Fehérvári Titánok–DEAC 2-7

   

A debreceni együttes magabiztosan szerezte meg első győzelmét idei harmadik Erste Liga-mérkőzésén.

A nyeretlen csapatok találkozójának első öt perce főként mezőnyjátékkal telt. Az előrelopakodó Berta fújt riadót, bombáját Horváth Dominik védte. Újabb lendületes vendégtámadás következett, a korong nem, csak Hári Norbert került a kapuba. A 7. percben már nem volt pardon, Dalecky közelről szerzett vezetést a debrecenieknek (0-1). A harmad derekán Vesutkin lövése jelezte, éledeznek a Titánok. Jó hazai cserék követték egymást, az egyenlítés azonban elmaradt. A 13. percben Alapié volt a meccs első kiállítása. Sokat nem töltött a büntetőpadon, Spirko szinte azonnal kihasználta a fórt, már kettővel vezettek a vendégek (0-2). Az agilisabb DEAC uralta a mérkőzést, egészen a hajráig, ami a hazaiaké volt. Előbb Rétfalvi fűzte át magát védőjén, ez kimaradt, de 2 másodperccel a szünet előtt már sikerrel jártak a fehérváriak, Vesutkin passza után Lundin a kapu torkából szépített (1-2).

Az előzőnél nagyobb iramban indult a középső játékrész. Mindkét oldalon kimaradt egy-egy ordító helyzet, majd Hári mehetett a büntetőpadra. Jól játszották meg a fórt a Titánok, Nagy Ákos korcsolyájáról kis híján a kapuba csúszott a korong. Öt az ötben feljebb kapcsolt a vendégcsapat, össztűz alá vették a kaput, Horváth Dominik bravúrokat bemutatva tartotta meccsben csapatát. Egészen a 27. percig, amikor Novotny kilépett, és hiába szorongatták, a hosszúba lőtt (1-3). A meccs felénél a második debreceni emberelőny is góllal zárult, Hári lopta a távolságot, majd lövetett gólt Ságival (1-4). Maradt a vendégfölény, Turcotte-ék 22-szer lőttek kapura ebben a harmadban, és csak Horváth Dominikon múlt, hogy nem nőtt tovább a különbség. A fehérvári kapus Hári ziccerét is hárította. A végére egy 3 az 1 elleni hazai kontra maradt, az eredmény nem változott. A 4-1-es vendégvezetés és a játék képe alapján eldőlt a mérkőzés.

A záró harmad 43. percében Kloz kapott kisbüntetést, Fekete passzolt Keceli-Mészároshoz, aki igazított egyet a korongon, majd a hálóba lőtt (2-4). 9 másodpercig éltek a hazai remények, Turcotte gyorsan visszaállította a háromgólos differenciát (2-5). Újabb Titánok-fór következett, Dalecky kilépett és emberhátrányban is betalált (2-6). Küzdöttek a fehérváriak, Anteknek is volt dolga bőven. A három közül ez volt a legkiegyenlítettebb harmad, ám az eredményben nem mutatkozott meg mindez. A hajrára is jutott gól: Turcotte és Spirko passzolgatott, Molnár Dávid fejezte be az akciót (2-7). A DEAC ilyen arányban is megérdemelten nyert, megszerezve első győzelmét a bajnokságban. A Titánok továbbra is pont nélkül állnak.

titdeb

fotó: Soós Attila/Titánok

Remélem, a siker elég önbizalmat adhat

 

Mestermérleg a Titánok-DEAC mérkőzés után.

Anatoli Bogdanov vezetőedző, Titánok: “Az első 5-7 percben idegesek voltunk, de utána megtaláltuk a játékunkat. A második harmadban megvoltak a helyzeteink, mégsem sikerült betalálni, miközben mi kaptuk a gólokat. Nem szép ilyet mondani, de úgy érzem, a végén már csak azt vártuk, hogy vége legyen. Nem vagyok elégedett az utolsó 30 perccel. A kapusunkat sem segítettük annyira, mint kellett volna. Buta hibákat követtünk el, amiket javítani kell.”

David Musial vezetőedző, DEAC: “Könnyű győzelemnek tűnhet ez, de egyáltalán nem volt az. A Fehérvár felzárkózott az első harmad végén, és volt még helyzetük bőven ezen kívül. Örülök a három pontnak, hiszen nem kezdtük jól a bajnokságot. Remélem, a siker elég önbizalmat adhat a következő meccsünkre a Csíkszereda ellen.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 290 néző. Játékvezetők: Lövei, Lövei, Árkovics, Mizsák.
Horváth: 87,0% (Szeles)
K
Antek: 91,7% (Gönczi)
Reiter, Hudec, Lundin, Rétfalvi, Vesutkin
1
Kloz, Vokla, Dalecky, Turcotte, Novotny
Dolinar, Hercsel, Ambrus Cs., Keceli-Mészáros, Fekete
2
Gőz, Klimek, Spirko, Kulesov, Hári
Nochta, Molnár G., Nagy, Alapi, Dézsi
3
Sándor F., Bogesic, Molnár D., Mazzag, Sági
Kóger, Fodor, Szabó Cs., Csiszer, Mayer
4
Kozma, Berta
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:09 DEB Dalecky Turcotte Novotny
0-2 12:46 DEB PP Spirko Hári
1-2 19:58 FHA Lundin Vesutkin Hudec
1-3 26:11 DEB Novotny Turcotte Vokla
1-4 29:32 DEB PP Sági Molnár D. Kloz
2-4 43:49 FHA PP Keceli-Mészáros Fekete Ambrus Cs.
2-5 43:58 DEB Turcotte Kloz
2-6 48:51 DEB SH Dalecky Kloz
2-7 58:48 DEB Molnár D. Spirko Turcotte
24 Kapura lövések száma 54
4 Kiállításpercek 8

Hátsó palánkos gólpasszt kapott Turcotte

 

A Titánok–DEAC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum