Nem sikerült még megtalálnom a helyemet

 

Mint kiderült: távozik a DEAC-től Kiss Patrik. A csatár blogunknak elmondta: nem tett le róla, hogy máshol vezető szerepet harcoljon ki magának.

Az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián nevelkedett ? most 23 éves ? Kiss Patrik már a 2015-16-as szezonban bemutatkozott a magyar élvonalban, majd a Fehérvári Titánokkal 3 teljes idényt húzott le az Erste Ligában. Utolsó évében magasan pont/meccs felett átlagolt, az alap- és a középszakaszban 55 pontot termelt, ezzel 11. volt a kanadai tabellán a ligában, és a 4., ha csak a magyar hokisokat vesszük figyelembe. Sikeres játékának köszönhetően bemutatkozhatott az EBEL-ben is ? 5 meccs jutott neki ?, majd 2019 nyarán a DVTK-hoz szerződött. A fiatal támadó az Extraligában 55 mérkőzésen 5+8 pontig jutott. ?Amikor Miskolcra igazoltam, reménykedtem benne, hogy egy erősebb bajnokságban is sok játéklehetőséget tudok kiharcolni, tovább tudok fejlődni. Nem sikerült teljes mértékben, voltak jobb és rosszabb periódusaim is. Nem volt azért rossz a szezon, sajnálom, hogy a koronavírus-járvány miatt nem tudtuk befejezni, a rájátszás összejöhetett volna. Sokat fejlődtem a Jegesmedvéknél, szerettem Miskolcot, de a jégidő volt nekem a legfontosabb, így a váltás mellett döntöttem.?

Kiss Patrik tavaly nyáron visszatért a magyar bázisú ligába, majd a DEAC színeiben 36 mérkőzésen 9 gólt és 14 asszisztot jegyzett. ?Van bennem hiányérzet, már a szezon közben megvolt, és visszatekintve is több volt ebben. Jó csapatunk volt, sajnálom, hogy az elődöntőben búcsúznunk kellett a Brassóval szemben. Miskolcon tudtam, hogy nem az első két sor valamelyikébem számolnak velem, de Debrecenben többet vártam volna magamtól. Talán nem kaptam elegendő jégmennyiséget, ami segített volna felvenni a tempót. Lassan lendültem bele, aztán jött egy jobb időszak, megérkeztek a pontok, majd az év végén megint nem úgy jött ki a lépés, ahogy szerettem volna.?

Míg az alapszakasz közepe táján folyamatosan szállította a kiváló mérkőzéseket ? duplázott a MAC HKB és az UTE ellen is ?, addig a rájátszásban pont nélkül maradt. ?A playoff ugyanolyan lett, mint az idényem eleje és vége. Nem volt önbizalmam, nem játszottam sokat. Próbáltam mindent megtenni a csapatért, hogy minél tovább jussunk, volt egy-két jó mérkőzésem, de a gól nem jött össze. A lehetőségeim megvoltak, és összességében jó rájátszást zártunk. Persze rossz volt megélni, hogy a Brassó ellen 2-0-ra is mentünk, és mégsem mi jutottunk a döntőbe. Nem tudtuk magas szinten végigjátszani a 60 perceket abban a párharcban.?

A Magyar Kupa négyes döntőjét meglepetésre a DEAC nyerte, a Fehérvár AV19-cel vívott döntőben Kiss a korábbi csapattársaival is találkozott. ?Nem mi voltunk a legesélyesebbek, már az elődöntőben sem, nagyon nagy fegyverténynek tartom, hogy le tudtuk győzni a Fradit, majd másnap a Volánt. A Fehérvár jó alapszakasz után korán búcsúzott a rájátszástól, így tudtuk, hogy győzni jönnek. Örülünk, hogy sikerült borsot törni az orruk alá. A kupában nem kell négy meccset nyerni, elég egyet. Szeretek ismerős arcok ellen játszani, plusz presztízst ad a meccsnek. Kevés olyan jó iramú mérkőzést játszottunk idén, mint a döntő, főleg a harmadik harmadban, amikor a Volán rálépett a gázpedálra. Fel tudtuk venni velük a versenyt, azt a hokit játszottuk, amelyet kellett.?

Az MK-diadalt követően mégis otthagyja a DEAC-ot Kiss, és új kihívások elé néz. ?Úgy érzem, váltanom kellett, nem sikerült még megtalálnom a helyemet. Keresem azt a csapatot, ahol vezető szerepet harcolhatok ki magamnak. Nagyon szerettem a DEAC-ot, mindenkit a klubnál, a vezetőséget, a várost, de nem sikerült betöltenem azt a szerepet a jégen, amelyet szerettem volna. Harcolnom kell a megfelelő jégidőért, ami a fejlődésemet szolgálja. A maximumot szeretném kihozni magamból.?

A 23 éves csatár Székesfehérváron készül régi csapattársaival egy személyi edző segítségével- ?Már a tavalyi szezon előtt is velük készültem, és ez nagyon jó alapot adott nekem. Most még jobb formában érkeztem a nyári felkészülés kezdetére, így jobb szezonrajtot szeretnék a tavalyinál. Ki kell érdemelnem a leendő edzőm bizalmát, az elején rajta múlik, hogy mennyi lehetőséget kapok, utána már csak rajtam, hogy ezt mennyire tudom kihasználni.?

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az elmúlt évek során több klubnál és bajnokságban megforduló Kiss Patrik melyik edző keze alatt tudott a legjobban fejlődni. ?Ha az elmúlt három évet nézzük, akkor Kiss Dávidot, a Fehérvári Titánok korábbi vezetőedzőjét mondanám. Talán ő tudta belőlem kihozni a legtöbbet, próbált figyelni az erősségeimre, a gyengeségeimre, ezek alapján használt engem. De a Titánok más csapat volt, a fiatalok fejlesztésén volt a hangsúly, nem volt olyan eredménykényszer, mint a DVTK-nál vagy Debrecenben.?

kisspatrik

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum