Ilja Kovalcsuk nem marad az Avangardnál

 

A 38 éves csatár ismét az NHL-be készül, szeretne Stanley Kupát nyerni. Robert Rooba lesz a KHL első észt légiósa.

Május 1-jén megnyitott a KHL átigazolási piaca. Az Ak Barsz erősen indított: a háromszoros Gagarin Kupa-győztes egyetlen kivételtől eltekintve az összes légiósát elküldte: a svéd kapus, Adam Reideborn, a hátvéd Mikael Wikstrand, valamint a csatárok közül a finn Harri Pesonen, a kanadai Patrice Cormier, a kazah-kanadai Nigel Dawes és a francia Stéphane Da Costa sem a kazanyiakat erősíti a 2021/22-es szezonban, egyedül Trevor Murphyvel számol továbbra is Dmitrij Kvartalnov. A tatárok Viktor Tyihonovtól is elköszöntek. Más csapatok is megváltak külföldi játékosaiktól, a Lokomotiv Anton Lander, az Avangard Jiri Sekac, a Dinamo Magnus Pääjärvi és Juuso Hietanen, a Metallurg Dennis RasmussenPhilip Holm és Andrej Nestrasil, a Traktor Pontus Aberg, az Avtomobiliszt Peter HollandChay GenowayDan Sexton és Korbinian Holzer szolgálataira nem számít a továbbiakban.

Néhány külföldi játékos megtalálta új csapatát. A szezont a Lokomotivnál záró finn Teemu Pulkkinen a Traktorban kezdi negyedik KHL-idényét. A svéd Linus Hultström a Vityaz legponterősebb hátvédje volt, ősztől a Metallurg védelmének oszlopa lehet.

Az első ligán kívülről érkező bejelentett légiós Marek Hrivík, a szlovák csatár az SHL pontkirályaként igazolt a Torpedóhoz. A Szeversztal három légióssal erősített. Két svéd védőt Finnországból szereztek, Jakob Stenqvist az Ässät, Robin Press a Lukko játékosa volt, ráadásul utóbbi pontkirály lett a Liiga hátvédjei között. A harmadik külföldi is a finn bajnokságból érkezik: az észt Robert Rooba a JYP-től igazol a cserepoveciekhez.

Az orosz játékosokat érintően is történtek bejelentések. Ilja Kovalcsuk távozik a Gagarin Kupa-győztes Avangardtól, miután továbbra is szeretne Stanley Kupát nyerni. Dmitrij Kagarlickij egyetlen szezon után elhagyja a Dinamo Moszkvát, habár 65 meccsen szerzett 16+36 pontjával a harmadik legeredményesebb játékosa volt a fővárosiaknak. Sztanyiszlav Galijev 4 szezon után elhagyja az Ak Barszt, a 29 éves csatár visszatér nevelőegyesületéhez, a Dinamo Moszkvához.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum