Hydro Fehérvár AV19?Val Pusteria 5-2

   

Hullámzó karakterű meccsen megérdemelten győzött a hétvégét így 6 ponttal záró magyar ICEHL-csapat.

Nagy elánnal kezdett a Val Pusteria, ám az első percek után a fehérváriak magukhoz ragadták az irányítást. A letámadás ismét remekül működött, a korongszerzésekből villámgyors akciókat vezettek a hazaiak. A 6. percben Petan és Bartalis összjátéka nyomán Erdély lépett ki, szépen elhúzta a kapus mellett a pakkot és megszerezte a vezetést (1-0). A 9. percig kellett várni az újabb ziccerre, Kuralt megvárta a friss társakat, Erdély a kapu torkából többször is próbálkozhatott, nem sikerült begyötörnie a másodikat. A harmad derekán még feljebb kapcsolt a Volán. Atkinson vette elő a színes ceruzát, hátvédektől ritkán látható cselsorozattal szórakoztatta a publikumot. Háriék letáboroztak a dél-tiroliak harmadában, a ligaújonc játékosai csak nyomozták a korongot. Sholl kapus bravúrok sorozatát bemutatva tartotta meccsben csapatát. Bartalis és Erdély sebességével semmit nem tudtak kezdeni a vendégek, a fehérvári 36-os egymaga mesterhármast szerezhetett volna a 20-6-os kapura lövési mutatót hozó játékrészben.

Deluca áthúzódó kiállítása miatt emberelőnyben kezdhették a középső harmadot Magosiék, nem sikerült növelni a különbséget. Egyenlő létszámnál Stukel közelijét hárította Kornakker, majd Bardaro ziccere jelezte, hogy megérkezett a meccsbe a vendégcsapat. Kevésbé volt éles a Volán, jókor jött Glira kiállítása. Gyorsan felálltak Háriék, tüzeltek becsülettel, az újonc ezt is átvészelte. Egyenlő létszámnál maradt a lendület, öt az ötben is sikerült felállni, ismét csak a gól hiányzott. A 36. percben bánhattuk igazán a temérdek kimaradt helyzetet, amikor Harju megpattanó lövése a kapuban kötött ki (1-1). Nem érdemtelenül egyenlítettek a második húsz percre feljavuló látogatók, bár ebben a hazaiak is benne voltak, a Volán játéka nem idézte a nyitó harmadot. Nem sokon múlt, hogy újabb gólt szerezzen a Val Pusteria, de Kornakker állta a sarat. A döntés a záró játékrészre maradt.

A harmad elején Stukel ütötte ki a korongot a nézők közé, mehetett a büntetőpadra. Érdekesség, hogy a vendégek mindhárom kiállítását a játék késleltetéséért kapta. Az emberelőnyt Terbócs váltotta gólra a 44. percben (2-1). A játékvezetők visszanézték az akciót, majd úgy ítélték meg, hogy nem lesről indult a támadás, szabályos a találat. A MAC-tól érkezett szélső először volt eredményes tétmeccsen a Volán színeiben. Fél perccel később Rétfalvi érkezett jól egy lecsorgóra, bekotorta a harmadikat (3-1). A játékvezetők ismét vizsgálódtak, ezúttal kapusakadályozás miatt, ám ezt a gólt is érvényesnek ítélték. A saját nevelésű 20 éves csatár a második meccsén megszerezte első gólját az osztrák bajnokságban. Fordított szereposztásban maradtak a jégen a speciális egységek. Késleltetett kettős emberelőnyben támadhattak a dél-tiroliak, Hanna lopta közelebb övéit (3-2). A góllal csak az egyik kiállítás telt le, de Atkinsont ez nem zavarta. A két meccs alatt közönségkedvencé vált kanadai bekk elszáguldott a szélen, majd Sholl kapust becsapva visszaállította a különbséget (4-2). Újabb emberhátrányos védekezés következett, melynek leteltekor a büntetőpadról visszatérő Magosi eldönthette volna a meccset, de üres kapura leadott lövése a vasról jött vissza. A vendégek így sem úszták meg, az utolsó percben Fournier célzott pontosan 60 méterről, végleg eldöntve a pontok sorsát (5-2).

A kiváló első, majd a nyögvenyelős második harmad után a Fehérvár ritmust váltva megérdemelten győzött. Kevin Constantine csapata két meccs után százszázalékos.

A Hydro Fehérvár AV19 így állt fel a mérkőzésen: Kornakker (Tirronen) ? Atkinson, Nilsson, Magosi, Hári, Kuralt ? Horváth, Campbell, Erdély, Bartalis, Petan ? Fournier, Szabó D., Shaw Jacobs, Terbócs ? Szabó B., Rétfalvi, Sarauer, Mihály.

avspus

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum