Hydro Fehérvár AV19?Villacher SV 5-1

   

A magyar ICEHL-csapat jó játékkal és magabiztos győzelemmel kedveskedett a lelátókra visszatérő szurkolóinak.

Hosszú idő után újra nézők előtt rendeztek tétmeccset az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A mérkőzést a fehérvári hokitörténelem első bajnokcsapatának köszöntése vezette fel. Az 1981-es győzőket látványos élőképpel köszöntötte a szurkolótábor, és a Volán idei mezét is a 40 évvel ezelőtti siker ihlette.

Az újak se akartak lemaradni a legendák mögött, a pokoli hangzavarban Terbócsé volt a szezon első lövése. A gólra sem kellett sokat várni. A 4. percben Kuralt harcossága után Magosihoz került a korong, ő az alapvonal mögül Hárihoz játszott, akinek könnyű dolga volt (1-0). Jól pörgött a Volán, Bartalis száguldott be a támadóharmadba, a csel is rendben volt, Bernard bravúrral hárított. A támadójáték mellett a védekezés is elsőrangú volt, a VSV alig-alig jutott lövőhelyzetig, sokszor a passzokkal is gondban voltak. A 12. percben újra villant az első sor. Ezúttal Hári volt az előkészítő, keresztpasszát Kuralt vágta a hálóba (2-0). A gólt emberelőny követte, Broda egy védelmi hiba után kilépett, Tirronen megakadályozta a gólszerzésben. Ez volt a vendégek addigi legnagyobb helyzete. A harmad utolsó 5 percében is főként hazai ütőkön járt a korong, egészen Nilsson kiállításáig. Rob Daum csapata sokáig felállni sem tudott, esélye sem volt a szépítésre.

A szünet után is fehérvári helyzetekkel folytatódott a mérkőzés. Erdély és Petan is tesztelte Bernardot, végül Bartalis lekészítését Shaw lőtte a kapuba (3-0). Mihály akadt össze a cserepadnál az egyik osztrákkal, kiállítás lett a jutalma. Emberhátrányban is a Volán volt a jobb, Erdély szólóját, majd Kuralt bombáját védte a kapus. A látogatók Flemming felvágódó lövésével végül kihasználták a fórt (3-1). Gyorsabb passzokra és agresszívebb hokira váltott a VSV, Háriék se hagyták magukat, még jobb lett a meccs. A 28. percben Atkinson a saját harmadában bolondította az ellenfelet, a támadást Jacobs fejezte be góllal, visszaállítva a korábbi különbséget (4-1). Sikeresen kivédekezett emberhátrány után a villámgyors Bartalis percei következtek, előbb közelről bosszantotta Bernardot, majd életerős lövéssel tesztelte az olasz válogatott kapusát. Ez a harmad már jóval kiegyenlítettebb volt, mint az előző, de a magabiztos hazai vezetés nem forgott veszélyben.

A záró harmad első percei után érezni lehetett, hogy eldőlt a mérkőzés, a Villachban nem volt erő a fordításhoz, sőt a felzárkózáshoz sem. A Volán viszont nem lassított, a 47. percben Terbócs szép szólója után közel járt az ötödikhez. Egy perccel később Campbell emberfórban a kapuba bombázott, a találatot a játékvezetők érvénytelenítették akadályozás miatt. Az 52. percben nem volt pardon, Atkinson tört előre, lövése átcsorgott Bernardon (5-1). A vendégek nehezen viselték Háriék dominanciáját, sorra kapták a kisbüntetéseket. Egy eltékozolt 5 a 3 után Terbócs került ziccerbe, hiába, a fehérváriak négygólos előnyben is úgy mentek előre, mintha a győztes gólért küzdenének. A villachiak ezen az estén csak az őket a végső dudaszóig űző-hajtó maroknyi szurkolótáborukkal lehettek elégedettek. Hazai oldalon jóval több kiváló teljesítmény akadt, ami leginkább kiemelendő, hogy Kevin Constantine csapata az első perctől az utolsóig uralta az összecsapást, és gálát varázsolt a szezonnyitó mérkőzésből.

A Hydro Fehérvár AV19 így állt fel a mérkőzésen: Tirronen (Kornakker) ? Atkinson, Nilsson, Magosi, Hári, Kuralt ? Horváth, Campbell, Erdély, Bartalis, Petan ? Fournier, Szabó D., Shaw Jacobs, Terbócs ? Szabó B., Rétfalvi, Sarauer, Mihály.

avsvsv

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum