UTE–DEAC 4-0

   

Fegyelmezett és célratörő hokival újabb győzelmet aratott az Újpest, és ezzel átvette a vezetést az Erste Ligában.

A hazaiaknál továbbra is sokan bajlódnak sérüléssel, ezért újabb újoncot avatott Virág Csaba vezetőedző a 2002-es születésű védő, Horváth Tamás személyében, aki a második párban kapott lehetőséget Jago mellett. Az első harmad egyértelműen a vendégeké volt, akik úgy is rengeteget lőttek, hogy közvetlenül Rajna kapuja előtt rendre a tökéletes ziccert keresték. Ezt többször megtalálták, mégsem tudtak túljárni a liga legjobb formában lévő hálóőrének eszén, egy alkalommal Spirko lövése az üres ketreccel szemben sült be, illetve a vas is csilingelt egy kék vonalas bombánál, de maradt a 0-0. A második felvonásra is élénken jöttek ki a debreceniek, ám a lilák apránként átvették az irányítást, különösen azután, hogy Balogh Bence a 24. percben takarásból kilőtte a botos felsőt. Maradt a momentum az újpestieknél, amit a 31. percben Suter váltott újabb gólra közelről, 2-0, ebben a játékrészben a DEAC nem igazán tudott visszatalálni korábbi lendületes hokijához. Aztán erre már nem is volt lehetősége, az UTE részéről ugyanis előbb a meglóduló Coatta lőtte be a harmadikat, majd Németh Attila szinte azonnal közelről a negyediket, 4-0 a 42. percben, eldőlt a meccs. A hátralévő idő a kapusokról szólt, ezen belül is elsősorban arról, hogy meglesz-e Rajna Miklós második shutoutja ebben az idényben. Meglett, az Újpest egyértelmű győzelmet aratott, és legalább néhány órára – az is lehet, hogy többre, ez a később kezdődő FTC–DVTK meccs eredményén múlik – átvette a vezetést az Erste Liga-tabella élén.

utedeb

fotó: Jani Martin/UTE

Minden sikerünk a munkának köszönhető

   

Mestermérleg az UTE–DEAC összecsapást követően.

Virág Csaba vezetőedző, UTE: “Nincs titok, minden sikerünk a munkának köszönhető, illetve annak, hogy próbálunk fejlődni meccsről meccsre, sőt meccsen belül is. Ahogy most javult a játékunk harmadról harmadra, cseréről cserére, az szerintem másoknak is szembetűnő volt. A második harmad végén a fejekben rendet kellett rakni, mert nagyon hosszú cseréink voltak, kicsit elvitt minket a hév. De a harmadik játékrészt ahogy kezdtük, az jó példa volt arra, hogyan szeretnénk minden mérkőzést és harmadot kezdeni. Kimondottan színvonalas meccs volt, köszönjük a szurkolást, és azt, hogy ilyen sokan eljöttek, nagyon jó kezdeményezés ez szövetség és az Erste Liga részéről a matiné.”

Kecskeméti Áron másodedző, DEAC: “Gratulálok az Újpestnek, szép győzelmet aratott. Remek kapusteljesítménnyel néztünk szembe, de ettől függetlenül úgy gondolom, elég sok jó helyzetet alakítottunk ki, kezd frusztráló lenni, hogy a lehetőségeink megvannak, de nem tudjuk őket belőni, ez már az FTC elleni mérkőzésen is így volt. Ráadásul hátul olyan hibákat vétünk, amelyek nem biztos, hogy megengedhetőek. Szerdán reggel indulunk Erdélybe, ha most elkezdünk búslakodni a két gyengébb meccsünkön, akkor csak magunknak ártunk. Ki kell elemezni, hogy miben tudunk fejlődni taktikailag és egyénileg, és felkészülni a következő hétre, hiszen három elképesztően erős csapat vár ránk. Ismerve az együttes karakterét összefogunk, és vissza fogunk jönni ebből is.”

Erste Liga, Megyeri út, 1132 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Balla, Mizsák.
Rajna: 100% (Márkus)
K
Antek: 88,6% (Gönczi)
Balázsi, Stadel, Coatta, Kovács A., Kiss Patrik
1
Gőz, Klimek, Hári, Kulesov, Spirko
Jago, Horváth T., Németh, Suter, Benk
2
Kloz, Vokla, Dalecky, Kozma, Turcotte
Gáspár, Kiss Phil, Nemes, Kovács S., Balogh
3
Sándor F., Berta, Molnár D., Mazzag, Sági
Nejezchleb, Csergő, Simon
4
Bogesic, Almási
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 23:48 UTE Balogh Simon
2-0 30:29 UTE Suter Benk Jago
3-0 40:48 UTE Coatta Kovács A. Kiss Patrik
4-0 41:33 UTE Németh Benk Stadel
35 Kapura lövések száma 40
6 Kiállításpercek 4

Balogh Bence nagyon szépen kicentizte az elsőt

 

Az UTE–DEAC találkozó összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum