Újpesten játsszák a nap Erste Liga-rangadóját

   

Csütörtökön kezdődik az erdélyi csapatok első magyarországi túrája, a Sportklubnak sem lesz könnyű dolga Debrecenben.

Mind a három határon túli Erste Liga-résztvevő az anyaországba érkezett a héten, ahol három-három meccset játszanak. A 2021/22-es naptár ismét a korábbiakra emlékeztet, amennyiben az erdélyieknek nem kell egyetlen út során valamennyi ideáti együttessel összemérniük erejüket, a hétvége után hazatérhetnek. Más kérdés, hogy az átoltottság odaát megdöbbentően alacsony szintje, valamint az ijesztő romániai koronavírus-tendenciák alapján mindez tartható lesz-e az elkövetkezdendőkben. Egyrészt persze reméljük, hogy igen, másrészt ne szaladjunk előre, elég izgalmat tartogat számunkra ez a víkend is.

A Sportklub, Brassó, Gyergyó triótól talán meggyőzőbb startot vártunk a holtidény fejleményei alapján, ehhez képest egyikük sem áll vereség nélkül ? a csíkiak kettőt is gyűjtöttek ?, ennek köszönhetően most a középmezőny élén tartózkodnak jórészt. Ennek azonban nincs sok jelentősége, hiszen rendkívül sűrű a tabella, egy győzelem is elég, hogy valamelyikük akár egészen az első helyig rakétázzon.

Papíron a legkönnyebb dolga egyértelműen a Brassónak van a mai napon, amely a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában vizitál. Nem nagy kunszt kimondani, hatalmas meglepetés lenne, ha az immár 6 vereségnél és 11-40-es gólkülönbségnél tartó DAB-nak éppen a Coronától sikerülne ellopnia az első pontját. A brassóiak a legutóbbi hétvégén nem játszottak Erste Liga-meccset, ám magabiztos hokival és egyértelmű győzelmekkel nyerték Kontinentális Kupa-csoportjukat, így lendületből érkeznek, és a céljuk nem lehet más, mint a 3 egység begyűjtése.

Nehezebb a feladata a Csíkszeredai Sportklubnak. A nagy rivális DEAC épp legutóbb találta meg a fonalat, és ütötte ki a Titánokat, a vendéglátóknál még mindig az a legfontosabb kérdés, hogy visszatérhet-e a kapuba a sérüléséből lábadozó Hetényi Zoltán, vagy továbbra is a tinédzser Anteknek kell helytállnia a vasak között. A Sportklub esetében is vannak hiányzók, ami okozhat nekik nehézségeket. A csíkiak védelme sokkal kevésbé van teli kvalitásos jégkorongozókkal, mint a támadószekció nagy nevekkel, a fegyelmi bizottság pedig épphogy két hátvédjüket tiltotta el hosszabb-rövidebb időre, Kubát és Papp pótlását tehát meg kell oldani. Elöl egyelőre szalad a szekér, a második legtöbb gólt a Sportklub szerezte, 6-an járnak pont/meccs fölött, tehát az sem gond, hogy a szupersztárként beharangozott Szergej Kosztyicin például 4 meccsen mindössze 1 asszisztra volt képes eddig. Messzemenő következtetéseket ebből sem kell levonni, alig indult el a bajnokság, a korosodó fehérorosz is begyorsulhat bármikor.

A nap rangadóját az UTE és a Gyergyói HK vívja a Megyeri úton. A lila-fehérek remek túrát abszolváltak Erdélyben, mindhárom meccsüket megnyerték, sőt a GYHK otthonában gólt sem kaptak a liga legveszélyesebb támadóitól. Hazatérve ugyanakkor kicsit elfáradt az Újpest, amely a DVTK otthonában hosszabbításban kapott ki, majd az FTC-Telekom rendes játékidőben darálta be. Azóta volt idő kipihenni a 8 pontot hozó 5 idegenbeli összecsapás fáradalmait, így Szilassy Zoltán fiainak bizonyosan nem lesz könnyű dolguk a meccsen, ahova a szurkolók védettségi igazolvány birtokában ingyenesen mehetnek be. A GYHK 27 lőtt és 15 kapott gólnál tart, mind a kettő nagyon sok. Csütörtök este ezzel együtt bizonyára jelentősebb szerepet játszanak majd a kapusok és a védelmek is, akárcsak a két gárda gyergyószentmiklósi összecsapásán.

gyeute

fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum