másodperccel a befejezés előtt Dominik Kubalik találatával a hosszabbítást is kiharcolta. A ráadásban már pontosabbak voltak a hazaiak, és Jack Hughes második góljával megszerezték a pluszpontot.

A Minnesota egy franchise-rekordot jelentő nagyon késői találattal győzött Anaheimben. A Honda Centerben a kapusok játszották a főszerepet, mert 59 percen keresztül mindkét gárda csak egyszer-egyszer volt csak eredményes. 1-1 után már mindenki a hirtelen halálra készült, kivéve Marcus Folignót, aki 8 másodperccel a befejezés előtt egy kipattanót kapart be és nemcsak eldöntötte a meccset, de megdöntötte Jim Dowd klubrekordját is. Az egykori hátvéd 2004. január 21-én 16 másodperccel a befejezés előtt szerezte a győztes gólt a Chicago ellen 4-2-re megnyert mérkőzésen.

NHL, 2021. október 15.:

New Jersey?Chicago 4-3 h.
G.: Hughes (2), Hamilton, Johnsson ill. DeBrincat, Dach, Kubalik

Philadelphia?Vancouver 4-5 b.
G.: Farabee, Atkinson, Konecny, Giroux ill. Podkolzin, Pettersson, Chiasson, Miller

Anaheim?Minnesota 1-2
G.: Silfverberg ill. Fiala, Foligno

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum