Hydro Fehérvár AV19–Val Pusteria 5-2

   

Hullámzó karakterű meccsen megérdemelten győzött a hétvégét így 6 ponttal záró magyar ICEHL-csapat.

Nagy elánnal kezdett a Val Pusteria, ám az első percek után a fehérváriak magukhoz ragadták az irányítást. A letámadás ismét remekül működött, a korongszerzésekből villámgyors akciókat vezettek a hazaiak. A 6. percben Petan és Bartalis összjátéka nyomán Erdély lépett ki, szépen elhúzta a kapus mellett a pakkot és megszerezte a vezetést (1-0). A 9. percig kellett várni az újabb ziccerre, Kuralt megvárta a friss társakat, Erdély a kapu torkából többször is próbálkozhatott, nem sikerült begyötörnie a másodikat. A harmad derekán még feljebb kapcsolt a Volán. Atkinson vette elő a színes ceruzát, hátvédektől ritkán látható cselsorozattal szórakoztatta a publikumot. Háriék letáboroztak a dél-tiroliak harmadában, a ligaújonc játékosai csak nyomozták a korongot. Sholl kapus bravúrok sorozatát bemutatva tartotta meccsben csapatát. Bartalis és Erdély sebességével semmit nem tudtak kezdeni a vendégek, a fehérvári 36-os egymaga mesterhármast szerezhetett volna a 20-6-os kapura lövési mutatót hozó játékrészben.

Deluca áthúzódó kiállítása miatt emberelőnyben kezdhették a középső harmadot Magosiék, nem sikerült növelni a különbséget. Egyenlő létszámnál Stukel közelijét hárította Kornakker, majd Bardaro ziccere jelezte, hogy megérkezett a meccsbe a vendégcsapat. Kevésbé volt éles a Volán, jókor jött Glira kiállítása. Gyorsan felálltak Háriék, tüzeltek becsülettel, az újonc ezt is átvészelte. Egyenlő létszámnál maradt a lendület, öt az ötben is sikerült felállni, ismét csak a gól hiányzott. A 36. percben bánhattuk igazán a temérdek kimaradt helyzetet, amikor Harju megpattanó lövése a kapuban kötött ki (1-1). Nem érdemtelenül egyenlítettek a második húsz percre feljavuló látogatók, bár ebben a hazaiak is benne voltak, a Volán játéka nem idézte a nyitó harmadot. Nem sokon múlt, hogy újabb gólt szerezzen a Val Pusteria, de Kornakker állta a sarat. A döntés a záró játékrészre maradt.

A harmad elején Stukel ütötte ki a korongot a nézők közé, mehetett a büntetőpadra. Érdekesség, hogy a vendégek mindhárom kiállítását a játék késleltetéséért kapta. Az emberelőnyt Terbócs váltotta gólra a 44. percben (2-1). A játékvezetők visszanézték az akciót, majd úgy ítélték meg, hogy nem lesről indult a támadás, szabályos a találat. A MAC-tól érkezett szélső először volt eredményes tétmeccsen a Volán színeiben. Fél perccel később Rétfalvi érkezett jól egy lecsorgóra, bekotorta a harmadikat (3-1). A játékvezetők ismét vizsgálódtak, ezúttal kapusakadályozás miatt, ám ezt a gólt is érvényesnek ítélték. A saját nevelésű 20 éves csatár a második meccsén megszerezte első gólját az osztrák bajnokságban. Fordított szereposztásban maradtak a jégen a speciális egységek. Késleltetett kettős emberelőnyben támadhattak a dél-tiroliak, Hanna lopta közelebb övéit (3-2). A góllal csak az egyik kiállítás telt le, de Atkinsont ez nem zavarta. A két meccs alatt közönségkedvencé vált kanadai bekk elszáguldott a szélen, majd Sholl kapust becsapva visszaállította a különbséget (4-2). Újabb emberhátrányos védekezés következett, melynek leteltekor a büntetőpadról visszatérő Magosi eldönthette volna a meccset, de üres kapura leadott lövése a vasról jött vissza. A vendégek így sem úszták meg, az utolsó percben Fournier célzott pontosan 60 méterről, végleg eldöntve a pontok sorsát (5-2).

A kiváló első, majd a nyögvenyelős második harmad után a Fehérvár ritmust váltva megérdemelten győzött. Kevin Constantine csapata két meccs után százszázalékos.

A Hydro Fehérvár AV19 így állt fel a mérkőzésen: Kornakker (Tirronen) – Atkinson, Nilsson, Magosi, Hári, Kuralt – Horváth, Campbell, Erdély, Bartalis, Petan – Fournier, Szabó D., Shaw Jacobs, Terbócs – Szabó B., Rétfalvi, Sarauer, Mihály.

avspus

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 10., vasárnap
EL 14:15 UTEDEB 4-0VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 16:30 BRAGYE 4-5VÉGE
EL 16:30 FTCMIS 2-1VÉGE
EL 17:00 DABTIT 1-0VÉGE
EL 17:30 ETOMAC 1-5VÉGE
ICEHL 17:30 AVSDEC 1-3VÉGE
    • DIGI SPORT 1
október 14., csütörtök
EL 17:30 BRAMIS 7-2VÉGE
EL 17:30 GYEDEB 3-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 5-0VÉGE
EL 18:40 TITUTE 4-3 BVÉGE
október 15., péntek
EL 17:30 BRADEB 4-2VÉGE
EL 17:30 GYEFTC 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCMIS 4-1VÉGE
ICEHL 19:15 HCIAVS 1-4VÉGE
október 16., szombat
MK 14:00 WORZEM 
EL 14:15 TITETO 
    • M4 SPORT
MK 17:15 DABÚJA 
ICEHL 19:45 HCBAVS 
október 17., vasárnap
EL 16:30 BRAFTC 
EL 17:30 GYEMIS 
EL 17:30 SCCDEB 
EL 18:30 UTEMAC 
Partnerünk
Archívum