Németh Kristóf 2 meccset kapott, Kóger Dániel 1-et

 

A Titánok és az FTC-Telekom játékosa is ellenfele fejét támadta.

Újabb eltiltásokat szabott ki az Erste Liga fegyelmi bizottsága fejre és nyakra irányuló támadásokért.

Az UNI Győr ETO HC?Titánok meccsen történt Németh Kristóf-féle esetről a következőt írják határozatukban: “A mérkőzés 38. percében a Titánok játékosa szabálytalanul ütközött ellenfelével. Az esetből kiállítás nem történt. Németh Kristóf korongot vezető ellenfelével ütközött. Az ütközéskor az elsődleges kontaktpontok a Titánok játékosának válla és az UNI Győr ETO HC játékosának feje voltak. Az ütköző játékosnak tisztában kell lennie ellenfele testhelyzetével, és mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy a sérülésveszélyes helyzeteket elkerülje. Az UNI Győr ETO HC játékosa megsérült, a mérkőzést nem tudta folytatni.

Nem létezik szabályosan végrehajtott fejre, nyakra irányuló támadás. Szabálytalan az ellenfél fejével való érintkezés, ha az ütközés során a fej volt a fő érintkezési pont, és az érintés elkerülhető volt. Jelen szabály felülírja az összes fejre vagy nyakra mért ütéssel kapcsolatos rendelkezést. A játékvezető belátása szerint fejre irányuló támadásért Végleges Kiállítást szabhat ki, ha egy játékos gondatlanul veszélyeztet egy ellenfelet. A gondatlan veszélyeztetés megítélése a szabálytalanság súlyosságától, az érintkezés súlyosságától, az erőszakosság és az általános sportszerűtlenség fokától függ.

A Fegyelmi Bizottság a sérülést okozó szabálytalanság miatt Németh Kristófot, a Titánok játékosát 2 Erste Liga-mérkőzésről eltiltja.

A Fegyelmi Bizottság újfent felhívja a figyelmet, hogy a fej és nyak területének támadása a legsúlyosabb szabálytalanságok egyike. A fejre irányuló támadásokat a Bizottság továbbra is kiemelten vizsgálja ? függetlenül attól, hogy az esetből történt-e kiállítás vagy sem ? és visszatartó erejű szankcióval bünteti.

Kóger Dániel csapata UTE elleni meccsén szabálytalankodott ekképpen: “A mérkőzés 44. percében az FTC-Telekom játékosa, Kóger Dániel szabálytalanul ütközött ellenfelével. Kóger Dániel korongot már nem birtokló ellenfelével ütközött. Az ütközés során könyökét felemelve ellenfelét közvetlenül fejen ütötte. A megmozdulás sportszerűtlen és sérülésveszélyes volt. A Fegyelmi Bizottság felhívja a figyelmet, hogy a fej és a nyak területének támadása a legsúlyosabb szabálytalanságok egyike. A Fegyelmi Bizottság a sérülésveszélyes szabálytalanság miatt Kóger Dánielt, az FTC-Telekom játékosát 1 Erste Liga-mérkőzésről eltiltja.”

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum