Ex-NHL-es svéd klasszist igazolt a Val Pusteria

 

Johan Harju már 35 éves, és a svéd másodvonalból érkezik. Július eleji összefoglalónk óta is pörgött a játékospiac az ICEHL-ben.

Július 9-én a Dornbirn szokásához híven egyben mutatta be szurkolóinak az új játékoskeretét. A Bulldogs ezúttal hazai kapustandemmel próbálkozik, David Madlener a Klagenfurttól, Lukas Herzog a Salzburgtól jött. A védelembe érkezett a finn Ari Gröndahl a finn Vaasan Sporttól, a korábban Miskolcon is megfordult Nick Ross a DEL2-ből, a szintén ex-DVTK-s Davis Vandane a dán Esbjergtől, Moritz Matzka a Linztől, valamint egy év kihagyást követően visszatér a profi jégkorongba a kanadai Tyler Cuma. Az új csatárok közül a legismertebb a stabil KHL-s múlttal rendelkező Pavel PadakinMatthew Spencer az ECHL-ből jön át Európába, míg Marcel Zitz és Marlon Tschofen első felnőtt szerződésüket írták alá. Antonitsch, Häussle, Macierzynski, Pöschmann, Schwinger és a lett Jevpalovs szerződését meghosszabbították a következő szezonra is.

A Vienna Capitals júliusban a DEL-ből igazolt: hazahozták az előző szezon végén az Augsburghoz igazolt válogatott kapust, David Kickertet, valamint lecsaptak a Straubing csatárára, Corey Troppra. Melletük elhozták a Villachban a tavalyi szezon során 25 pontot szerző Jordan Caront.

A Black Wings Linz két igazolásáról külön cikkben is beszámoltunk, Rafael Rotter és Dustin Boyd megszerzésével komoly célokat dédelgethet Dan Ceman vezetőedző, már amennyiben a korosodó klasszisoknak sikerül még a maximumon pörögniük. A kapuba is szereztek egy nagyobb nevet Höneckl mellé, a korábbi AHL-győztes Jared Coreau tavaly 91,5%-kal védett a Bratislava Capitalsban.

A ligaújonc Val Pusteria – avagy HC Pustertal – sem tétlenkedett az átigazolási piacon, az amerikai Zach Budish és a némi NHL-es, valamint jelentősebb KHL-es rutinnal bíró Johan Harju a svéd másodvonalból, Matthias Mantinger és Dante Hannoun az alpesi ligás Vipitenótól érkezik. Megszerezték még a Bolzano olasz válogatott csatárát, Ivan Delucát, névrokonát, a svájci másodosztályban első felnőtt évében jól teljesítő Stephan Delucát, valamint a több mint 250 AHL-meccset maga mögött tudó Reece Willcoxot.

A Graz 99ers újabb két légióst igazolt: a svéd Carl Ackered tavaly pont/meccs fölött átlagolt a Trencsénnél, míg a korábban az NHL-ben is megfordult Mike Zalewski felejthető kölni idényt abszolvált.

A Bratislava Capitals sztárigazolásáról, Nyikolaj Zsergyevről is külön cikkben írtunk, mellette a tavalyi idény során a KHL-es Dinamo Rigában is megfordult David Levin, illetve a norvég válogatott Thomas Valkvae Olsen is a légióskontingenst erősíti a szlovákoknál.

A Bolzano egy importjátékost jelentett be az elmúlt hónap során: a kanadai James DeHaas Norvégiából érkezik Dél-Tirolba.

A 32 éves Antonin Boruta visszatér az osztrák bázisú bajnokságba: 8 szezonon át erősítette az Orli Znojmót, idén pedig az Innbsurck színiben nézhet farkasszemet volt csapatával. A tiroliak másik igazolása, Zach Magwood az AHL-es Belleville Senatorstól érkezik.

A Villach megszerezte a Salzburg ponterős kanadai bekkjét, Derek Joslint, aki miután kétszeres német bajnok lett a Red Bull Münchennel, a testvércsapatnál nem tudott csúcsra jutni.

A Klagenfurt (28 játékos), a Salzburg (27), az Olimpija Ljubljana (26), illetve az Orli Znojmo (22) nem jelentett be új igazolást.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 11., szombat
SZK 17:15 DEBFTC 2-6VÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 12., vasárnap
KHL 09:00 AMRDMO 
    • SPORT 2
FEL 18:00 LVCUTE 3-5VÉGE
FEL 19:00 OLLMAC 8-2VÉGE
szeptember 14., kedd
FEL 18:00 NZÁAVS 2-4VÉGE
szeptember 17., péntek
EL 17:30 BRAUTE 1-2 HVÉGE
EL 17:30 GYEDAB 10-4VÉGE
EL 17:30 SCCTIT 6-1VÉGE
EL 18:00 MISETO 5-2VÉGE
EL 19:00 MACDEB 3-2 HVÉGE
ICEHL 19:15 AVSVSV 5-1VÉGE
    • DIGI SPORT 2
szeptember 18., szombat
EL 17:30 BRADAB 
EL 17:30 GYETIT 
EL 17:30 SCCUTE 
ICEHL 17:30 AVSVAP 
    • DIGI SPORT 2
szeptember 19., vasárnap
EL 16:30 FTCETO 
EL 17:00 MISMAC 
    • M4 SPORT+
szeptember 20., hétfő
EL 17:30 BRATIT 
EL 17:30 GYEUTE 
EL 17:30 SCCDAB 
Partnerünk
Archívum