FTC-Telekom–UNI Győr ETO HC 5-4

   

A ferencvárosiak izgalmas mérkőzésen győzelemmel kezdték az Erste Liga-szezont.

A győriek összeállítása két helyen változott a pénteki, miskolci meccshez képest: Csiki és Odnoga helyett Nagy Márk és Béres szerepelt. Másfél perc telt el a mérkőzésből, amikor túl sok ferencvárosi játékos volt a jégen, így emberhátrányba kerültek a hazaiak, akik ennek ellenére megszerezték a vezetést Kulmala révén. A 6. percben egyenlített az ETO: Czakó okos passzát Béres váltotta gólra. A nyitó harmad közepén újra vezetett az FTC-Telekom, Fowlie lövése túljutott Sági lepkés kesztyűjén. A második győri emberelőny kimaradt, ellenben a harmadik nem: a 24. percben Bukor lövésébe Schmál beleért, 2-2. Fél perc sem telt el, amikor a vendégek találatának szerzője kiülhetett a büntetőpadra, az első ferencvárosi fórt Kóger váltotta gólra, újra vezettek a hazaiak. Nem sokkal később Kmec a saját kapuja előtt eladta a korongot, Tóth Adrián ezt megbüntette, 4-2. A mérkőzés felénél a Fradi kihagyott egy 5 a 4 elleni lehetőséget, a Győr viszont nem, Bukor talált be. A középső játékrész végén és a harmadik felvonás elején 2-2 percnyi fórban egyenlíthettek volna a vendégek. A záró harmad közepén Léránt René 6 a 4 ellen – emberelőnyben, késleltetett kiállítással zajlott a játék – egyenlített. Nem örülhettek sokáig a győriek, McFadden lövésébe Kulmala beleért, Sági tehetetlen volt, 5-4. A végjátékban a hazaiak birtokolták a korongot, az ETO nem tudta lehozni a kapusát.

Az FTC-Telekom 5-4-re nyert, pénteken a MAC HKB Újbudával vív rangadót a Tüskecsarnokban. Az UNI Győr ETO HC legközelebb Dunaújvárosban lép jégre.

ftceto210919

fotó: FTC-Telekom

A játékunk finoman szólva sem volt rendben

   

Így látták a vezetőedzők az FTC-Telekom–UNI Győr ETO HC mérkőzést.

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: „Az elmúlt szezonban, ha a Vasas elleni eredményeket nézzük – bár most új néven és új városban szerepelnek, de ez azért ugyanaz az együttes –, mindig nagyon nehéz meccseket játszottunk, mint ez is volt. Erre számítottam, az viszont egy kicsit meglepett, hogy a játékunk finoman szólva sem volt rendben. Az első harmadban talán még a Szuperkupát ünnepeltük, abszolút nem nyújtottunk olyan teljesítményt, amit a közönségünk megérdemelt volna. A második harmadra sokkal jobb felfogásban érkeztünk ki a jégre, volt is 8-10 nagyon jó percünk. Akkor eldönthettük volna a meccset, de a buta kiállításaink megtörték a lendületet. Így jött a szokásos brusztolós harmadik harmad szoros állásnál, végül az döntötte el a javunkra a meccset, hogy hősiesen ki tudtuk védekezni a teljes kétpercnyi kettős emberhátrányt, és ennek a farvízén be tudtuk lőni a győztes gólt. Nagyon örülünk a három pontnak, de egyértelmű, hogy ez a játék nem lesz elég a folytatásban, már jövő héten sem.”

Ladányi Balázs, UNI Győr ETO HC: „Két oldala van az éremnek. Régebben azt mondtam volna, tök jó, hogy játszottunk egy ilyen szoros meccset a Fradival, most viszont úgy érzem, nagy részben saját magunknak köszönhetjük, hogy pont nélkül távozunk. Túl sok olyan sanszot adtunk a Ferencvárosnak, amivel köszönték szépen, és éltek. Fontos tudni, hogy az eredményességhez számunkra egy meccs minden egyes mozzanatának olyannak kell lennie, mint amit előre elterveztünk, ha ez nincs így, akkor azt az ellenfelek kihasználják, főleg, ha a rekordbajnokkal állunk szemben idegenben. Ettől függetlenül van mire építkeznünk, és bőven van időnk csiszolni a játékon. Bízom benne, hogy javuló formát fogunk mutatni a szezon hátralévő részében, és a végére megint szép történet kerekedhet ki a dologból.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 628 néző. Játékvezetők: Kormos, Kormos, Dorner, Kövesi.
Arany: 88,6% (Nagy K.)
K
Sági: 88,9% (Tóth K. B.)
Karmeniemi, Sarcia, Fowlie, Kóger, Nagy G.
1
Bugár, Kmec, Bödök, Czakó, Nagy M.
Bohunicky, McFadden, Kulmala, Somogyi, Tamminen
2
Bukor, Vas, Dézsi, Schmál, Turbucz
Boros, Hegyi, Hajós, Pavuk, Tóth A.
3
Léránt, Tornyai, Madácsi, Páterka, Szalma
Galántai, Bán, Farkas, Roczanov, Tóth G.
4
Kováts, Béres, Szlama, Majoross, Mesterházy
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:40 FTC SH Kulmala Hegyi Boros
1-1 05:49 ETO Béres Czakó Nagy M.
2-1 10:50 FTC Fowlie Sarcia
2-2 23:52 ETO PP Schmál Majoross
3-2 24:53 FTC PP Kóger Nagy G.
4-2 25:32 FTC Pavuk Tóth A.
4-3 31:50 ETO PP Bukor Páterka Bödök
4-4 48:51 ETO PP Léránt Szalma Czakó
5-4 52:22 FTC Kulmala McFadden Tamminen
45 Kapura lövések száma 35
18 Kiállításpercek 6

Kóger okosan tört be a győri kapu elé

 

A FTC-Telekom–UNI Győr ETO HC mérkőzés góljai videón.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum