Ott lehetnek az NHL sztárjai a pekingi olimpián

   

Megszületett a megállapodás a NOB, az IIHF és az NHL között a 2022-es részvétel feltételeiről.

“Tudjuk, hogy az NHL-es játékosok milyen szenvedélyesen szeretnek küzdeni a hazájukért, kiváltképp az olimpián” ? mondta Bill Daly, az NHL második embere a megegyezést követően. “Nagyon örülünk, hogy sikerült olyan megállapodást kötnünk, amely lehetővé teszi számukra, hogy ott legyenek az ötkarikás játékokon, így ismét a legjobbak küzdhetnek a legjobbakkal.” Boldogan nyilatkozott Rene Fasel, az IIHF elnöke is: “Az egész világ hokirajongóinak a nevében beszélhetek, amikor azt mondom: üdvözöljük a döntést. Visszahozzuk az olimpiára a legjobb jégkorongot. Konstruktív megbeszéléseket folytattunk, rengeteg munkát fektettünk abba, hogy az egyezség a kitűzött határidőn belül megszülessen. Köszönöm minden érintettnek a támogatást.”

A 2021/22-es NHL-szezon október 12-én rajtol. A liga két menetrenddel készült az új idényre, az egyikben benne volt az olimpiai szünet, a másikban nem. A megállapodásnak köszönhetően előbbi lép életbe, ám egy nyitott kérdés így is maradt. Az biztos, hogy a tengerentúli bajnokság az olimpia miatt február 3. és 22. között szünetelni fog. A bizonytalan kérdés az All Star-mérkőzést érinti. Az idényfelező találkozónak eddig sem volt hivatalos időpontja, csak annyit lehetett tudni, hogy a liga január végén vagy február elején rendezné meg. Az olimpiai szünet miatt azonban nem biztos, hogy vállalnak még egy 4-5 napos leállást.

Az NHL-játékosok 2014 után térnek vissza az olimpiára, Nagano óta csak egy eseményen nem voltak ott: 2018-ban Pjongcsangban. A tornára 12 válogatott kvalifikálta magát, amelyeket három csoportba osztottak be. Az A csoportban Kanada, az USA, Németország és Kína, a B-ben Oroszország, Csehország, Svájc és Dánia, míg a C-ben Finnország, Svédország, Szlovákia és Lettország szerepelhet. Az olimpiai döntőt február 20-án rendezik, az NHL küzdelmei három nappal később indulnak újra.

ovicro

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum