NCDC-s helytállásra készül a miskolci Tóth Tamás

 

A DVTK Jegesmedvék 17 éves pontgyárosa a massachussetsi Islandershez készül, amely több szinten is jelen van az utánpótlásban.

Vegyes érzelmekkel gondolhatnak vissza a miskolci szurkolók a 2020/21-es szezonra, hiszen míg a DVTK Jegesmedvék felnőttcsapata meglehetősen korán kiszállt a szlovák Extraliga rájátszásáért folyó küzdelmekből, addig az U21-es együttes hatalmas csatában megszerezte a klub első utánpótlás-bajnoki címét. Elsőként az idei juniorszezonról kérdeztük a Jegesmedvék egyik legeredményesebb játékosát, az U21-es finálé döntő gólját szerző Tóth Tamást. ?A srácokkal már augusztusban úgy kezdtük az idényt, hogy bajnokesélyesnek gondoltuk magunkat. Bár az alapszakasz után még nem mi álltuk az első helyen, a középszakaszban már sikerült előznünk. A playoffban volt egy kisebb hullámvölgyünk, a Vasas elleni elődöntő során összeeshettünk volna, de sikerült megfordítanunk a párharcot. Ahogy haladtunk előre a szezonban, egyre jobban hittünk magunkban. A döntőben is extrán motiváltak voltunk, az utolsó mérkőzésen a Fehérvár ellen vissza tudtunk jönni mínusz 2-ről, és bár a végén kisebb szerencsénk is volt, szerintem megérdemelten nyertük meg a bajnokságot.?

A DVTK Jegesmedvék az egész idény alatt fej-fej mellett haladtak az Ifj. Ocskay Gábor JA-val, az alapszakaszt követően a fehérváriak voltak az elsők, a középszakaszt a miskolciak nyerték, a bajnoki cím 2-2 után ötödik mérkőzésen dőlt el. ?Elég szoros volt a döntő. A szezon közben is oda-vissza mentek a győzelmek, voltak meccsek, amikor nekik jött ki jóval jobban a lépés, volt, hogy mi nyertünk többel, de játszottunk két hosszabbításos összecsapást is. A rivalizálásunk az egész szezonban kiegyensúlyozott volt, kiváló ellenfélnek tartom őket.?

A 17 éves Tóth Tamás az alapszakasz legeredményesebb játékosa volt az U21-es bajnokságban, 16 meccsen 17+7-et produkált, ehhez a középszakasz során 5 meccsen 9 pontot tett hozzá, majd a negyeddöntőben és az elődöntőben 5-5 gólt lőtt, a finálé során pedig 4+2-vel zárt, ezek rendkívül impresszív számok, különösen ha az is figyelembe vesszük, hogy a mezőny korátlaga jóval magasabb volt. ?Elégedett voltam a teljesítményemmel, a szezon elején nem gondoltam volna, hogy ennyire jól fog menni nekem a hoki. Örültem, hogy sok ponttal tudtam segíteni a csapatot, jó érzés volt húzóembernek lenni. De ez közben nagy felelősség is, mert így többet várnak tőlem, és én is magamtól. Az elején ennek kicsit nehéz volt megfelelni, de aztán helyt tudtam állni.?

tothtamas

A miskolci utánpótlás első bajnoki címe összeforr a vezetőedző, Rusznyák Szilárd nevével. ?Második éve dolgoztam együtt Szilárddal, bár tavaly csak részlegesen találkoztunk, mert akkor főleg az U18-ban szerepeltem. Mióta idejött, belénk nevelte a bajnoki mentalitást, a győzni akarást. A sikerünk is ennek köszönhető, elhitette velünk, hogy ha el akarjuk érni a céljainkat, akkor el is fogjuk. Az edzéseken magas színvonalú munkát várt el, folyamatosan ösztönzött minket.?

A járványhelyzet miatt a magyar klubok ezúttal nem vettek részt az osztrák bázisú utánpótlás-bajnokságokban, azt is megkérdeztük Tóth Tamásól, hogy nem hiányzott-e a plusz versengés. ?Jó lett volna játszani az osztrák csapatokkal, van ott több magasabb szintű együttes is, a tavalyi szezonban volt benne részem. 2-3 gárdával fel tudtuk venni a versenyt, de egy Salzburg vagy egy Klagenfurt más színvonalat képvisel, ők többször is fölényes győzelmet arattak ellenünk. Sajnálom, hogy tavaly nem tudtam részt venni a Development Weekenden, sérült voltam akkor.?

Tóth nemcsak a DVTK U21-es csapatában játszott, de saját korosztályában, az U18-ban is jégre lépett, ott volt a rájátszásban, amikor a negyeddöntőben nem bírtak a miskolciak az UTE-val. ?Kevés időt töltöttem az U18-as csapattal, végig az U21-gyel edzettem, csak az erősebb meccsekre ? mint amilyenek például a MAC elleniek voltak ? vittek vissza néhányunkat. Szerintem érezhető volt a hiányunk, amikor nem tudtunk ott lenni a juniorbeli elfoglaltságaink miatt. Nem zártunk rossz szezont itt sem, kétszer megvertük a MAC-ot, a Volánnal is játszottunk szoros meccseket. A hajrában azonban már nem volt elég energiánk arra, hogy mindkét szinten maximálisan összpontosíthassunk.?

Április elején a magyar U19-es válogatott felkészülési mérkőzéseket játszott Lengyelországban. Horváth András csapata mind a két mérkőzését megnyerte, a 7-1-re hozott első találkozón Tóth is eredményes tudott lenni. ?Az első meccsünk sima volt, jól játszottunk, sikerült az akaratunkat ráerőltetni az ellenfelünkre. Érződött a két csapat közötti különbség. Amikor egy erősebb játszik egy nála gyengébb képességűvel, előfordul, hogy a jobb átveszi a gyengébb tempóját. Ez történt a második meccsen, visszaesett a teljesítményünk, szorosabb lett a csata. A pálya kisebb volt a szokásosnál, így az edzők azt kérték tőlünk, hogy helyezzük nagy nyomás alá az ellenfelet. Technikailag képzettebbek voltunk, gyorsabbak is, a nyomás miatt nem tudtak megfelelő döntéseket hozni a jégen. Az első meccsen nagyrészt sikerült teljesítenünk az edzők kérését, a másodikon kevésbé. Ettől függetlenül örültünk, hogy meg tudtuk nyerni mind a két mérkőzést, mert ezek voltak idén az utolsó találkozóink. Remélem, a közeljövőben hasonló meccseket tudunk játszani, mint tettük azt nem sokkal korábban a fehérorosz válogatott ellen.?

A tervek szerint Tóth Tamás a következő szezont az észak-amerikai NCDC bajnokságban is érdekelt Islanders Hockey Clubnál kezdheti. A klubnak 3 szinten vannak csapatai az amerikai utánpótlásban, a USPHL Elittől a USPHL Premieren át az NCDC-ig. ?Egy amerikai ismerősöm ajánlott egy ügynököt, aki segített csapatot keresnem. Készítettünk a meccseimről egy videómontázst, ami felkeltette az Islanders figyelmét. Már megkaptam a szerződésemet tőlük. Ha minden igaz, akkor augusztus 15-én kezdődik a szezon, előtte részt kell vennem egy ötnapos edzőtáborban Bostonban. További konkrétumok egyelőre nincsenek, remélem, az NCDC-ben tudok kezdeni. Nyáron nagyon keményen fogok edzeni szárazon, hogy minél jobb fizikális állapotba kerüljek. Próbálok a testvéremmel jeget is keresni, hiszen fontos lenne jégen is edzésben maradnom.?

tothtamas2

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum