Bolzano–Hydro Fehérvár AV19 4-3

   

A Volán hatperces középső harmadbeli rövidzárlata a meccsbe került: így Terbócs István duplája sem bizonyult elegendőnek a pontszerzéshez.

A székesfehérváriaknál a pénteki, innbsrucki hiányzók értelemszerűen nem voltak ott a jégen egy nappal később, Bolzanóban sem, vagyis Tirronen, Bartalis és Stipsicz nélkül korcsolyázott a jégre a magyar csapat. Az ICEHL-ezüstérmes dél-tiroliak nem a legjobb passzban fogadták a mieinket: nem gyakran fordul elő velük, hogy négymeccses vereségsorozatot „építenek”, de a hétközi, Salzburg elleni BL-fiaskót is beleszámolva most ez volt a helyzet. Nem kezdett rosszul a Fehérvár, mezőnyben egyenrangú partnere volt az olaszoknak, az első harmad le is pergett igazságos nulla nullával. Ám a középső játékrész fordulópontot jelentett: egy rémálomszerű hatperces periódus jóformán eldöntötte a mérkőzést. Előbb a 24. perc végén a magyar kapu mögött takarítani igyekvő Colin Jacobs korcsolyájáról pattant szerencsétlenül a pakk, éppen középre csorgott, a jókor jó helyen járó Gazley könyörtelenül be is verte. Mindössze fél perccel később, gyakorlatilag a következő hazai támadás során a középen a védők között kibújó Micelit találta meg a korong, az olasz válogatott csatárt szabálytalanul sem tudta megállítani Nilsson, Miceli végül estében, Kornakkerrel együtt juttatta a kapuba a játékszert. A gyors duplától vérszemet kapott a Bolzano: egy ziccert ugyan még megúszott a Volán, majd hajszál híján egy emberhátrányt is, ám amikor Szabó Bence kiállításából már csak öt másodperc volt hátra, egy Kornakkeren elhaló lövés után Bernard találta meg a pakkot, s csak beerőszakolta valahogy a kapuba. A játékvezetők elsőre nem adták meg a találatot, videózást követően viszont igen, így a második félórára nem várt háromgólos fórral fordulhattak rá a vendéglátók. Huszonöt másodperccel a második szünet előtt az idénybeli ötödik gólját és nyolcadik pontját megszerző Terbócs István hozott vissza valamennyit a magyar reményekből. Erőszakosságának előbb egy megszerzett korong lett a jutalma a bolzanói harmadban, majd némi korongjáratást követően ő is tett pontot a támadás végére, miután egy kipattanót egyből ráhúzott. A záró harmadban derült ki igazán, mennyire kár volt azért hatperces rövidzárlatért a második játékrészben. A 44. percben ugyan Miceli Terbócsot lemásolva értékesített egy elé kerülő pakkot, ám az utolsó tíz percet nagyon megnyomta a Volán, és ennek meg is lett az eredménye. Nilsson és a bombaformában jégkorongozó Terbócs két perc alatt mínusz egyre lopta vissza a csapatot, egyenlíteni azonban a jelentős erőfeszítések ellenére sem sikerült – Doug Mason együttese így szoros összecsapáson, de végül otthon tartotta a három pontot, megszakítva ezzel rossz sorozatát.

A Hydro Fehérvár AV19 játékosaira most egy ritka, majd’ egyhetes pihenő vár, legközelebb jövő pénteken fogadják a tabella hátsó fertályában szerénykedő Linzet.

hcbavs

Fotó: HCB/Vanna Antonello

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 30., kedd
MK 18:00 MISMAC 1-2VÉGE
MK 18:30 FTCUTE TÖRÖLVE
december 2., csütörtök
EL 17:00 TITGYE 2-5VÉGE
EL 18:00 UTESCC 3-2VÉGE
EL 18:30 FTCBRA 5-1VÉGE
december 3., péntek
EL 17:00 MACBRA 5-1VÉGE
EL 18:30 DEBTIT 7-0VÉGE
EL 19:00 ETOSCC 3-6VÉGE
ICEHL 19:15 AVSZNO 5-1VÉGE
    • DIGI SPORT 2
december 4., szombat
EL 14:15 DABMAC 
EL 17:00 MISGYE 
EL 18:30 UTEFTC 
december 5., vasárnap
EL 14:15 ETOBRA 
ICEHL 17:30 LNZAVS 
EL 18:00 DABSCC 
december 6., hétfő
KHL 17:30 DMOCSZ 
    • SPORT 2
EL 18:00 DEBGYE 
EL 18:00 UTEBRA 
EL 18:30 FTCSCC 
december 7., kedd
ICEHL 19:15 VICAVS 
Partnerünk
Archívum