Hydro Fehérvár AV19–Dornbirner EC 1-3

   

A vendégek Madlener kapus vezérletével vissza tudtak vágni a hazai vereségért az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

A hazai csapatból Tirronen kapus betegség, Bartalis kisebb sérülés miatt továbbra is hiányzott, Kornakker cseréje ezúttal a Horváth Dominik volt. Azonnal nekiesett ellenfelének a Volán, Magosié volt az első helyzet, lövése Madlener mamutjában akadt el. Erdélyé volt a következő gólszerzési lehetőség, az utolsó pillanatban utolérték, majd Mihály Ákos szólózhatott, Madlener állta útját. Remekül kezdett a házigazda, sokat korcsolyázva, gyors passzokkal operálva többször sikerült rést találni a vendégvédelmen. A harmad derekára megérkezett a meccsbe a Dornbirn, miközben a Fehérvár játéka leült. A saját harmadban eladott korongokra már Kevin Constantine vezetőedző is felhívta játékosai figyelmét, mégis egy ilyen után maradt üresen Suhonen, szerencsére mellé durrantott. A 16. percben nem volt pardon, Ruziczka elhozta a bulit, Saarinen kapásból a hálóba bombázott (0-1).

A középső harmad színvonalasabb játékot hozott. Váltakozó sikerrel gyűrték egymást a felek, mindkét kapu előtt számos gólszerzési lehetőség adódott. Magosi estében is lőtt, a másik oldalon Schwinger próbálkozott, a kapusok állták a sarat. A 27. percben Saarinen ajtó-ablak helyzetbe került, Kornakker nem tehetett mást, eldobta magát, elakadt benne a korong. Két dornbirni bekk majdnem összehozta az egyenlítést. Elvétették a korongot, Magosi köszönte szépen, ám a lövése nem ért célt. Közben a másik kapunál Kuralt és Schwinger levezették a feszültséget, a bunyó után lehiggadhattak a büntetőpadon. Egyre több volt az összekapaszkodás, nőtt a feszültség a jégen, miután emberelőnyből sem sikerült egyenlíteni. A 37. percben Kornakker védett hatalmasat, a legjobbkor szúrt ki a bárddal, közben letarolták. A hajrá a hazaiaké volt, Terbócs, Shaw és Kuralt is veszélyeztetett, az eredmény nem változott.

A záró harmad elején Petan volt igen aktív, két lövést is megeresztett, harmadszorra szabálytalanul eltüntették. Hancock után Antonitsch is kiment, majdnem egy percig 5 a 3 ellen támadott a Fehérvár. Madlener parádézott a kapuban, sem a kettős, sem a szimpla fórból nem sikerült betalálni. A fölény újabb emberelőnyt kamatozott. A 46.percben Petan lövése egy bekken irányt változtatott, a vasról kifelé pattant, Terbócs eszmélt a leggyorsabban és egalizált (1-1). Nem sokáig tartott az öröm, egy perccel később Saarinen közelről a második gólját is megszerezte egy elhagyott korongból (1-2). Az 54. percben Shaw kapott ajándékot, de mellé lőtt, majd Hári passzolta meg Atkinsont, az ő közelije is kimaradt. Mindent megpróbált a Hydro Fehérvár AV19, de ezen az estén a kapu előtt semmi sem sikerült. Három perccel a vége előtt Shaw ment ki két percre, Jevpalovs betalált, végleg eldöntve a mérkőzést (1-3). A Fehérvár zsinórban 4 hazai győzelem után először kapott ki a Raktár utcában ebben a szezonban.

A Hydro Fehérvár AV19 sorösszetétele: Kornakker (Horváth D.) – Atkinson, Nilsson, Magosi, Hári, Kuralt – Stipsicz, Campbell, Erdély, Sarauer, Petan – Fournier, Szabó D., Shaw, Jacobs, Terbócs – Horváth M., Rétfalvi, Ambrus, Mihály.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

avsdec

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 30., kedd
MK 18:00 MISMAC 1-2VÉGE
MK 18:30 FTCUTE TÖRÖLVE
december 2., csütörtök
EL 17:00 TITGYE 2-5VÉGE
EL 18:00 UTESCC 3-2VÉGE
EL 18:30 FTCBRA 5-1VÉGE
december 3., péntek
EL 17:00 MACBRA 5-1VÉGE
EL 18:30 DEBTIT 7-0VÉGE
EL 19:00 ETOSCC 3-6VÉGE
ICEHL 19:15 AVSZNO 5-1VÉGE
    • DIGI SPORT 2
december 4., szombat
EL 14:15 DABMAC 
EL 17:00 MISGYE 
EL 18:30 UTEFTC 
december 5., vasárnap
EL 14:15 ETOBRA 
ICEHL 17:30 LNZAVS 
EL 18:00 DABSCC 
december 6., hétfő
KHL 17:30 DMOCSZ 
    • SPORT 2
EL 18:00 DEBGYE 
EL 18:00 UTEBRA 
EL 18:30 FTCSCC 
december 7., kedd
ICEHL 19:15 VICAVS 
Partnerünk
Archívum