Szilassy: Minden ilyen döntés nagyon kellemetlen

 

A Gyergyói HK vezetőedzője magyarázatot fűzött a bejelentéshez, amely szerint 14 játékosát egyszerre küldte el az Erste Liga-klub.

A székelyföldi piros-fehérek hétfőn bejelentették, 7 hazai és 7 légiós játékosuktól megválnak, lényegében új csapatot építenek. Mindez meglehetősen viharos visszhangot váltott ki, elsősorban a GYHK saját szurkolói körében, akik minden jel szerint féltik az együttes identitását. A klub ezek után már hétfőn este nagyobb terjedelmű interjút tett közzé Szilassy Zoltán vezetőedzővel. Aki többek között elmondta: ”A tulajdonosokkal való beszélgetés során mindannyinknak teljesen világos volt, hogy ha a csapat nem csak az ígéretek földjén akar maradni, hanem eredményeket akarunk elérni, csak akkor érhetjük el, ha nagymértékű változtatásokat hajtunk végre, úgy a hazai játékosok, mint a légiósállomány tekintetében. Minden ilyen döntés nagyon kellemetlen, főleg, amikor hazai játékosnak kell megköszönni az eddigi szolgálatait. Köszönjük, hogy segítették a klubot, mindent beleraktak, amit lehetett. Minden tiszteletem az övék, minden jót kívánok a magam nevében is számukra a jövőre nézve. Azonban azt látni kell, ha eredményesek akarunk lenni, akkor minőségben, méretben és sebességben is növekednünk kell. Olyan játékosoktól kellett megválnunk, akik helyére az ő karakterében magasabb minőséget képviselő játékost hozunk. A kulcskérdés az, hogy a székely csapatgerinc erősödjön, fiatalodjon és mélyüljön, hiszen két bajnoksághoz nemcsak a minőség, hanem a mennyiség is fontos szempont.”

Szavaiból az is kiderült, hogyan képzeli el az említett székely csapatgerinc erősítését: ”Sajnos, nem nyúlhattunk a fiatalításnál a saját utánpótlásunkhoz. U21-es csapatunk nincs, az U18-asok pedig még nem képviselnek olyan minőséget, hogy azonnal bevethetők lennének az Erste Ligában. Lesznek olyan játékosok is, akik a Sapientiától feljönnek, megkapják a lehetőséget. Folytatnunk kell a tavaly elindult folyamatot, hogy Magyarországon felnőtt székely játékosokat hozunk vissza Székelyföldre. Ez nem szokványos sporthonosítás, hanem visszahonosodás. Eddig egyirányú volt az út, csak Magyarország felé, most ez megfordul. Tehát számunkra a következő pár évben ez az erősödésre a lehetőség: olyan játékosokat igazolunk, akik akik innen, Székelyföldről szakadtak ki.”

Végül kiderült az is, hogy a Gyergyó május 28-án kezdi a felkészülést a következő Erste Liga-idényre. “Újdonság lesz a megszokott nyári felkészüléshez képest, hogy egy képességfejlesztő, skill edzőtáborunk lesz június 21. és 27. között Érden, ahol bottechnika, lövőtechnika, koritechnika fejlesztésen fogunk dolgozni, erre szakosodott szakember segítségével. Eddig ilyenre nem volt lehetőség, és sok hiányosságunk van, amit pótolnunk kell. Szünetünk nem lesz. Júliusban el lehet majd menni a családdal, barátnővel nyaralni 10 vagy 14 napra is, de csak olyan helyre, ahol az előírt kötelező edzésadagot el lehet végezni. Augusztus elején Karcfalván szokjuk a jeget, de akkor még a száraz edzésen lesz a fókusz. Az igazi jeges felkészítő augusztus 16-án indul Érden, ahol már teljes kerettel dolgozunk, ott már velünk lesznek a légiósok is.”

A nagyratörő terveket dédelgető klub ? az interjú szerint a minimális cél az elődöntő ? 6 felkészülési mérkőzést tervez erősebb csapatok ellen, a megbeszélések és az időpont-egyeztetések már zajlanak.

szilassy

fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum