650 millió dollárt szórtak ki az NHL-ben 1 óra alatt

   

A szabadügynökpiac megnyitása után a csapatok rohamtempóban kötötték a szerződéseket a játékosokkal, sok közöttük az érdekes.

Magyar idő szerint szerda délután 6 órakor nyílt meg a játékospiac az NHL-ben, ettől a pillanattól kezdve lehetett bejelenteni a szabadon igazolható jégkorongozókkal kötött megállapodásokat. Mint mindig, most sem voltak szűkmarkúak a csapatok, viszont a tempó idén meglepetésként hatott. A liga ugyanis a bérekre fordítható összeg felső határát meghatározatlan időre befagyasztotta, így nehezebben tervezhetik a jövőt a GM-ek, ez a körülmény azonban a jelek szerint nem zavarta őket.

A legizmosabb szerződés Dougie Hamilton és a New Jersey között köttetett. A Carolina mezét a Devilsére cserélő 28 éves hátvéd 7 évre kötelezte el magát 63 millió dollár értékben, ami kereken 9 milliót garantál szezononként. A Devils ezt követően sem maradt tétlen: megegyezett a Detroitot elhagyó Jonathan Bernier-vel, akinek a következő két esztendőben összesen 8,25 milliót fizet. Hamiltonhoz hasonlóan hétéves szerződést kötött Zach Hyman, aki az Edmonton ajánlatát fogadta el. Az Oilersben McDavid és Draisaitl mögött a centerposzton mélységet növelő hokis 5,5 milliót kap idényenként. Az Edmonton nemcsak a csatársorát, hanem a hátsó alakzatát is megerősítette, mégpedig Codi Cecivel. A négy év alatt a negyedik különböző csapatban szerepet kapó hátvéd 4 szezonra kötelezte el magát összesen 13 millióért. Az Oilershez került régi ismerősünk, Derek Ryan is.

hamilton 2

6-6 éves kontraktus alá kanyarította oda a nevét az idei Stanley Kupa-döntő két szereplője, Phillip Danault és Blake Coleman. Danault a Montreal helyett  ezentúl a Los Angelesben szerepelhet, amiért 33 millió dollárt kap 2027-ig. Nem sokkal kevesebbért írt alá a Tampa Bay bajnok csatára, aki a Calgaryban folytatja összesen 29,4 millióért.

Igen aktívnak bizonyult az NHL legfiatalabb franchise-a, a még egy meccset sem játszó Seattle Kraken, amely három játékost rántott be a piacról. A Coloradótól elcsábított Phillip Grubauernek 6 év alatt 35,4 milliót, a St. Louistól megszerzett Jaden Schwartznak 5 szezon során 27,5 milliót, míg a volt columbusi Alexander Wennbergnek 3 idény alatt 13,5 milliót  fizet. Don Sweeney, a Boston GM-je sem lazított, rögtön öt játékossal állapodott meg. A Taylor Hall-lal való hosszabbítás után a Linus Ullmark, Derek Forbort, Nick Foligno, Erik Haula, Tomas Nosek kvintettel erősítette meg a Bruins amúgy sem gyenge keretét. Az ötös éves bére együttesen közel 16 millió dollár lesz.

Carolinában érdekes döntéseket hoztak a kapusokat illetően. A klub elengedte James Reimert, korábban pedig elcserélte az NHL-be berobbant Alex Nedeljkovicot, aki a franchise arca is lehetett volna. A két hálóőr elvesztését a piacról pótolta a Hurricanes, miután megegyezett a Frederik Andersen, Antti Raanta párossal. Mindkét hálóőr két évre írt alá, fizetésük 6,5 millió dollár lesz összesen.

Az elmúlt két hétben jó néhány klub élt a kivásárlás lehetőségével. A feleslegessé vált játékosok nem sokáig szomorkodhattak, máris találtak új csapatokat. A Minnesotta által kitett Ryan Suter Dallas felé vette az irányt, négy évre adta el magát 14,6 millióért. Ugyanitt kötött ki a Vancouver korábbi hálóőre, a 2018-ban még a Washingtonnal Stanley Kupa-győztes Braden Holtby, aki egy évre kötelezte el magát 2 millió dollárért. Az NHL vasembere, a zsinórban 922 alapszakasz-mérkőzést játszó Keith Yandle új otthona Philadelphia lesz, ahová mindössze 900 ezerért írt alá. A nap meglepetését a Carolina szolgáltatta azzal, hogy egy egyéves szerződéssel adott esélyt a New York Rangersből kitett Tony DeAngelónak. A kiváló adottságokkal rendelkező, de renitens hátvéd még februárban verekedett össze csapattársával, Alekszandr Georgijevvel, ami után a klub átadólistára tette, de eddig nem kellett senkinek.

A szabadügynökpiac teljes áttekintéséhez ezt linket ajánljuk, ahol egyben és csapatokra is bontva is megtalálhatóak az új szerződések.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 11., szombat
SZK 17:15 DEBFTC 2-6VÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 12., vasárnap
KHL 09:00 AMRDMO 
    • SPORT 2
FEL 18:00 LVCUTE 3-5VÉGE
FEL 19:00 OLLMAC 8-2VÉGE
szeptember 14., kedd
FEL 18:00 NZÁAVS 2-4VÉGE
szeptember 17., péntek
EL 17:30 BRAUTE 1-2 HVÉGE
EL 17:30 GYEDAB 10-4VÉGE
EL 17:30 SCCTIT 6-1VÉGE
EL 18:00 MISETO 5-2VÉGE
EL 19:00 MACDEB 3-2 HVÉGE
ICEHL 19:15 AVSVSV 5-1VÉGE
    • DIGI SPORT 2
szeptember 18., szombat
EL 17:30 BRADAB 
EL 17:30 GYETIT 
EL 17:30 SCCUTE 
ICEHL 17:30 AVSVAP 
    • DIGI SPORT 2
szeptember 19., vasárnap
EL 16:30 FTCETO 
EL 17:00 MISMAC 
    • M4 SPORT+
szeptember 20., hétfő
EL 17:30 BRATIT 
EL 17:30 GYEUTE 
EL 17:30 SCCDAB 
Partnerünk
Archívum