Óriási mozgásban az NHL-es játékospiac

   

Az üzletekben a Philadelphia, a Buffalo, a Columbus és a New York Rangers járt az élen.

A Buffalo nem lassít a holtszezonban, láthatóan egy ki nem mondott újjáépítésbe fogott. A 10 éve a rájátszásba sem jutó Sabres kezdésnek elsőként Rasmus Ristolainenről mondott le, ezt követően pedig Sam Reinhartról. A 25 éves jobbszélső ? aki az elmúlt szezonban a Buffalo legeredményesebbje volt a gólokat (25) és a pontokat (40) tekintve ? Floridába került a kapus prospect Devon Leviért és egy 2022-es első körös választásért. A cserének mindössze egy megkötése van: a draftjognak top 10-ben kell lennie, ha ez nem teljesül, akkor a választás 2023-ig csúszik. Ennél tovább viszont nem mehet, két év múlva a Buffalónak mindenképpen draftolnia kell ezzel a cédulával.

NHL: Buffalo Sabres at Dallas Stars

Két játékosától is megvált a New York Rangers. A manhattani gárda kezdésnek kivásárolta futó szerződéséből Tony DeAngelót, majd St. Louisba cserélte orosz szélsőjét, Pavel Bucsnyevicset. A kiváló adottságokkal rendelkező offenzív hátvéd a tavalyi szezon elején összeverekedett csapattársával, Georgijevvel, majd ezután komoly konfliktusba került a Rangers vezetőségével. DeAngelót az esetet követően átadólistára tették, jelezve, hogy azonnali hatállyal hajlandóak megválni tőle. Eddig nem jelentkezett érte senki és lehetséges, ezután sem fog, így előfordulhat, hogy a hátvéd tengerentúli karrierje véget ért. A kivásárlást követően a Rangers St. Louisba cserélte Pavel Bucsnyevicset egy 2022-es második körös választásért és Sammy Blais játékjogáért. Az orosz szélső korlátozott szabadügyökként aligha írt volna alá 5 millió dollár alatt, ezt pedig a Rangers nem engedheti meg magának úgy, hogy idén és jövőre olyan játékosokkal kell megegyeznie, mint Zibanejad, Kakko, Sesztyorkin és Fox. A Rangers ráadásul nem titkoltan Jack Eichelre is pályázik, az ő esetleges 10 milliós fizetését pedig nem lesz könnyű beszorítani a bérkeretbe.

Egy az egyben cserélt játékost egymással a Philadelphia és a Columbus: Flyers megszerezte Cam Atkinsont, a Blue Jackets pedig megkapta korábbi játékosát, Jakub Voraceket. A cseh játékmestert még az ohiói klub draftolta 2007-ben az 1/7-es helyen. Három Columbusban eltöltött idény után került a Phillybe, ahonnan 10 szezont követően került vissza az első csapatába. Voracek teljes karrierje során 968 összecsapáson 738 pontot (216+522) szerzett, amihez a rájátszásban hozzátett még 28 egységet 49 találkozón. A Flyersbe került Atkinsont sem lehet rutintalannak nevezni. A 32 éves csatár 213 góljával, 402 pontjával és 627 mérkőzésével mindhárom kategóriában a második helyen áll a klub örökranglistáján Rick Nash mögött.

Megegyezett a folytatásról egymással a Chicago és Seth Jones, valamint a Colorado és Cale Makar. A néhány napja a Columbusból a Blackhawksba cserélt Jonesról Stan Bowman, a Blackhawks GM-je azt nyilatkozta, hogy hosszútávra terveznek vele. A felek között a tárgyalásokat siker koronázta: a hátvéd jövőre lejáró kontraktusát nyolc évvel hosszabbította meg a Chicago összesen 76 millió dollár értékben, ami idényenként 9,5 milliót jelent a hátvédnek. A 2030-ban lejáró kontraktus fontos kitétele, hogy Jonest a saját beleegyezése nélkül nem lehet áruba bocsátani. Masszív megállapodás született a Colorado és Cale Makar között is. A 22 éves hátvéd hat évre kötelezte el magát csak 54 millió dollárért, ám évekre lebontva ez az összeg mindössze 500 ezerrel marad el Jones fizetésétől.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum