Banga Nándor 5 meccs után 3+3 pontos

 

A 2004-es Kocsis Botond idén már az ifik között játszik ponterősen a tengerentúlon. Heti utánpótláslégiós-körképünk.

Észak-Amerika, BEAST 18U

A miskolci nevelésű Kocsis Botond idén a AAA besorolású BEAST bajnokságban szerepel, ami az egyik legmagasabban rangsorolt ifjúsági liga az Egyesült államokban. Kocsis már a tavalyi évet is a Boston Hockey Academyn töltötte, de akkor még az U16-os csapatot erősítette. Az idén korosztályt váltott, 4 meccs után 1+2 pontnál tart. A Boston a hétvége során 7-0-ra verte a 95 Giantset, majd 2-0-ra a Springfield Riflest.

Észak-Amerika, USPHL Premier

Javában zajlik már a tengerentúli USPHL Premier is. A magyar hokit idén Banga Nándor és Szekeres Tamás képviseli itt, mindketten a Connecticut Jr. Rangersben hokiznak. A 18 éves, újpesti nevelésű Banga idén költözött ki az Egyesült Államokba, míg a 19 éves Szekeres évek óta kint játszik, az előző két idényben a Boston Bruinst erősítette. A Connecticut négy mérkőzést játszott a hétvégi showcase alkalmával, két szoros vereség mellett egy győzelmet tudott bezsebelni. A magyarok remek meccseket tudhatnak a hátuk mögött, Banga összességében 3+3 pontos, míg Szekeres 6 assziszttal áll.

Svájc, U20-Elite

Felemás hétvégét zárt a Biel a svájci juniorbajnokságban. Ortenszky Tamás csapata a Zug otthonában 3-2-es vereséget szenvedett, a Fribourgot viszont 5-1-re verte hazai környezetben. A magyar bekk mindkét mérkőzésen játszott, a győztes találkozón idei második gólját lőtte. 8 fordulót követően negyedik a Biel a tabellán.

Finnország, U20 SM-sarja

A JYP előbb hazai pályán 6-3-ra verte a Tapparát, majd 4-3-ra a HIFK-et. Varga Balázs a második mérkőzésen játszott, pontot nem szerzett. Horváth Bence ezen a hétvégén a KalPa junior csapatát erősítette, az Ilves 7-0-s legyőzése során megszerezte első pontját az U20-osok között. Másnap a KalPa a Tappara vendége volt, és büntetőkkel 3-2-es vereséget szenvedett. A tabellán a KalPa a harmadik, a JYP a hetedik helyet foglalja el.

Finnország, U18 SM-sarja

Az ifjúsági első osztályban a KooKoo 4-1-re kikapott a HPK vendégeként. Bajkó Botond nem szerzett pontot. A K-Vantaa Szűcs Botonddal a kapuban kapott ki 8-1-re a Pelicans vendégeként, a magyar kapust 5-1-nél lecserélték. A K-Vantaa 14., a KooKoo 18. a bajnokságban.

Az ifi másodosztályban remek teljesítménnyel előrukkoló Dobos Bendegúz a hétvége során az első osztály alsóházában játszhatott a Jokerit második csapatában: a KalPa B-től hosszabbításban 4-3-ra kikaptak, a Jokipojat pályáján 7-1-re győzni tudtak. Dobos folytatta ponterős játékát, az első meccsen 1 gólt ütött, a másodikat 2+1-gyel zárta.

Svédország, J20 Regional

A svéd másodosztály déli divíziójában a Halmstad Hammers 6-4-re legyűrte a Nassjö együttesét. Rokaly Boldizsár Richárd a negyedik sorban kapott szerepet, pontot nem szerzett.

Svédország, J18 Regional

Az ifjúsági első vonal keleti csoportjában a Lidingö Bécs Péterrel a soraiban 6-3-ra verte a Nádasi Leventét is foglalkoztató Täbyt.  Bécs az AIK elleni 6-2-es vesztes meccsen is ott volt csapata negyedik sorában, csakúgy, mint Nádasi, aki a Djurgarden (2-3) ellen lépett még jégre. Ugyanezen divízióban hiába lőtte meg idei második góját Simon Levente, a Wings 5-4-re kikapott az Almtuna vendégeként. A Wings a Sollentuna csarnokából már győztesen távozott, ekkor a másik magyar légiós, Ivády Milán volt eredményes, Simon 2 assziszttal zárt.

A déli divízióban a Karlskrona 4-2-vel fejet hajtott a Tingsryd pályáján, a mérkőzés első gólját Horváth Donát lőtte. Pár nappal később a Karlskrona a HV 71 vendége volt, Horváthék 5-2-es vereséget szenvedtek.

Csehország, U17

Idén három 2005-ös magyar tehetség is a cseh U17-es bajnokságban pallérozódik. Nemes Márton már a tavalyi szezont is a Slavia Prahánál töltötte, Szemmelroth Gergő a Pesterzsébeti Farkasoktól igazolt a Technika Brnóhoz, míg Paska Levente a Vasas mezét cserélte a Prerovéra. A hétvégén ?magyaros? csatát rendeztek, a Slavia a Brnót fogadta, a hazaiak Nemes Márton 2 asszisztjának is köszönhetően 5-2-re nyerni tudtak. A Brno a folytatásban a Hradec Kralovéval játszott, Szemmelrothék 7-1-es vereséget szenvedtek, a magyar csatár nem szerzett pontot. Nemesék a következő fordulóban is győzni tudtak, a Slavia 6-0-ra nyert a Tábor pályáján. Paska Levente nem játszott a hétvégén. A Slavia 3., a Brno 9. a 10 csapatos divízióban.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum