12 meccsre tiltották el Papp Szabolcsot

   

A Csíkszeredai Sportklub rutinos védőjének brutális megmozdulása rekordhosszúságú kényszerpihenővel járt.

Miként arról blogunk is beszámolt, a Gyergyói HK?Csíkszeredai Sportklub mérkőzésen Papp Szabolcs játékon kívül ütötte le Szabó Krisztiánt, akit sérülései miatt azonnal kórházba kellett szállítani. Nem volt kérdéses, hogy a két végleges kiállítással sújtott csíki hokis ügye az Erste Liga fegyelmi bizottsága elé kerül, amely vasárnap meg is hozta a döntését. A testület határozata a következőképpen fogalmaz:

“A mérkőzés 15. percében Papp Szabolcs ellenfele lábát hátulról kirúgta. A jégről felálló Szabó Pál Krisztiánt nagy erővel közvetlenül fejen ütötte. A Gyergyói Hoki Klub játékosa súlyosan megsérült, kórházi ellátásra szorult. A Fegyelmi Bizottság büntetéskiszabási elvei alapján a fegyelmi büntetést úgy kell kiszabni, hogy a büntetés mértéke igazodjon a fegyelmi vétség tárgyi súlyához, az elkövető vétkességének fokához, továbbá az enyhítő és súlyosbító körülményekhez.

A Fegyelmi Bizottság az eset vizsgálatakor nem vélt felfedezni enyhítő körülményt. Az eset felvételén látható szabálytalanság semmilyen módon nem köthető a jégkoronghoz, annak a sportban nincs helye. A Fegyelmi Bizottság elítél minden olyan támadást, ami szükségtelen, elkerülhető és veszélyes a résztvevők testi épségére. A Fegyelmi Bizottság Papp Szabolcsot, a Sport Club Csíkszereda játékosát a jégkorongsporthoz méltatlan magatartása miatt 12 Erste Liga-mérkőzésről eltiltja.”

Az fb kitér a következőkre is: “Az Erste Liga a tiszta, biztonságos és fair jégkorong színtere kíván lenni. A Bizottság az ilyen és ehhez hasonló eseteket a továbbiakban is visszatartó erejű szankcióval fogja sújtani.”

Nem úszta meg az esetet szankció nélkül a klub sem: “Az Erste Liga Versenyszabályzatának 72/B. § (1) bekezdése alapján az eltiltással automatikus pénzbüntetés került kiszabásra a Sport Club Csíkszereda csapatának részére. A klub a 72/B. § (2) bekezdés értelmében 500 EUR pénzbüntetés megfizetésére kötelezett.”

A 12 meccses eltiltás rekord az Erste Liga történetében. Ennél hosszabb ideig korábban csak játékvezetővel szemben elkövetett megmozdulás miatt kellett “pihennie” vétkesnek ? Alekszej Alekszejev és Szabad Kevin egyaránt 14 mérkőzést volt kénytelen kihagyni ?, játékos játékossal szembeni cselekménye eddig még nem járt ekkora mértékű büntetéssel.

Az eset videón:

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum