Jöhet az új szezon első FTC?UTE rangadója

 

A zöld-fehérek fogadják a lila-fehéreket, emellett DEAC?MAC HKB, DAB?DVTK és Győr?Titánok meccseket is rendeznek.

Négy összecsapással folytatódnak a küzdelmek az Erste Ligában vasárnap. A játéknap érdekessége, hogy ezúttal kizárólag a magyarországi együttesek lesznek érdekeltek, méghozzá mind a 8-an. Az erdélyiek egyrészt pihennek jövő heti anyaországi túrájuk előtt, másrészt a Brassó a Kontinentális Kupában érdekelt hazai jégen, ahol gyakorlatilag biztosra vehető a továbbjutása a következő körbe.

A találkozók közül kiemelkedik az FTC-Telekom és az UTE rangadója. A zöld-fehérek eddig kétszer mentek jégre, ebből 1 nehezen megszerzett győzelem és egy büntetőkkel elszenvedett vereség a mérlegük. Az UNI Győr ETO HC ellen a játék minőségének kevésbé, ám a megszerzett 3 pontnak annál inkább örülhettek a magyar bajnok hívei, a MAC HKB-val szembeni első házi rangadón ellenben csak 1 pontot bírt eltenni az együttes. A nagy kérdés az, hogy sikerül-e igazán formába lendülni a történelmileg legnagyobbnak számító rivális ellen. Az UTE lényegében felülteljesített eddig, a lila-fehérek miskolci veresége sem homályosíthatja el az erdélyi túrán nyújtott produkciójuk fényét, ahonnan 3 győzelemmel és 7 ponttal térhettek haza. A sikerek közül különösen a gyergyószentmiklósi volt parádés, hiszen ott gólt sem kapott Rajna Miklós az igen gólveszélyes támadókkal felálló házigazdától. Hogy vasárnap este miként állnak bele a felek a csatába a Tüskecsarnokban, azt a szélesebb közönség is megfigyelheti, az összecsapást ugyanis adja a köztelevízió sportcsatornája.

Izgalmasnak ígérkezik a DEAC és a MAC HKB összecsapása is. A debrecenieknek eddig csak 1 meccsük volt, ezt éppen Újbudán abszolválták, mégpedig hosszabbításos vereséggel, hazai jégen tehát most debütálnak, nyilván a visszavágás szándékával. A MAC HKB előrébb jár, sőt kiváló mérleggel büszkélkedhet, mindhárom meccsét behúzta, a DEAC után elkapva idegenben a DVTK Jegesmedvéket, majd legyűrve az FTC-Telekomot, így ott van az élmezőnyben. Ahhoz, hogy ott is maradjon, ismét nyernie kellene az egyszerre fiatal és jó minőségű kerettel rendelkező gárdának. Máris látszik: az újbudaiak igencsak kapu- és gólérzékeny fiatal légióst igazoltak a 4+2-nél járó Trevor Gooch személyében, mellette a 3+2-vel álló Schlekmann Márk is lendületesen kezdett.

Két csapat van az Erste Liga mezőnyében, amelyek még nem szereztek pontot, és bravúrszámba menne, ha ezen a játéknapon törne meg a jég. A Titánok az UNI Győr ETO HC-hoz mennek vendégségbe, amely legutóbb egy jó harmaddal kiütötte a DAB-ot, míg az újvárosiak a DVTK Jegesmedvéket fogadják. Az egyértelmű esélyest megnevezni egyik esetben sem okoz gondot, ám a sanszokat a jégen kell érvényesíteni, sétagaloppra tehát a favoritok sem számíthatnak.

ftcute-20200309smic0924

fotó: archív

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum