Hivatalosan is az NHL tagja a Seattle Kraken

 

Pénteken befizették a 650 millió dolláros tagdíj utolsó részletét, így immár igazolhatnak és cserélhetnek is.

A 2017-ben indult felvételi eljárás pénteken az utolsó fázisába lépett azzal, hogy a Seattle Kraken tulajdonosai átutalták a 650 millió dolláros díj utolsó részletét is, így a klub a liga teljes jogú tagjává vált: szabadon igazolhat és adhat el játékosokat, illetve szavazhat a szabályokról, a fizetési plafonról és minden más kérdésről döntő igazgatótanácsban. A következő fontos dátum július 21., a bővítési draft napja, amikor a Kraken a többi csapat által le nem védett játékosokból kialakíthatja keretét. A szabályok ugyanazok, mint legutóbb, a Vegas Golden Knights belépésénél, vagyis a klubok kétféleképpen dönthetnek: vagy 7 csatárt, 3 védőt és 1 kapust védenek le, vagy poszttól függetlenül 8 mezőnyjátékost és 1 kapust. A Vegas még védett, innen nem választhat játékost a Seattle.

Jóllehet ezek a szabályok nem változtak, minden további körülmény más, mint amikor a Vegas 2017-ben csatlakozott. Elsősorban a koronavírus-járvány miatt, amely egyfelől nehezebbé teszi a Kraken dolgát a draft előtti feltérképezés terén, másfelől azonban meg is könnyítheti a helyzetét. Az alacsonyabb osztályokban nem rendeztek meccseket ? vagy ha mégis, kevesebbet, mint általában ?, esetleg nem voltak látogathatók a rendezvények, ami nyilvánvaló hátrányt jelent. Ugyanakkor a járvány negatív pénzügyi hatása sarokba szoríthatja a túlköltekező klubokat, akik a fizetési plafon emelkedésével akarták elinflálni sztárjátékosaik szerződéseit. A Kraken csatlakozásával most 81 milliós lyuk keletkezik, ahova el lehet helyezni a megváltozott körülmények közepette tarthatlanná vált megállapodásokat. Ennek nyilván ára lesz, ami teret nyit a különalkuknak, márpedig négy évvel ezelőtt George McPhee a Golden Knights részéről éppen ilyenekkel tarolta le az egész ligát.

A csapatok azóta tapasztaltabbak lettek, így Ron Francisnek, a Kraken GM-jének nehezebb a dolga. De ha van valaki, aki képes ezzel megbirkózni, akkor az az NHL egykori asszisztkirálya ? Wayne Gretzky után a második helyen áll az örökranglistán ?, akiről itt írtunk bővebben. Az biztos, hogy sűrű hónapok elé néz a seattle-i szakmai stáb, jelen állás szerint ugyanis május 19-én játsszák az utolsó meccset az alapszakaszban, július elején dől el, hogy ki nyeri a Stanley Kupát, július 21-én rendezik a bővítési draftot, két nappal később az újonc játékosok börzéjét, július 28-án pedig nyit az átigazolási piac.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum