FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék 2-1

   

A ferencvárosiak legyőzték a miskolciakat, így ligaelsőként készülhetnek az erdélyi túrájukra.

Az FTC-Telekom és a DVTK Jegesmedvék is ugyanazzal a kerettel léptek jégre, mint pénteken. A találkozó első gólját a születésnapos Nagy Gergő lőtte: a 4. percben az immáron 32 éves csapatkapitány a vasak találkozásához verte be a korongot, Duscheknek esélye sem volt a lövéssel szemben. A nyitó harmad közepén a vendégek kihagytak egy emberelőnyt. A második játékrész elején a zöld-fehérek részéről is kimaradt egy fór, a folytatásban pedig a miskolciak hajtottak az egyenlítésért, de nem tudtak betalálni Nagy Kristófnak. A 42. percben megszületett az első miskolci gól, Galajda szerzett korongot a hazai harmadban, majd egalizált. A harmadik harmad közepén Kóger okos passzt adott Tamminennek, a finn csatárt felborították, de közelről értékesítette a ziccert, amivel 2-1-re vezettek a ferencvárosiak. Hat perccel a vége előtt az addig 1-1 kiállítást hozó meccsen Szabad leütközte Tóth Adriánt, ezt Boros megtorolta rajta, így a miskolci játékos bottal akasztásért és durva játékért ült ki, míg a hazaiaktól Tóth Adrián testre ütésért, Boros durva játékért kapott kisbüntetést. Egy perc sem telt el, amikor a zöld-fehérektől Kóger testre ütésért, a vendégektől Vojtkó szabálytalan testjátékért pihent 2 percig. A végén Duschek lekorcsolyázott, a Jegesmedvék tűz alá vették a kaput 6 az 5 ellen, hiába.

Az FTC-Telekom 2-1-re győzött, aminek köszönhetően ligaelsőként készülhet a csütörtökön kezdődő erdélyi túrájára. A DVTK Jegesmedvék Brassóban indítják utazásukat.

ftcmis-NBA_7100

fotó: FTC-Telekom

Nem figyeltünk oda minden idegszálunkkal

   

A két vezetőedző így nyilatkozott az FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék összecsapásról.

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: „Ez a meccs is bizonyítja azt, amit eddig is tudtunk és láthattunk: nagyon szoros a liga, és sok csapatnak van esélye sok csapat ellen. A realitás szerint kilenc csapat áll nagyon közel egymáshoz, és ezt a DVTK is alátámasztotta. Ahogy a korábbi mérkőzéseiken, úgy most is végig a sarkunkban voltak, olyan csapatuk van, amelyik végigmelózza a hatvan percet, és mindent kitesz a jégre. Erre kellett felkészülnünk, a meccs elejétől ezt a tempót kellett kezelnünk. Nem igazán tudtuk ezt megvalósítani, nem pörögtünk száz százalékig, nem figyeltünk oda minden idegszálunkkal. Sokáig a tűzzel játszottunk, és ez majdnem megbosszulta magát. Az igazi arcunkat 1-1 után mutattuk meg, úgy kell játszanunk minden meccsünkön, ahogy akkor, csak az első másodperctől a végéig.”

Tokaji Viktor, DVTK Jegesmedvék: „Nagyon nehéz, hogy már a negyedik meccs volt ez, amin az utolsó pillanatig volt esélyünk, és pont nélkül maradtunk. Elég frusztráló ez, meg kell tanulnunk, hogyan tudunk hatékonyabbak lenni a kapu előtt. Az elvégzett munkának kell egy kis idő, amíg beérik, ettől függetlenül a most mutatott játékkal maximálisan elégedett vagyok, a góllövéssel állunk hadilábon. Az elején tudtuk magunkat tartani a tervhez, a második harmadban talán jobban is akartuk a gólt, a harmadikban pedig össze is jött. Végül egy kapitális hibából kaptunk még egyet, pedig készültünk is rá, hogy a Fradi ilyen szituációkban is kiváló. Utána még meg tudtunk újulni, de még egy gól már nem jött össze. Ettől függetlenül amit hozzáállásban, karakterben kitettünk a jégre, az mindenképpen büszkeségre ad okot, a góllövés nyitját kell megtalálnunk. A négy egygólos vereség az önbizalom kárára is mehet, helyre kell tenni a fejekben, hogy amit csinálunk, az jó, és akkor hosszú távon megjöhet az áttörés.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 478 néző. Játékvezetők: Kormos, Kormos, Hernády, Pálkövi.
Nagy K.: 96,3% (Arany)
K
Duschek: 92,3% (Kiss B.)
Karmeniemi, McFadden, Nagy G., Fowlie, Kulmala
1
Hyvarinen, Szirányi, Walker, Galanisz, Elgestal
Bohunicky, Bán, Kóger, Tamminen, Somogyi
2
Doetzel, Hadobás, Ritó, Miskolczi, Szabad
Hegyi, Sarcia, Hajós, Tóth A., Tóth G.
3
Kiss R., Farkas O., Pecsét, Vojtkó, Galajda
Boros, Komáromy, Roczanov, Farkas L. S., Galántai
4
Mihalik, Mattyasovszky, Lövei, Farkas M.
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Tokaji Viktor, Sainio Jarmo
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:11 FTC Nagy G.
1-1 41:28 MIS Galajda
2-1 50:47 FTC Tamminen Kóger
26 Kapura lövések száma 27
8 Kiállításpercek 8

Születésnapi gólt vágott Nagy Gergő

 

Az FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék összecsapás találatai.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum