Szerencsére jövőre is lesz hol játszanom

 

A Mr. Rising Star-díjas Szűcs Istvánnak nem sikerült a szezonja a DEAC-ban, de arra készül, hogy visszakapaszkodjon a legjobbak közé.

Szűcs István az újpesti utánpótlásban nevelkedett, az UTE színeiben már 16 évesen bemutatkozhatott a MOL Ligában, stabil élvonalbeli játékos azonban csak később, a Hokiklub Budapest színeiben lett. A HKB mindkét Erste Liga szezonját végigjátszotta, előbb 20, majd 40 pontot szerzett, utóbbi teljesítményét elismerve a MAC Újbuda 14 mérkőzés erejéig felhívta a szlovák Extraligába is. 2020 nyarán azonban a MAC visszalépett a szlovák bajnokságtól, és a HKB-val közös Erste Liga-csapatot indított. Utóbbi legeredményesebb játékosa, Szűcs István nem maradt a Tüskecsarnokban. ?Január elején hívtak fel az Extraligába, Majoross Gergely vezetőedző számolt velem. Februárban leültünk, elmondta, hogy szívesen látna a következő évi keretében. Ám később kiderült, hogy a MAC az Erste Ligában indul, és nem Majoross lesz az edző, itt megszakadtak a beszélgetéseink a klubbal, tovább nem mentünk.?

A most 23 éves támadó, aki a 2019/2020-as évadban megkapta az Erste Liga Mr. Rising Star-díjat ? az év felfedezettjének járó elismerést ?, ezek után Debrecenbe igazolt. ?Szebb reményekkel vágtam neki a szezonnak, mint ami kialakult belőle. Régóta szerettem volna lemenni Debrecenbe, korábban is invitáltak. Egész jó brigád jött össze lent, az edzőt nem ismertem korábban, de így vakon is örültem a lehetőségnek, nem volt semmi kétség bennem.?

Szűcs lassan melegedett bele a szezonba, az első 7 tétmérkőzésén nem szerzett pontot, majd november közepén jöttek a gólok, és meg is választották a hét Erste Liga-játékosának. ?Az edzőmeccseken még jól ment, mindenki ujjongott, kiváló sorok dolgoztak együtt, jó szezont vártunk magunktól. A bajnoki rajtot követően másokkal rakott össze az edző, így gondolta helyesnek. Sok időt nem játszottunk együtt sosem az aktuális sortársaimmal, ez meg is pecsételte a szezonomat. Voltak jobb periódusaim, egy-egy nagyobb lehetőség, de komoly jégidőt nem kaptam. Az elején Kiss Patrikkal játszottunk a második sorban, de a centereket folyton cserélgették. Nem is volt elég centerünk egy ideig, négyük közül talán kettő is hiányzott sérülés miatt, 3 sorral vagy 10 támadóval játszottunk. A cseheken kívül nem voltak fix sorok. Újvárosban lőttem meg az első gólomat, akkor bement végre, ami korábban nem.?

A szezon második fele során Szűcs ismét csak elvétve iratkozott fel a pontszerzők közé, és bár végül 6+6-tal zárt, a végjátékban többnyire a negyedik sorba nevezték. ?Az edzővel körülbelül semmit nem beszéltünk, és a bajnokság vége felé szinte semennyi jégidő nem jutott nekem. Akkor már inkább két és fél sorozás ment. Nem találtuk meg a közös nevezőt, nem tudom, David Musial hol képzelte el a helyemet. Talán egy vagy két beszélgetésünk volt az egész szezon során, ennyi volt köztünk a teljes kommunikáció.?

A kevésbé szerencsésen alakult évad tapasztalatait levonva Szűcs egy-két dolgot másképp csinált volna. ?Ha visszagondolok, húzhattam volna az átigazolásomat még néhány hétig, elsiettem, túl hamar írtam alá. Márciusban keresett meg a DEAC, és én április elején aláírtam, pedig lehetett volna külföldi lehetőségem is. Bár jól tettem, hogy nem álltam légiósnak, sok helyen el sem indult a bajnokság, sorra jöttek haza a játékosok. A szezonomat hullámvasútnak sem lehetne nevezni, egy nagy hullámvölgy volt egy kisebb dombbal, plusz a Magyar Kupa-győzelemmel. Még most sem tudom, mi történt, amit korábban csináltam, az miért volt jó, amit most, az miért nem. Senki sem tesz kevesebbet azért, hogy többet játszhasson. Többet tudtam jégen gyakorolni, Debrecenben 10 percre laktam a csarnoktól, Budapesten jó 50 percet utazom érte. Az edző-játékos kapcsolatot és a szerencsefaktort emelném ki mint a szezon két negatív tényezőjét. Tiszta a lelkiismeretem, nem azért nem sikerült úgy, ahogy terveztem, mert esetleg elcsaltam volna az edzéseket.?

A DEAC Pesztunové és Izackyé mellett Szűcs István távozását is bejelentette. ?Szerencsére jövőre is lesz hol játszanom. Igyekszem minél hamarabb visszakerülni egy olyan szintre, hogy akár válogatott meghívót is kaphassak, az elmúlt évben ettől messze voltam. A jeges készülés jövő hónapban indul, jelenleg szárazon edzek, illetve sokat járok görkorcsolyázni és biciklizni. Remélem, a következő szezonban már nem zavar be a koronavírus sem, és a nézők is visszatérhetnek a lelátókra.?

szucsi

fotó: DEAC

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum