Hozó Leventével rangadózhat ismét a Sportklub

   

Teljes fordulót rendeznek pénteken az Erste Ligában, 10 csapat jégre lép, először lesz idén Csíkszereda?Brassó presztízsrangadó.

Nem úgy sikerült a Sportklub első magyarországi túrája, ahogyan azt várták a hívei, az együttes az FTC-Telekomtól és az UTE-tól is kikapott, aminek személyi következményei lettek, távoznia kellett Magnus Sundquist vezetőedzőnek és a legnagyobb névként beharangozott Szergej Kosztyicinnek, az egykori NHL-sztár mindössze 2 asszisztra volt képes a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban. Ahogyan az ilyenkor már lenni szokott, ismét Hozó Levente kapta a feladatot, hogy felrázza a csapatot, nem először történik ilyen az elmúlt években. A jó hír ebben az, hogy az örökös másodedző csíki szakember általában sikerrel szokott járni az átmeneti periódusokban. Más kérdés, hogy most különösen nagy a kihívás, mivel az a Brassó érkezik a Vákár Lajos Műjégpályára, amely pillanatnyilag vezeti az Erste Liga-tabellát. A nagy rivális Corona sem mindig muzsikál tökéletesen, ráadásul úgymond könnyebb ellenfelei voltak a túrán, az ébredező DEAC-tól viszont kapott egy 8-ast. Ezzel együtt a kék-sárgák egységesebbnek tűnnek, a csatáraik száguldanak, 44 gólt vágtak eddig, és a debreceni meccset leszámítva a védelmük is működött. A másik oldalon éppen a bekkek tűnnek kevésnek a csíkiak által kitűzött célokhoz ? ez nem pusztán Papp Szabolcs jól megérdemelt eltiltásán múlik ?, nem lennénk meglepve, ha ezen a téren rövidesen új szerződésekről hallanánk. Ami biztos, a pénteki pontok sorsa azon múlik, hogy melyik együttes tudja magához ragadni a dominanciát. Amennyiben a Brassó nyomás alá tudja helyezni a vendéglátókat, akkor bravúrt is végrehajthat, mindenesetre érdekes teszt lesz most ez.

Izgalmasnak ígérkezik az UTE és a DVTK Jegesmedvék összecsapása is. A lilák várakozások felett teljesítenek, kiváló erdélyi túrával kezdtek, emellett elkapták itthon is a Sportklubot, ez idő szerint ötödikek a táblázaton, a miskolciak 6 egységgel le vannak maradva tőlük, és ha ma is veréseget szenvednek, leszakadhatnak az élmezőnytől. Igen ám, de az Újpest szezonbeli első vereségét éppen Miskolcon szenvedte el, Tokaji Viktor fiatal csapatának akkor sikerült megtalálnia az ellenszert a rivális játékával szemben. Ez tehát visszavágó lesz most a Megyeri úton, melynek az a kérdése, hogy az első találkozó tapasztalatait ki tudja inkább hasznosítani.

Presztízsmeccs a javából a DEAC és az FTC-Telekom találkozója is, amely szintén visszavágónak minősíthető, hiszen az idénynyitó Szuperkupa-döntőn kiütéses győzelmet arattak a magyar bajnok zöld-fehérek a kupagyőztes felett. A Hetényi Zoltán sérülésének következményeit nyögő debrecenieknek időre volt szükségük, hogy magukra találjanak, ami a Brassó elleni 8-4 alkalmával össze is jött, de továbbra is nagy szükségük lenne a válogatott kapus visszatérésére. A Fradi ehhez képest száguld, a MAC HKB elleni szétlövéses vereség óta 4-et nyert egy huzamban, és csak azért nem első, mert a többet játszó Brassónak jobb a gólkülönbsége. Tavaly nem nagyon ment Fodor Szabolcs fiainak a DEAC ellen, idén ellenben az első siker már megvolt ? ha nem is a bajnokságban ?, kérdés, jön-e azonnal a következő.

Az UNI Győr ETO HC és a Titánok már meccseltek a szezonban, a zöldek akkor csak nagynehezen tudtak ellenfelük fölé kerekedni. A fehérvári farmcsapat most is első pontjáért száll harcba, ám az esélyes nyilvánvalóan Ladányi Balázs egyelőre 6 egységnél tartó együttese.

Még inkább országos 1-esnek titulálható a MAC HKB?DAB összecsapás, ezzel együtt módosíthat a képleten, hogy az újvárosiakhoz kipróbált kapus csatlakozott a szlovák Pavel Krajcovic személyében, így nem lenne meglepetés, ha az eddigi 7-es kapottgól-átlagon tudna javítani a gárda. Persze ehhez az is kell, hogy a védelem meg tudja fogni a rozsomákok komoly sebességekre és kreatív hokira egyaránt képes támadóit. Amennyiben a győzelem is megfordulna az Acélbikák fejében ? miért is ne fordulhatna, a jégen bármi megtörténhet ?, akkor azt is szem előtt kell tartaniuk, hogy a MAC HKB-nál kevesebb gólt eddig senki sem kapott.

hozo

fotó: Jani Martin/UTE

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum