Védettségi igazolvány kell a meccsre járáshoz

   

Két csapat mondta ki a szezonnyitó Erste Liga-sajtótájékoztatón, hogy a végső győzelem a célja: az SC Csíkszereda és az FTC-Telekom.

Csütörtök délelőtt került sor a magyar bázisú nemzetközi bajnokság évadnyitó sajtótájékoztatójára, amelyen az e hét szombaton esedékes Andersen Szuperkupa-döntőről is szó esett. Mint ismert, ezt a találkozót a Tüskecsarnokban rendezik 11-én 17:15-től, és a kupagyőztes DEAC, valamint a magyar bajnok FTC-Telekom küzd meg a trófeáért. A 2021/22-es Erste Liga-szezonnal kapcsolatos alapvető információk már ismertek: a 11 csapatos alapszakasz szeptember 17-én kezdődik öt összecsapással, minden együttes 40 mérkőzést vív meg, az utolsó játéknap február 19. Középszakasz nem lesz, 6 együttes rájátszásba kerül, a 7?10. helyezettek playoff-kvalifikációznak 3 nyert meccsig. A rájátszásban minden párharcban 4-szer kell győzni, ahogyan eddig is, és az első körben ellenfélválasztás lesz.

Szőke Álmos ligaelnök kérdésre válaszolva felhívta a figyelmet: a mérkőzésekre a hatályos szabályok alapján csakis védettségi igazolvánnyal lehet kilátogatni, nézőszámlimit azonban a magyarországi létesítményekben nincs. Szabados Richárd alelnök, a névadó szponzor vállalati üzletág-igazgatója kiemelte, az Erste Bank továbbra is elkötelezetten támogatja a ligát, és ezen belül számos olyan kezdeményezést segít, amelyek a szurkolói élményt fokozhatják. A pénzintézet kezdeményezésére az új szezon első hazai mérkőzéseire ingyen mehetnek ki a nézők, emellett szurkolói mentorprogramot indítanak, illetve támogatják, hogy minden együttesnek legyen nemzetközi színvonalú kabalafigurája.

Az eseményen mind a 11 csapat beszámolt idei céljairól. Konkrétan két gárda kimondott célja a végső győzelem, így az FTC-Telekom és a Csíkszeredai Sportklub nyilatkozott. A tavalyi döntős Brassó dobogóra vágyik, akárcsak a Gyergyói HK, a legjobb négybe kíván kerülni az UTE és a DEAC, de menne egy kört a rájátszásban a MAC HKB is. A DVTK Jegesmedvék részéről Láda Balázs általános igazgató nem említett konkrét célkitűzést, a Győr és a DAB a rájátszást kívánja elérni, míg a rendkívül fiatal Titánok szeretnének borsot törni a nagyok orra alá. Az eseményen ifj. Azari Zsolt azt mondta, ősztől nem fog játszani az Acélbikák csapatában.

A sajtótájékoztatót teljes egészében meg tudják tekinteni videón, a lényeg 13:40 környékén kezdődik:

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum