A Colorado nyerte az alapszakaszt a Vegas előtt

 

Az Avalanche története során harmadszor hódította el a Presidents Trophyt. A rájátszás már az alapszakasz befejezése előtt elkezdődhet.

A Colorado?Los Angeles meccs előtt egyértelmű volt: ha a denveri gárda győz, akkor a rájátszás során minden párharcban élvezheti a hazai pálya előnyét. Az Avalanche ennek megfelelően neki is esett a Kingsnek, ám hiába nyerte 12-4-re a kapura lövéseket az első harmadban, képtelen volt bevenni a remeklő Troy Grosenick kapuját. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a rengeteg kihagyott ziccer megbosszulta magát, a Kings pedig az egyetlen valamire való lehetőségét kihasználta az utolsó percben, így minimális előnnyel vonulhatott pihenőre. A második harmadban a Colorado fokozta a nyomást, aminek végül meglett az eredménye: a játékrész felénél Tyler Jost egyenlített. Ez átszakította a gátat a hazaiaknál, akik a játékrész végéig még négyszer terhelték meg Grosenick kapuját. A befejező húsz percben már nem változott az eredmény, maradt az 5-1, ami azt jelentette, hogy a Colorado nemcsak a Nyugati-csoportot, hanem az egész alapszakaszt is megnyerte. Ez nem jelent rossz óment az Avalanche-nak. A Presidents Trophy 1985-ös bevezetése óta az alapszakasz győztese ugyan csak nyolcszor tudta megnyerni a Stanley Kupát, ám ebből az egyik éppen a Colorado volt 20 évvel ezelőtt.

A St. Louis?Minnesotának már nem volt tétje, ettől függetlenül a csapatok komolyan vették a mérkőzést. A Wild nagyon bekezdett az Enterprise Centerben: négy perc után már kettővel ment, amihez az első negyed óra végén hozzátett még egyet, ennek köszönhetően háromgólos előnnyel zárta az első felvonást. A második húsz percre viszont megfordult a játék képe. A Wild kényelmes hokiba kezdett, a Blues pedig ezt megérezve minden mindegy alapon elindult előre, 10 perc alatt fordított, majd a befejező játékrészben további három gólt ütve 7-3-ra nyert. A hazaiaknál David Perron, Jordan Kyrou és Brayden Schenn kettőt vágott, Mike Hoffman három találatot készített elő.

Az Északi-csoportban is eldőlt minden, így tét nélkül játszották a Calgary?Vancouver összecsapást, amely a hazaiak 4-1-es győzelmével zárult. A Canucks már a 62. másodpercben megszerezte a vezetést, ez azonban semmilyen negatív hatással nem volt a hazaiakra. A Flames a hatodik perc legelejére megfordította az állást, majd később két újabb gólt szerezve teljesen magabiztosan húzta be a mérkőzést a szezon végére teljesen leeresztő Vancouver ellen. Elias Lindholm, Johnny Gaudreau és Matthew Tkachuk egyaránt két pontot szerzett, Jacob Markström 24 lövést fogott.

Az alapszakasz érdemi része ezzel lezárult, a három amerikai divízióban véget értek a küzdelmek, csak az Északi-csoportban van hátra 5 mérkőzés, amelyeket a vancouveri koronavírus-hullám miatt halasztottak el. Ezek azonban érdemben nem befolyásolják a végeredményt, a playoffpárok itt is kialakultak korábban, ennek köszönhetően május 15-én ? még az alapszakasz hivatalos finise előtt ? kezdődik is a rájátszás az alábbiak szerint:

stanley cup playoff 2021

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum