FTC-Telekom–UNI Győr ETO HC 4-2

   

Másodjára is csak nagy csatában tudta megnyerni a zöld-fehér együttesek rangadóját a magyar bajnok.

Eltiltását követően visszatért az FTC-be Kóger – Seregély maradt ki ismét –, a kapuban pedig csakúgy, mint kedden a Dunaújváros ellen, ezúttal is Nagy Kristóf kezdett. A Győrben újból ott volt Bödök Bence, de hiányzott Turbucz Martin és Odnoga Mátyás, a vasak között Sági Máté állt. Óvatosan kezdek a csapatok, ám a 4. percben Nagy Márk közelről megszerezte a vezetést a vendégek számára. Maradt a kiegyenlített játék, Léránt kiállítása nem hozott nagy Fradi-veszélyt, majd egyenlő létszám mellett átvették az irányítást Pavukék. A lendületet Roczanov kiállítása törhette volna meg, de épp ebből jött össze az egyenlítés: Kulmala került helyzetbe emberhátrányban, a felpattanó korongot kézzel tette maga elé, majd ellőtte Sági mellett, 1-1.

A második játékrész érvénytelen Fradi-góllal indult, a 25. percben azonban a videó sem vehette el a hazai vezetést, mattra játszott emberelőnyből duplázott Kulmala. Emberelőnybe került az ETO, a legnagyobb helyzet a szép szólót bemutató Tornyai előtt adódott. Ladányi Balázs csapata szebbnél szebb akciókat vezetett, előbb Bödök lőtt kapuvasat, majd a gólvonalról tisztáztak a hazai védők. Bán kiállítása alatt közel jártak az egyenlítéshez Dézsi Bencéék, ismét a vason csilingelt a korong. A Győr végül akkor egalizált, amikor senki sem gondolta volna, Majoross Barnabás kiemelt korongja meglepte Nagy Kristófot, és becsúszott a lábai között, 2-2.

A harmadik harmad áthúzódó győri hátránnyal indult, de nem élt a lehetőséggel az FTC. McFadden és Szlama előtt is nagy helyzet adódott a felvonás derekán, majd az újabb győri támadást csak szabálytalanul tudta megállítani Pavuk, 2+2 percre ült ki. Hiába a 4 perc fór, Bukorék csak megizzasztani tudták az FTC védelmét, a kaput bevenniük nem sikerült. Az 58. percben McFadden kapott remek passzt Somogyitól, a légiós bekk kilőtte a hosszút, 3-2. A véghajrában kikérte idejét a Győr, Sági lekorcsolyázott, Tóth Adrián üres kapura beállította a 4-2-es végeredményt.

Az FTC-Telekom hatalmas csatában 4-2-re győzött, vasárnap a Csíkszeredát fogadja, míg a Győr a Gyergyót látja vendégül.

ftceto

fotó: FTC-Telekom

Utána valamiért letértünk a helyes útról

   

Így látták a vezetőedzők az FTC-Telekom–UNI Győr ETO HC mérkőzést.

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: “Az első 20-25 percben jól játszottunk. A 25 perc környékén lőttük az előnyös gólt. Sok helyzetünk volt addig, amik kimaradtak, de addig a játék képével nem volt probléma. De ami utána 35 percen keresztül folyt a jégen, az elfogadhatatlan egy Ferencvárostól. Tényleg úgy nézett ki, mintha olyan játékosok játszanák ezt a meccset, akik most húztak először korcsolyát. Olyan taktikai fegyelmezetlenség volt, hogy az majdnem pontokba került. Mondom annak ellenére, hogy 25 percig nagyon jól jég korongoztunk, csak utána valamiért letértünk a helyes útról, és nem nagyon sikerült visszatalálni. Pozitívum az első 25 perc, és azonkívül az, hogy megtaláltuk az utat a győzelemhez az utolsó két percben, az nagyon kellett. Így legalább a nézőket ki tudtuk szolgálni, akik kilátogattak, és nem kellett lógó orral lekullognunk. Ezt a második 35 percet javítani kell, különben a pontokban ez meg fog látszódni.”

Ladányi Balázs, ETO: “Értelemszerűen minden vereség fájó. A két meccs közt az volt a különbség, hogy vagy mi játszottunk jobban, vagy a Fradi gyengébben, de ott a kapura lövési arány sokkal kiegyenlítetteb volt, a sanszok és a gólhelyzetek is. Kicsit lehettünk volna közelebb a Fradihoz az előbb említett dolgokban, ha nem lövünk annyi mellét vagy blokkot, ami egyrészt őket dicséri, minket kevésbé. Keressük az okát, hogy mi lehet az a szalmaszál vagy banánhéj, amin elcsúszunk, és valahogy 50-55 percig nagyon jól megy a Fradi ellen akár idegenben is, de az i-re nem tudjuk feltenni a pontot. Tudjuk nagyon jól, hogy minden pont nagyon kell a végelszámolásnál, és már az kisebb siker lett volna, ha a meccset hosszabbításra mentjük. Ez nem sikerült, dolgozunk tovább. Meglátjuk, mi lesz a későbbiekben, előttünk van szinte az egész szezon.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 341 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Kocsány, Pálkövi.
Nagy K.: 88,9% (Arany)
K
Sági: 91,4% (Tóth K. B.)
Karmeniemi, McFadden, Nagy G., Fowlie, Kulmala
1
Kmec, Tornyai, Szlama, Dézsi, Schmál
Bohunicky, Bán, Kóger, Tamminen, Somogyi
2
Bugár, Bukor, Bödök, Czakó, Nagy M.
Hegyi, Boros, Pavuk, Tóth A., Tóth G.
3
Vas, Léránt, Szalma, Páterka, Madácsi
Roczanov, Sarcia, Farkas, Komáromy, Galántai
4
Kováts, Mesterházy, Majoross, Béres
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:56 ETO Nagy M. Bödök Czakó
1-1 12:27 FTC SH Kulmala Bohunicky Tamminen
2-1 24:08 FTC PP Kulmala Tóth A. Tamminen
2-2 38:59 ETO Majoross
3-2 57:25 FTC McFadden Somogyi Tamminen
4-2 59:41 FTC EN Tóth A. Tamminen
34 Kapura lövések száma 18
10 Kiállításpercek 6

Majoross 40 méterről lőtt pattogós gólt az FTC-nek

 

Az FTC-Telekom–UNI Győr ETO HC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR INFO
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum