Reideborn pótolja Johanssont a CSZKA-nál

 

A Gagarin Kupa-döntős moszkvaiak a következő szezonban is svéd légiós kapussal számolnak.

A világbajnokság csoportköre alatt is aktívak voltak a csapatok a KHL játékospiacán. A CSZKA három légiósával nem hosszabbított szerződést, a kanadai John Gilmour, illetve a svéd Mario Kempe és Lars Johansson új csapatot kereshet magának. Utóbbi utódát már megtalálta a moszkvai csapat: a rigai világbajnokságon 94,6%-os védési hatékonysággal teljesítő Adam Reideborn az Ak Barsztól igazolt a katonacsapathoz. Reideborn váltótársa a már korábban szerződtetett Ivan Fedotov lesz, miközben a CSZKA eddigi orosz kapusát, Alekszandr Saricsenkovot a Szalavat Julajevhez adta el.

Vjacseszlav Vojnov kihagyta a teljes 2020/21-es szezont, az olimpiai aranyérmes hátvéd következő idényben a Dinamo Moszkvában játszhat. Ivan Tyelegin 7 év után távozott a CSZKA-tól, a Gagarin Kupa-győztes játékos a friss bajnok Avangardban lép jégre ősztől, míg Andrej Loktyionovot az Amurhoz cserélték a moszkvaiak. A Dinamo Moszkvánál felbomlik a KagarlickijJaskin, Sipacsov támadósor: csak utóbbi marad, Kagarlickij az Ak Barszhoz igazolt, míg a gólgyáros Jaskin várhatóan visszatér az NHL-be.

A Nyeftyehimik kimerítette 5 fős légióskeretét. A nyizsnyekamszkiakhoz visszatér Libor Hudácek, aki a nemrég véget ért szezonban csak a playoffra hagyta ott a klubot. Továbbá leigazolták a Slovan korábbi cseh hátvédjét, Lukas Klokot, aki a finn bajnokságból jön, akárcsak a 29 éves kapus, a legutóbb a HIFK-ben védő Frans Tuohimaa. Klok honfitársa, Ronald Knot Liberecből kerül Oroszországba. A legnevesebb érkező egyértelműen Dan Sexton: az amerikai csatár 2013 és 2018 között már játszott a tatár csapatnál, majd a legutóbbi 3 szezont az Avtomobilisztnál töltötte a kétszeres KHL All Star-játékos. Stéphane Da Costa ellenkező utat járt be: az Ak Barsz házi pontkirálya visszatér korábbi klubjához, az Avtomobiliszthoz.

Pär Lindholm több ponterős szezont is maga mögött tudhat a Skellefteában, ám a tengerentúlon nem váltak be a számításai. A svéd csatár az Ak Barsznál találhat magára, hiszen a kazanyiakhoz írt alá. A Barisz marad a tengerentúli?svéd vonalon: a kanadai Cody Kunyk négy finnországi szezont követően szerepelhet a kazah KHL-klubnál, míg Olle Alsing az Ottawa kötelékéből kerül Nur-Szultanba. Az Amur a cseh légiósokra épít, David Tomasek legutóbb 50 alapszakasz-mérkőzésen 47 pontot gyűjtött a Sparta Prahában. A Vityaz két finn játékost igazolt: a Tappara eddigi hátvédje, Valtteri Kemiläinen még nem játszott hazáján kívül máshol, míg a világbajnokságon eddig 2 gólpasszt kiosztó Niko Ojamäki a Linköpingtől kerül Oroszországba. A podolszkiak a két finn mellett megállapodtak a kanadaiként friss finn bajnok Daniel Audette-tel, aki 60 meccsen 50 pontot gyűjtött a Lukkóban. A cseh Rudolf Cerveny a liigás Pelicanstól csatlakozik a Dinamo Rigához.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum