Gyergyói HK–DEAC 3-2

   

A gyergyóiak a gólig és gólpasszig jutó Szigeti Ákos 59. percben szerzett találatával ötmeccsesre nyújtották bajnoki sikersorozatukat.

A hitchcocki végjátékban kikapart brassói siker után a Gyergyóhoz visszatérhetett egymeccses kihagyását követően Brance Orbán, cserébe viszont egy másik kulcsember, a kilenc meccsen 17 egységet termelő, tehát majdnem két pontot átlagoló Sébastien Sylvestre esett ki. Rajta kívül továbbra sem volt bevethető a házi pontkirály Chris Bodó, Szilassy Zoltán így két legeredményesebb játékosát volt kénytelen nélkülözni.

Ettől függetlenül némi meglepetésre nem a nagyot utazó vendégek, hanem a hazaiak maradtak benn az öltözőben. A Debrecennek két perc sem kellett a vezetéshez: Kloz szúrt ki egy kényelmes gyergyói cserét, saját harmadából indította villámgyors passzal a kéken üresen várakozó Sági Martint, aki be is verte a ziccert, a kapuba visszatérő Rinne tehetetlen volt.

Eztán is a DEAC maradt lendületben, az erdélyiek nem találták a ritmust, leginkább Rinne kapusnak volt köszönhető, hogy maradt a minimális vendégelőny. A harmad végén Bíró Gergő igyekezett levezetni a frusztrációt Turcotte-on, az utolsó percben Kozma Zsolt is kapott egy kisbüntetést, így áthúzódó debreceni emberelőnnyel kezdték meg a csapatok a középső játékrészt.

Az idő előrehaladtával egyre szaporodtak a hazai lehetőségek, egy újabb ajtó-ablak helyzetet már nem hibáztak el. A gyergyóiak a 34. percben lemásolták a DEAC vezető találatát: Szigeti adta a félpályás passzt Vincze Gergőnek, a formába lendülő csatár némi húzogatás után fonákkal betette a botos mellé.

Csúnya jelenetsorokkal indult a záró húsz perc. Egy gyergyói támadás során a debreceni harmadban Kloz megnézte magának Trancát, majd a korongtól távol odavert a bot végével a gyanútlanul hátrafelé korcsolyázó csatár arcára. A center felszakadt szemöldökéből dőlt a vér, a cseh bekk megkapta a jól megérdemelt kettő plusz kettőjét, de nem lennénk meglepve, ha a dolognak lenne további utólélete.

Noha a négy percet kihúzta a DEAC, Haaranen egyenlő létszámnál vett nemes bosszút: a ponterős finn bekk egy elhozott buli után távolról lőtt, nem erősen, mint inkább okosan, csuklóból, a pakk a lábak erdeje között meg is találta az utat a jobb felsőbe. Nem volt benne a levegőben a debreceni egyenlítés, ám a gyergyói védők pont Turcotte-ról feledkeztek meg teljesen, Dalecky kiváló keresztpassza után nem is hibázott a kapu torkában.

Az utolsó szó azonban a hazaiaké volt: Santeri távoli lövése a palánkról éppen Szigeti elé pattant vissza, aki kapásból döntött az 59. percben. A Gyergyó így megint az utolsó pillanatban nyert, ezzel az Erste Ligában ötmeccsesre nyújtotta győzelmi sorozatát, s megelőzte a tabella élén a Csíkszeredában vereséget szenvedő Ferencvárost, amelyet erőtől duzzadva fogadhat a péntek esti rangadón.

IMG_0240

fotó: Gyergyói HK

Az első harmadban lelőttek minket a pályáról

   

Mestermérleg a Gyergyói HK-DEAC találkozó rangadó után.

Szilassy Zoltán vezetőedző, Gyergyói HK: „Minden jó, ha jó a vége. Nem tetszett a meccs eleje, az első harmadban lelőttek minket a pályáról, túl kényelmesek voltunk, talán azért, mert zsinórban több meccset nyertünk, nem voltunk éhesek. A védekező harmadban távolságot hagytunk. Folyamatosan jöttek, lőttek, de a kapus tartott minket. A szünetben elmondtuk, hogy ez így kevés lesz. A második harmadban gyökeresen megváltozott a hozzáállásunk, és a 3-2 egy igazi hokimeccset takar. Mutatja, hogy jól védekeztünk, megspékelve egy jó kapusteljesítménnyel, és megint nem adtuk fel. Jó karaktert mutattunk, keményen dolgoztunk.”

David Musial vezetőedző, DEAC: „Jó mérkőzést játszottunk. Hatékonyan ki tudtuk védekezni az emberhátrányokat, és sok lehetőségünk is volt, de csak kétszer találtunk be. Fájó a vereség, mert egy perccel a vége előtt kaptuk a gólt. Megpróbáltunk mindent, de a Gyergyó szerzett három pontot, mi pedig nullát.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 850 néző. Játékvezetők: Redai, Redai, Andre.
Rinne: 95,2% (Ruczuj)
K
Antek: 93,8% (Gönczi)
Haaranen, Kozma Zs., Vincze G., Vincze P., Császár
1
Gőz, Klimek, Hári, Kulesov, Spirko
Fejes, Saari, Sárpátki, Tranca, Szigeti
2
Kloz, Vokla, Dalecky, Kozma F., Turcotte
Györfy, Ferencz Csibi, Sándor-Székely, Silló, Bíró
3
Sándor F., Berta, Molnár, Mazzag, Sági
Orban, Todor, Lázár, Benedek, Péter
4
Bogesic, Almási
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:46 DEB Sági Kloz
1-1 33:25 GYE Vincze G. Szigeti
2-1 46:04 GYE Haaranen Vincze P.
2-2 50:38 DEB Turcotte Dalecky
3-2 58:48 GYE Szigeti Saari
48 Kapura lövések száma 42
10 Kiállításpercek 12

Szigeti Ákos szemfüles góllal döntött

 

A Gyergyói HK–DEAC mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum