A Colorado és a Boston már tovább is jutott

 

A Nashville egyenlített a Carolina ellen, a Winnipeg háromgólos hátrányból verte az Edmontont.

A Colorado 5-2-re verte a St. Louist, ezzel kisöpörte a két évvel ezelőtti bajnokot. A denveri csapatot ezúttal is a Gabriel Landeskog, Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon motor hajtotta, a trió minden tagja góllal és gólpasszal járult hozzá a győzelemhez. A Bluesban a duplázó Vlagyimir Taraszenko próbálta ellensúlyozni az Avalanche hármasát, de ez csak arra volt elég, hogy szorossá tegye meccset, és átmenetileg felzárkózzon 2-3-ra. Többre nem futotta a St. Louis erejéből, sőt a végjátékban a Colorado két emberelőnyös találattal bebiztosította a győzelmet. A győztes oldalon Nathan MacKinnon 4 mérkőzésen 9 pontot szerzett. A Quebec/Colorado franchise történetében még sosem volt senki ennyire termékeny egy olyan párharcban, amely négy mérkőzésen véget ért. A 2019-ban Stanley Kupát nyert St. Louis a következő két esztendőben egyszer sem tudott továbblépni a második fordulóba a rájátszásban.

avs blues 2021

Az első kör nyolc párjából másodikként a Boston lépett a következő fordulóba, miután az ötödik meccsen 3-1-re nyert a Washington ellen, és ezzel összesítésben 4-1-re diadalmaskodott. Az életben maradásért küzdő Capitals mindent megtett, hogy folytathassa a szériát, ám két harmadot követően úgy került kétgólos hátrányba, hogy a kapura lövéseket tekintve 30-13-ra vezetett. David Pastrnak és Patrice Bergeron góljaira a harmadik harmad 11. másodpercében Conor Sheary válaszolt, így a Washingtonnak még rengeteg ideje maradt az egyenlítésére. Ez nem jött össze, sőt a 13. percben Bergeron visszaállította a kétgólos differenciát, ami után már nem változott az eredmény. A duplázó kapitány mellett a 40 védést bemutató Tuukka Rask emelkedett ki. A Washington ugyanazt az utat járja, amelyet a St. Louis, a 2018-as bajnoki címe óta mindhárom esztendőben a rájátszás első köre jelentette számára a végállomást.

A Winnipeg a sírból hozta vissza az Edmonton elleni harmadik mérkőzést, és ezzel már csak egy győzelemre van a második fordulótól. Az Oilers elvesztette az első két hazai találkozóját, így azzal a tudattal lépett jégre a Bellben, hogy egy újabb vereséggel kilátástalan helyzetbe kerül. A vendégek ennek megfelelően remekül kezdtek, Leon Draisaitl duplájával tíz perc után kettővel mentek, majd ezt a különbséget úgy is feltornázták háromra, hogy Nikolaj Ehlers révén a hazaiak is ütöttek egyet. 8 perccel a vége előtt még mindig 4-1 volt McDavidéknek, akiknél ekkor rövidzárlat lépett fel. A Winnipeg három perc alatt ütött hármat, ebből az utolsó kettőt 16 másodpercen belül. 4-4 után nem született több gól a rendes játékidőben, erre a hosszabbítás 10. percéig kellett várni, amikor Ehlers ágyúzott a bal felsőbe. Ha a Winnipeg a negyedik mérkőzést is megnyeri, története során először jut tovább söpréssel, az Edmonton pedig 22 év után eshet ki négy vereséggel.

A Nashville a második hosszabbításban szerzett góllal 4-3-ra győzött a Carolina ellen, és összesítésben 2-2-re módosította az állást. A rendes játékidőben a Hurricanes sokkal agilisabb volt, a kapura veszélyesebben támadott, de a hatékonysága közel sem nem volt megfelelő. Hiába nyerte 44-26-ra a lőpárbajt az első 60 percben, minden játékrész 1-1-es döntetlennel végződött. A hirtelen halálban teljesen kiegyenlítődött a játék, mindkét gárda 17-17 kapura lövésig jutott. A győztes gólra a második ráadás 16. percéig kellett várni, amikor is Granlund centerezését a korábban is eredményes Luke Kunin vágta be. A Nashville kapujában ismét fantasztikusan mozgott Juuse Saros, aki a harmadik meccsen 52, a negyediken 58 védéssel járult hozzá a győzelemhez. Az elmúlt 65 évben csak Curtis Joseph védett két egymást követő mérkőzésen legalább félszáz alkalommal, még 1993-ban a St. Louis tagjaként a Chicago ellen.

NHL, 2021. május 23.:

Nashville?Carolina 4-3 h.
G.: Kunin (2), Johansen, Cousins ill. McGinn (2), Trocheck

St. Louis?Colorado 2-5
G.: Taraszenko (2) ill. Saad, Landeskog, Rantanen, MacKinnon, Nyicsuskin

Washington?Boston 1-3
G.: Sheary ill. Bergeron (2), Pastrnak

Winnipeg?Edmonton 5-4 h.
G.: Ehlers (2), Perreault, Wheeler, Morrissey ill. Draisaitl (2), Kassian, Khaira

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Rájátszás, 1. kör:

Colorado (1.)?St. Louis (4.) 4-0
Las Vegas (2.)?Minnesota (3.) 3-1

Toronto (1.)?Montreal (4.) 1-1
Edmonton (2.)?Winnipeg (3.) 0-3

Pittsburgh (1.)?NY Islanders (4.) 2-2
Washington (2.)?Boston (3.) 1-4

Carolina (1.)?Nashville (4.) 2-2
Florida (2.)?Tampa Bay (3.) 1-3

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum