Igazi presztízsrangadót rendeznek Miskolcon

 

Ismét találkozik a két nagy ellenfél, a DVTK és a MAC. Az FTC is kezdi a szezont, a zöld-fehérek ellenfele zöld-fehér lesz.

Tizenegyedikként az FTC-Telekom is bekapcsolódik az Erste Liga küzdelmeibe. Fodor Szabolcs együttesének legnagyobb riválisai ? az erdélyi klubok mellett ideértve az UTE-t is ? mind megszerezték első sikereiket, sőt a Brassó és a Csíkszereda az első vereségén is túlvan. A tabella élén ebben a pillanatban a Gyergyói HK áll ? amely hétfőn csúcsrangadózik az Újpesttel ?, ergo ideje az említettek nyomába erednie a Fradinak. Amely tehát vasárnap délután játssza nyitó mérkőzését a 2021/22-es évadban, ez a liga klubjainak zöme által támogatott projekt keretében ingyenes lesz. A találkozó érdekessége, hogy zöld-fehérek játszanak zöld-fehérekkel, hiszen az UNI Győr ETO HC látogat a Tüskecsarnokba. A keret minősége és a felkészülési időszak teljesítménye alapján jó hokit várhatunk a vendéglátóktól, de az bizonyos, hogy Ladányi Balázs csapata sem adja majd könnyen a bőrét. Annak ellenére sem, hogy az ETO pénteken 2-0-s előnyről kikapott Miskolcon, a startja tehát nem sikerült. Hatalmas dolog lenne, ha Bödökék az FTC otthonában tudnák máris kiköszörülni a csorbát, hogy mindent megtesznek ennek érdekében, abban biztosak lehetünk.

A játéknap második találkozója kiemelt presztízsrangadónak tekinthető. A miskolciak és az újbudaiak az elmúlt években három, illetve két szezont töltöttek az szlovák Extraligában, ahol ugyanúgy hatalmas csatákba bonyolódtak egymással, ahogyan azt megelőzően az Erste Ligában tették. Emlékeztetőül: 2015 és 2018 között ez a két együttes uralta a ligát és játszotta a döntőt, két alkalommal a Jegesmedvék nyertek, utoljára a MAC diadalmaskodott. Azóta természetesen sok minden megváltozott, mást ne mondjunk, az újbudaiak rozsomákokká avanzsáltak, miután összefogtak a Hokiklub Budapesttel, így MAC HKB néven szerepelnek, a játékoskontingensük pedig 80 százalékban kicserélődött. A Jegesmedvéknél hasonló átalakulás ugyan nem ment végbe, de az idei keret itt sem vethető össze a korábbiakkal. Tokaji Viktorék most a fiatalokat helyezték előtérbe, bízva benne, hogy a rokonszenves koncepció eredményességgel is párosulhat. Hogy így lesz-e, még nem tudjuk, az biztos, hogy mindkét együttes győzelemmel kezdett, a miskociak a Győrt verték, a MAC HKB a DEAC-ot gyűrte le túlórában, a felek egyike tehát veretlen marad másodjára is. A mérkőzést élőben közvetíti a köztelevízió sportcsatornája.

MISMAC

fotó: archív

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum